Șeful BMW anunță creșterea producției de vehicule electrificate: “Una din cinci mașini vândute în 2023 va fi electrică sau hibridă”

de Paul Cosma
Vineri, 01.01.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW pregătește creșterea producției de vehicule electrificate în perioada 2021-2023, potrivit declarațiilor făcute de CEO-ul companiei. Oliver Zipse susține că, în 2023, una din cinci mașini vândute de BMW va fi electrică sau hibridă.

Grupul BMW a anunțat recent o "consolidare a rețelei globale de producție a vehiculelor electrificate". Până la sfârșitul anului 2022, fiecare fabrică BMW din Germania va produce cel puțin un model 100% electric, conform planurilor companiei.

Între 2021 și 2023, producția BMW de vehicule electrificate va fi mărită cu 250.000 de exemplare față de planurile inițiale, după cum a declarat CEO-ul Oliver Zipse în presa germană.

Șeful constructorului susține că, în 2023, una din cinci mașini vândute de BMW va fi electrică sau hibridă. În prezent, cota vehiculelor electrificate este de 8% din vânzările totale ale companiei.

Cea mai mare provocare, în opinia lui Zipse, va fi tranziția Germaniei către mașinile electrice în condițiile în care infrastructura de încărcare este insuficient dezvoltată.

Oficialul BMW consideră că Germania trebuie să instaleze circa 16.000 de puncte de încărcare (private și publice), în fiecare săptămână începând de acum, pentru a răspunde la nevoile unui parc auto așteptat să numere 10 milioane de vehicule electrificate în 2030.

Via Automotive News

Comentarii (3)

  • Marian
    Cum se poate mai mult decat estimat? Pai si cu dieselul cum ramane?
    Romanii sunt profund dezamagiti citind asemena stiri.
    Deci pana si oficialii BMW au ajuns sa fie niste spalati pe creier si se adapteaza pietei.
    Deci pana in 2040 vor mai vinde dieselurile lor??? Cui???
    2 8
  • Acobălcescu Avramescu Adamescu
    @marian

    Sa fim seriosi. Oricum 80% din posesorii de BeMWeu dizăl detineau SeHaș-uri obosite cammon rail din primele generatii . Asadar...putina pe dieseluri noi. Oricum hydrogenul este viitorul ....Toyota deja lucreaza de mult timp la asta.
    4 2
  • Edikkk
    Hidrogenul nu este verde, eco absolut deloc.

    Nu există soluţii tehnologice viabile pentru hidrogenul verde.

    Japonia studiază eventuala utilizare a hidrogenului prin amoniac, dar încă nu au ceva câştigător.

    Bateriile rămân soluţia cea mai bună pentru transportul terestru.
    3 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru