Șeful diviziei BMW M: Electricele vor fi atât de rapide, încât vei spune "Nu mă așteptam la asta"

de Alexandru Monenciu
Marti, 16.08.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit șefului diviziei BMW M, viitoarele mașini electrificate (hibride sau pur electrice) care vor purta "cea mai puternică literă din lume" vor fi atât de revoluționare încât ne vor face să spunem "Nu ne așteptam la asta".

Electrificarea ajunge din urmă și celebra divizie BMW M. Șeful companiei, Frank van Meel, a vorbit recent despre viitor și, în special, despre cât de revoluționare vor fi viitoarele modele hibride și pur electrice M.

"Aș vrea să vad modele electrificate M în viitor - hibride și pur electrice, dar dacă le vom lansa, vor fi atât de revoluționare încât vei spune: "Este o nebunie, nu mă așteptam la asta"."

Viitorul XM, cu al său motor V8 twin-turbo de 4.4 litri, hibrid, sau următoarea generație M5, care ar putea utiliza o versiune plug-in hybrid a acestuia, sunt numai câteva exemple.

Este luat în calcul și următorul Seria 3, pur electric, dezvoltat pe noua arhitectură Neue Klasse. În ceea ce privește un viitor M3, van Meel rămâne, deocamdată, destul de secretos.

"Probabil va deveni electric, dar dacă o va face va rămâne întotdeauna un M3. Indiferent de sistemul de propulsie, vei putea întotdeauna să conduci mașinile noastre și să știi că sunt modele M," a mai transmis acesta.

via Autocar

Comentarii (4)

  • Ce sa mai spun “good morning” dl.-ui de la divizia M. Se știe de ani mulți ca electricul este peste tot la accelerații și când vorbim de accelerații de top cred ca și mai ieftin decât clasicele.
    Totuși de la un M se aștepta și altceva (clar ca de la unii doar), și anume dinamism, manevrabilitate și chiar unii excentrici vor sunet de motor (ca si mine). In condițiile actuale la o electrica trebuie redusă bateria și asta este problema lor, altfel spus dacă “tragi” de electrica in 70 km gata bateria, probabil la asta se referea cu “ce-a fost asta?” ;)
    6 1
  • MAI BINE AR LUCRA LA GRILA AIA HIDOASA
    6 0
  • @dutzu
    termica ta nu moare la fel daca o tii in 6k rpm?! ba mai miroase si a tigaie..
    0 1
  • inexorabil
    Ba da, Mafănele (02:28), moare şi “termica”, fără doar şi poate, DAR…Noi putem găsi benzinării câtă frunză, câtă iarbă, başca libere ca păsările cerului. În limbaj occidental: ты понимаешь?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru