Seat introduce o versiune nouă pentru Arona: motor de 1.5 litri benzină de 150 CP și transmisie automată

de Cornel Șocariciu
Marti, 22.09.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Seat a introdus în oferta SUV-ului Arona o versiune echipată cu motorul pe benzină de 1.5 litri de 150 de cai putere cuplat exclusiv la o transmisie automată cu șapte trepte. Noua variantă este deja disponibilă pentru comandă în Europa.

SEAT Arona va primi în scurt timp un facelift, însă până atunci, reprezentanții producătorului spaniol propun o versiune nouă în gama celui mai mic SUV din portofoliu.

Lansat în 2017, Seat Arona a devenit rapid unul dintre stâlpii mărcii iberice, iar rezultatele din vânzări nu au întârziat să apară. Dar până la apariția versiunii cu facelift, Seat încearcă să mențină treaz interesul fanilor cu o serie de îmbunătățiri. Cea mai recentă mutare făcută de oficialii Seat are în prim-plan o nouă versiune de motorizare pentru Arona.

Producătorul spaniol a introdus pe liniile de asamblare din Martorell o variantă echipată cu motorul pe benzină de 1.5 litri și o cutie automată. Propulsorul dezvoltă 150 de cai putere și 250 Nm, iar resursele sunt gestionate de puntea față prin intermediul unei transmisii DSG cu șapte trepte.

Producătorul spaniol nu anunță timpul necesar pentru sprintul de la 0 la 100 km/h, însă menționează o viteză de top de 210 km/h.

Consumul mediu mixt anunțat de Seat este cuprins între 6 și 6.7 litri/100 de kilometri (conform WLTP), iar emisiile de CO2 variază între 137 și 152 de grame per kilometru.

Conform primelor informații neoficiale, Seat Arona facelift va fi prezentat în cursul anului viitor și va renunța complet la versiunile diesel. În schimb, sursele spun că spaniolii vor introduce o variantă cu gaz natural comprimat, așa cum s-a întâmplat cu numeroase alte modele din cadrul Grupului Volkswagen. În ceea ce privește modificările exterioare, spaniolii vor pregăti noutăți inspirate de cele ale actualului Ateca facelift.

Comentarii (1)

  • Varianta de 150cp exclusiv cu cutie automata pentru ca doar asa reuseste Vag sa iasa la noxele oficiale cu motorul asta,cu cea manuala doar 130 de caluti amarati.Sa mai arunce un ochi si la Honda care din 1.5 scoate 190cp (210 in Sua) si iese ok si la noxe cu cutia manuala inclusiv(deocamdata).
    6 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru