Șeful BMW M dorește ca viitoarele M3 și M4 să fie electrice

de Tiberiu Safta
Vineri, 21.07.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Frank van Meel, șeful diviziei de performanță BMW M, și-ar dori ca viitoarele generații ale modelelor de performanță M3 și M4 să fie electrice. Acest lucru va fi posibil doar dacă performanțele vor fi superioare celor cu motoare termice.

Actualele generații ale lui BMW M3 și M4 ar putea să fie ultimele oferite cu motoare termice. Asta pentru că este posibil ca urmașii direcți ai acestor modele să adopte propulsoare electrice. Potrivit publicației australiene Drive, inclusiv șeful diviziei de performanță, Frank van Meel, își dorește ca cele două modele să renunțe la motoarele cu ardere internă în favoarea unora electrice.

Totuși, în ciuda acestei dorințe, van Meel precizează că trecerea la propulsoare electrice va fi posibilă numai dacă performanțele acestora vor fi mai bune decât cele oferite de motoarele clasice. Astfel, în cazul în care motoarele electrice se dovedesc că nu sunt la fel de puternice, atunci M3 și M4 vor primi în continuare motoare termice.

"Logica este foarte ușoară. Următorul M3 sau M4 trebuie să fie mai bun decât cel din prezent", a declarat van Meel pentru publicație. "Iar dacă acest lucru poate fi realizat pe cale electrică, atunci este probabil să devină electric.

Dacă nu, vom păstra motorul termic. Dar, bineînțeles, încercăm să facem tot ce putem ca [cele două modele] să fie pur electrice", a mai adăugat van Meel.

În încheiere, se speculează că viitoarele generații ale lui BMW M3 și M4 ar putea fi lansate în 2027 sau în 2028.

via Drive

Comentarii (26)

  • "doar dacă performanțele vor fi superioare celor cu motoare termice"
    LOL. Deja sunt.
    Tesla Model 3P este on par sau peste Bmw M3 si chiar m3 competition
    Si nu doar la acceleratii ci si la handling, ca lumea poate are impresia ca sunt locomotive care merg doar drept. Culmea e ca tesla, care nu are pic de experienta in racing, face masini de strada si da palme peste ceafa la ponositii cu aere de "sportivitate".
    https://www.youtube.com/watch?v=uotjzSoJc9g

    https://www.youtube.com/watch?v=9to5t-rMZ2w
    Ca idee, ascultati ce zice asta aici. Producatorii auto de tip legacy (aia clasici, care faceau pe combustie) daca nu se adapteaza, o iau pe urma dinozaurilor
    |https://www.youtube.com/watch?v=E5K4NRpWHcA
    9 16
  • Andrei
    Logica e mai simpla. Când apar următoarele modele? În jur de 2030. Unde se mai pot vinde cu miriște ICE și pentru câtă vreme? :)
    3 4
  • Buna gluma cu "daca performanțele vor fi superioare celor cu motoare termice".
    Astia cand fac afirmatii, se uita la ce comenteaza romanii pe forumuri, sau la ce le arata piata?
    Motoarele electrice sunt CLAR mai performante ca cele ICE: cuplu instant si putere de cand ai calcat pedala de acceleratie. Trebuie doar sa faci masina care sa stea pe strada cu atata putere.
    Rimac, Lucid air, Tesla deja arata ca se poate.
    Pana si Kia, Hyundai electrice, fac probleme la M-uri.
    Hai baieti, lasati vrajeala, renuntati la dieseluri cu 4 turbine si treceti la 4 motoare electrice, cate unul pe fiecare roata, daca vreti sa tineti pasul cu altii.
    Si BMW sa nu uite: Romania nu e principala piata pentru ei, ca sa produca dieseluri. Romanii importa sh-urile obosite ale germanilor, deci degeaba isi dau cu parerea despre masinile noi.
    9 13
  • Mircea Badea
    astia e prosti? motorul electric deja spulbera termicul. plus ca sunt mai usor de controlat rotile/tractiunea/frane/drift etc..
    5 8
  • Badea Mircea
    Si de ce oare le dau fum la toate electricele pe care le prind pe drum?! Nu vrea nimeni coane sa mearga cu mine la peste 150 la ora! Ma uit pe waze. Nimic. Deci nu e de la gabori. De ce oare, daca motorul electric e cel mai performant din univers?
    10 8
  • Motorul electric spulbera orice termic iar jumatea de tona de baterii spulbera orice pretentie de sportivitate.
    La 2 tone poti sa scoti sigla M si s-o arunci la cos ca e degeaba.
    13 5
  • Banditos
    punem pariu pe ce vreti voi ca, la final, vor fi....diesel

    eu asa am auzit la niste specialisti de astia care se cauta prin buzunare sa faca o cheta pentru o punga de seminte si o bere la PET
    0 1
  • Mircea Badea
    sportivitatea o faci din click-uri la electrice. controlezi orice foarte finut.
    4 6
  • Alin=Vali =Mike= whatever, nu mai bine nu mai comentați voi de Bmw ? Rămâneți la Nio, acolo sunteți pe subiect.
    9 7
  • @dan_grc
    Te-au deranjat baietii?
    Lasa ca BMW afirma ca mașinile cu motoare diesel se mai produc inca 20 ani si pe benzina inca 30. Special pentru tine si ai tai amici:))
    Nio abia isi face intrarea in Europa. BMW mai rezista cativa ani si doar daca sunt Made in China ca IX3 si alte modele.
    Altfel nu sunt competitive. Deja Tesla face legea si nici nu merita sa dai dublu pe in IX1 sau IX3 Made in China pe un model 3 Made in Germany.
    Doar limitatii mai tin la un semn. Restul se uita la performante si pret.
    BMW nu mai e ce a fost demultisor.
    4 8
  • Banditos
    Iar a baut gaz inoperabilul nostru. E beat turta si i s-au amestecat in teasta preferintele culinare cu politica si religia. Pana una alta am aflat ca e curcubitaceu....activ.
    1 1
  • reptilianul ocult
    @inex, iar visezi satanisme? nu exista asa ceva!

    si da, populatia trebuie redusa prin inmultirea controlata. iar in cativa zeci de ani, oamenii vor fi trimisi pe Luna etc daca vor un job.

    ps: spor la numarat electrice!
    4 5
  • Banditos
    Cica furnizorul obisnuit a fost prins si acum trage pe nas praf de copt. Nu gasesc alta explicatie pentru ceata care ii acopera si restul de minte.

    Fara zilnicul spectacolul de circ oferit de tristul clovn dereglat parca numai e Automarket.
    2 2
  • Seriff
    Degeaba ai sute de cai daca nu ii poti folosi, toti soferii de electrice merg cu 90 pe autostrada de frica sa nu consume bateria, masinile sunt grele, consuma curent la greu, plus ca cine isi cumpara BMW M nu il ia doar pentru acceleratie, il ia si pentru sunetul masinii, electrica e moartea pasiunii, asa ca nu se compara, nici un pasionat auto nu isi cumpara troaca electrica.
    6 5
  • @verii.mei.tuciurii
    sunetul motorului turbo e ca un sarpe calcat pe cap. mai bine asculti sunetul sf electric. si al anvelopelor, al aerodinamicii.
    evolution is here!
    4 4
  • Banditos
    concluzie:

    Șeful BMW M dorește ca viitoarele M3 și M4 să fie electrice
    2 3
  • Seriff
    @Bandtios asta o zice si el de ochii lumii, daca tu crezi, problema ta, dar la cat de credul esti la tot ce zice mass media, nu ma mira, sunetul motorului turbo e mult peste orice sunet de electrica, altfel toti care si-au cumparat BMW M isi luau TESLA deja, ca exista in oferta.
    4 2
  • Banditos
    pe principiul invocat de tine, @dan_grc, ar trebui ca unii dintre comentatorii de pe AM, fanaticii termice, sa isi mute cabalacul pe autolatest. Insistenta cu care promoveaza fituica aia virtuala si pe editorul sau analfabet, impreuna cu stilul de a scrie de tip mahala, i-ar recomanda drept cei mai de seama si de baza cititori. Pentru a nu lasa loc de dubii, inexorabil si seriff ar fi in capul listei. Unul ar oferi o crusta subtire de inteligenta comentariilor lungi dar fara substanta. Iar celalat ar juca rolul de "yes man", maimutza care preia de-a gata informatia, fara sa o treaca prin filtrul mintii si a minimei gandiri critice, scopul fiind acela e a propaga in sectiunea comentarii aceleasi observatii idioate ale editorului fituicii.
    3 4
  • Seriff
    @Banditos iar ai uitat sa iti iei pastilele?
    Vezi ca apare doza 7 de vaccin, du-te repede sa o faci, asa au zis la tv azi noapte, du-te si executa ordinele.
    4 3
  • cit de idiot papagal pensat electric sa fi sa spui ca motorul electric se aude bine !
    4 1
  • Banditos
    Cand o sa am bani de Tesla promit c-o sa-mi iau un Bmw pe motorina!Sunt doar troll,rad de voi,o sa iau autobuzul ca altceva nu pot!
    0 6
  • @curca.imbacsita
    daca asculti manele normal ca nu ai ureche pentru finetea electrica. universul insusi e electric!
    2 3
  • @inexorabil
    si un copil mic intelege ca universul e primul care exista si abia pe urma poate exista un reptilian zeu...apropo, ideea de zeu/dszeu vine de la soare/fenomene meteo/droage etc

    referitor la muzica, sunt sigur cum ar iesi un chestionar. la fel ca la benve sau dizal ;)
    0 2
  • @inexorabil
    raspunsul il va da "ultimul" om sau "AI", ce va fi nemuritor si cu adevarat trezit la realitate.
    momentan suntem parte din "download".
    0 2
  • Seriff
    @Bandtios ''cand o sa am bani de Tesla''
    Nu mai visa, nu o sa ai niciodata, trage in continuare de golful ala 4 diesel si lasa figurile.
    4 5
  • Banditos
    Un retard a considerat de cuviinta sa imi foloseasca nick-name-ul. N-am nimic impotriva. Nu e proprietatea mea. Daca a gasit, astfel, o alta metoda sa se autosatisfaca decat prin cea binecunoscuta bravo lui. Mai retard e sa pui botu' si sa nu distingi un fake de utilizatorul obisnuit al acelui nick-name.
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru