Sebastien Ogier se retrage din WRC la sfârșitul sezonului 2020: francezul cu șase titluri de campion mondial nu va părăsi complet motorsportul

de Cornel Șocariciu, Foto: RedBullContentPool
Vineri, 02.08.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pilotul francez Sebastien Ogier a anunțat că la finalul sezonului 2020 se retrage din Campionatul Mondial de Raliuri. Ogier deține șase titluri de campion mondial, iar în prezent concurează alături de Citroen.

În 2018, Sebastien Ogier a semnat un contract pe o perioadă de doi cu Citroen. Pilotul francez a menționat atunci că nu știe dacă la finalul contractului cu gruparea din Satory va continua în Campionatul Mondial de Raliuri (WRC).

Cu ocazia Raliului Finlandei, etapă care se desfășoară în acest weekend, Ogier a menționat că la finalul sezonului 2020 se va retrage din WRC.

"Am spus acest lucru de mai multe ori. Lumea mă tot întreabă, dar probabil că nimeni nu m-a crezut. Nu am avut un plan să rămân și după finalul sezonului din 2020", a declarat Ogier.

Pilotul francez spune că își dorește să petreacă mai mult timp împreună cu familia. Totuși, Ogier a menționat că nu se va retrage complet din motorsport. În urmă cu câteva luni a devenit ambasadorul Extreme E Series, o competiție de off-road dedicată vehiculelor electrice care va debuta în 2021. Francezul a menționat că ar putea concura în noua serie, dar a precizat că ar putea încerca să piloteze și pe circuit.

Sebastien Ogier deține șase titluri de campion mondial în WRC.

Patru dintre aceastea au fost câștigate alături de Volkswagen, iar două au fost adjudecate împreună cu M-Sport Ford. Anul acesta, francezul își dorește un nou titlu de campion, iar dacă va reuși va deveni al doilea pilot din lume care se impune în Mondialul de Raliuri cu trei echipe. Primul care a obținut această performanță a fost Juha Kankkunen.

În prezent, Ott Tanak ocupă prima poziție a clasamentului general provizoriu, estonianul fiind urmat de Sebastien Ogier (-4 puncte).

Via | Motorsport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru