Seat nu va lansa o versiune electrică pentru Leon: spaniolii se concentrează pe Mii electric și pe un posibil Seat el-Born

de Daniel Popescu, Foto: Seat
Luni, 27.07.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Seat a confirmat că nu intenționează să lanseze o versiune electrică pentru noua generație Leon, însă ar putea dezvolta un model electric derivat din conceptul el-Born.

Gama de modele electrice SEAT este una compusă în prezent doar din modelul de oraș Mii, în timp ce divizia de performanță Cupra a dezvăluit recent varianta de pre-serie a conceptului el-Born.

Una dintre ipotezele recente a fost că producătorul spaniol va lansa o versiune electrică pentru noua generație Leon, care a fost prezentată la începutul anului și este deja disponibilă pe piața din România.

Cu toate acestea, oficialii Seat au confirmat pentru publicația spaniolă PeriodismoDelMotor că nu intentioneaa să dezvolte o versiune electrică pentru Leon.

În schimb, spaniolii nu exclud varianta de a lansa un model electric de sine-stătător. "Oferta actuală de mașini electrice se concentrează pe Mii. Un alt model ar putea fi în pregătire", a declarat PeriodismoDelMotor, purtătorul de cuvânt al Seat, pentru publicația PeriodismoDelMotor.

Modelul la care face referire oficialul Seat ar putea fi chiar el-Born. Conceptul Seat el-Born a fost prezentat în 2019, iar de anul viitor va primi o versiune de serie din partea diviziei de performanță Cupra.

Prin urmare, nu este exclus că spaniolii să lanseze și Seat el-Born, o versiune de serie care să rivalizeze direct cu Volkswagen ID.3.

Via Caradisiac

Comentarii (6)

  • Edikkk
    Aoleau VAG.... simţi the heat from Giga Factory Berlin ?

    Bine că îl simţi.

    PS chiar vedeam un video în care doar cheltuielile GM în SUA pe UN SINGUR AN (2017 parcă) erau de peste 7 miliarde de dolari !!

    Adică vreo TREI Giga Factory !

    Deci pot să îşi facă maşini electrice ieftine şi multe, doar că dinozaurii nu vor !!

    Nu mai e profitul enorm de mare, nu mai fac bani din piese de schimb, nu mai schimbă lumea maşina aşa des


    Stai să vedeţi din 2017 cine este advisor la Tesla? De au cumpărat şi 5% din Tesla la vremea aceea!?
    TENCENT cea mai mare firmă de jocuri din lume, cea mai mare platformă de chat şi social din China, cu ramificaţii enorme în foarte multe domenii

    Ghiciţi ce face TENCENT când Tesla o să fie 100% autonome?

    O să le dea entertainment la toate maşinile Tesla!!!
    Sau cel puţin la toate din China !!

    Tare.... iar dinozaurii încă îţi vând "oglinzi în culoarea caroseriei" ! :))))
    3 5
  • Dinozaurii nu vor mai face bani din piese de schimb...sa vedem, la electrice, dupa un anumit nr de km este nevoie de condensatori, controler baterie, acumulator, rotor, stator, toate acestea fiind foarte ieftine, nu se compara cu o bujie, schimb de ulei, sonda lambda, egr, injectoare, turbine.

    Unii cred ca Tesla va vinde 90 % dintre electrice, dar Audi e-tron a dat deja semnalul.
    5 4
  • @dan_grc
    Pai tu ca si consumator obisnuit de piese de schimb trebuie sa stii cel mai bine pretul acestora. Dar numai bine ai posta tu impresii de'astea la un articol cu titlul "BMW full fara piele, nou-nout 2015, rulaj decat 2000.000km"?
    3 6
  • Edikkk
    @Dan grec bla bla bla

    Câte maşini Tesla au avut nevoie de asemenea reparaţii ?

    Un site, un video, o statistică?
    3 4
  • andrei
    lasa ca tesla are nevoie de alte reparatii. jante facute praf ca deh suntem smecheri punem jante mari. e un american pe youtube care testeaza electrice si povesteste cum a fost la tesla3 a lui de a schimbat ceva jante distruse.
    3 3
  • Tesla nu are nevoie de astfel de reparatii, doar la elemente de caroserie. La ecranul central, de unde se controleaza tot, ce garantie ofera Tesla ? Cativa ani, de ce ? Pentru ca se strica, lucru ieftin de reparat.
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru