Seat are planuri mari pentru gama de SUV-uri: urmează noi variante de caroserie și versiuni sportive

de Daniel Popescu
Vineri, 10.03.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Seat a confirmat că va extinde semnificativ gama de SUV-uri cu noi variante de caroserie precum Ateca coupe, dar și cu versiuni sportive Cupra ale modelelor actuale și viitoare.

SEAT a inițiat o ofensivă puternică pe cel mai popular segment auto al momentului prin lansarea SUV-ului Ateca și pregătirea lui Arona.

Constructorul spaniol nu se va opri însă aici. Astfel, Seat se va concentra, pe de o parte, pe dezvoltarea unor variante noi ale celor două modele, proces pe care spaniolii îl numesc "reinterpretarea SUV-ului". "Următorul lucru major va fi reinterpretarea SUV-ului, cu toate formele posibile, variații de teme și de idei. SUV-ul nu este ceva fashion, este o forță. Este o nouă interpretare a mașinii sport", spune Luca de Meo, CEO-ul Seat.

Urmareste Automarket
De exemplu, una dintre opțiunile luate în calcul este o versiune coupe pentru Ateca, însă există informații și despre un posibil al treilea SUV cu șapte locuri.

Pe de altă parte, SUV-urile Seat vor primi versiuni de performanță Cupra, mai ales că și acestea se bucură de popularitate în rândul clienților.

De altfel, presa internațională a relatat anterior că un Seat Ateca Cupra este un proiect luat în considerare de spanioli. "Văd o posibilitate suplimentară prin utilizarea întregii povești Cupra. Nu vreau să fiu mai precis de atât, dar pe vremea când lucram la Fiat am reprezentat Abarth și știu cum pot funcționa astfel de lucruri, dar trebuie să le faci corect", a adăugat de Meo.

Strategia anunțată de Seat seamănă destul de mult cu cea a colegilor de la Skoda din cadrul Grupului Volkswagen. Acesta este și motivul pentru care de Meo a atras atenția că va evita realizarea unei game asemănătoare de modele. "Dacă toată lumea crește în dimensiuni în cadrul grupului, vom ajunge să facem toți același lucru", a avertizat el.

Via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru