Feedback
Parteneri
Turul României cu 8 maşini electrice. Oferit de
Audi
e-tron Sportback
446KM
Autonomie max
86.5kWh
Baterie net
408CP
Putere max
Hyundai
Kona electric
449KM
Autonomie max
64kWh
Baterie net
204CP
Putere max
Kia
e-Niro
455KM
Autonomie max
64kWh
Baterie net
204CP
Putere max
Mini
Cooper SE
234KM
Autonomie max
28.9kWh
Baterie net
184CP
Putere max
SUV Peugeot
e-2008
320KM
Autonomie max
45kWh
Baterie net
136CP
Putere max
Porsche
Taycan
462KM
Autonomie max
93.4kWh
Baterie net
761CP
Putere max
Renault
Zoe
395KM
Autonomie max
52kWh
Baterie net
135CP
Putere max
Volkswagen
ID.3
549KM
Autonomie max
77kWh
Baterie net
204CP
Putere max
Volvo
XC60 Recharge T8 Polestar
SAFEST
SAFETY CAR

Șefii Volkswagen au scăpat de proces în cazul Dieselgate: instanța a clasat dosarul după ce constructorul a plătit o amendă de 9 milioane de euro

de Paul Cosma
Joi, 21.05.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
CEO-ul Herbert Diess și președintele neexecutiv Hans Dieter Poetsch au scăpat de acuzațiile de manipulare a pieței bursiere în cazul Dieselgate. O instanță din Germania a clasat dosarul după ce Volkswagen a decis să plătească o amendă de 9 milioane de euro în locul celor doi oficiali. Martin Winterkorn, CEO în momentul izbucnirii Dieselgate, este în continuare judecat pentru fraudă.

Doi membri din conducerea actuală Volkswagen au scăpat de acuzațiile ce le erau aduse într-un dosar de manipulare a investitorilor de la bursă, în cazul Dieselgate.

Este vorba despre actualul CEO Herbert Diess și Hans Dieter Poetsch, președinte neexecutiv. În 2015, cei doi ocupau funcțiile de director de brand, respectiv director financiar pentru VW.

Constructorul german a anunțat că va plăti o amendă de 9 milioane de euro în locul ambilor oficiali, astfel că o instanță a decis să renunțe la acuzațiile împotriva lor.

Aceeași instanță a mai spus că procesul lui Martin Winterkorn, CEO-ul VW din 2015, este în derulare, acesta fiind acuzat de fraudă și alte infracțiuni.

De la izbucnirea Dieselgate și până în prezent, Volkswagen a plătit amenzi de peste 30 de miliarde de euro, cea mai mare parte din sumă în Statele Unite.

Via Reuters

Comentarii (4)

 • netam-nissan
  am auzit ca vinovata e femeia de serviciu vw care a dereglat cu mopu cipurile dizalgate cazute pe podea tot din vina ei ca uitase geamu deschis si le-a luat curentu.
  sint si voci care balmajesc VAG (normal, doar vorbesc nemteste) ca respectiva putz-frau are 10% taiere din salariu si asa va plati cele 9 milioane amenda in 2.948 de ani.
  o lume normala, ce mai...
  17 0
 • Gata! curat, uscat, cu parfum de viorele!

  Orice discutie viitoare despre magaria acestora este fara fundament. Clar? Au fost prinsi la furat,n-au recunoscut, au platit (ceva).

  Scuzele? Cred ca ar prefera falimentul.
  10 4
 • Adrian
  Rezistentii din Piata Victoriei sa ia aminte, sa se trezeasca la realitate si sa lase crizele pre-menstruale de-o parte. Asta e lumea in care traim, indiferent ca e la est sau vest de Carpati.
  Amețiților!
  6 3
 • Deci dacă ai bani, nu faci o singură zi puşcărie
  9 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru