Seat pregătește un facelift pentru Ateca: modificări estetice minore și motorizări mild-hybrid și plug-in hybrid

de Cornel Șocariciu
Joi, 19.03.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Seat Ateca facelift va fi lansat în scurt timp, iar conform surselor, SUV-ul producătorului spaniol va fi disponibil cu motorizări mild-hybrid și plug-in hybrid. Din pachet nu vor lipsi modificările estetice inspirate de noile Tarraco și Leon.

La jumătatea anului trecut, Seat a operat o serie de îmbunătățiri în gama Ateca (foto). Cele mai importante noutăți aduse de iberici au fost sistemul de infotainment cu ecran de 8 inch și tehnologia Dynamic Chassis Control (DCC).

În același timp, inginerii, designerii și tehnicienii SEAT au demarat procesul pentru dezvoltarea lui Ateca facelift, iar recent, unul dintre prototipurile de teste a fost surprins în timpul unei sesiuni în Suedia.

Conform vocilor apropiate companiei, viitorul Seat Ateca facelift va miza pe o serie de elemente de design preluate de pe Tarraco și Leon. Vor exista spoilere noi, praguri îmbunătățite, o grilă frontală restilizată și faruri cu o semnătură luminoasă modificată. Pentru interior, spaniolii vor pregăti noi sisteme de siguranță și asistare.

Multe noutăți vor fi pregătite de iberici la nivelul motorizărilor. Aceleași surse apropiate companiei spun că Ateca facelift va prelua o mare parte dintre propulsoare introduse recent pe noua generație Leon.

În aceste condiții, viitorul SUV ar urma să poată fi comandat cu motorizări mild-hybrid, dar și într-o versiune plug-in hybrid.

În cazul lui Leon, varianta PHEV este formată dintr-un motor de 1.4 litri TSI și un motor electric alimentat de o baterie cu capacitatea de 13 kWh. Puterea maximă este de 204 CP, iar resursele sunt gestionate de o transmisie DSG cu șase rapoarte.

Via | Autocar

Comentarii (2)

  • ACE - Craiova
    Cel mai probabil, cu o baterie de acumulatoare avand capacitatea de 13 kWh, versiunea hibrid PHEV va avea o autonomie de circa 50 km WLTP.
    Suntem curiosi sa aflam si pretul....
    3 3
  • Adrian
    @ACE
    Nu boss, nu suntem deloc curiosi. Ne doare in cot de hibridele lor supraevaluate atunci cand criza se apropie. Zi merci daca iti vei putea cumpara de mancare si imbraca familia.
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru