Şeful Ford: "Piaţa din Europa are nevoie de cinci sau şase ani să se refacă"

de Sebastian Toma
Miercuri, 28.08.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Stephen Odell, CEO-ul Ford of Europe, estimează că piaţa auto din Europa îşi va reveni în cinci sau în şase ani, titrează Automotive News. Odell spune că sunt semne de revenire încă de la jumătatea anului curent.

Esential 2018 este anul în care Stephen Odell previzionează revenirea pieţei auto din Europa.
Stephen Odell, CEO-ul Ford of Europe, estimează că piaţa auto din Europa necesită cinci sau şase ani pentru revenirea la nivelul din 2007. Până atunci, Odell estimează că piaţa auto se va stabiliza la nivelul actual. Potrivit declaraţiei lui Stephen Odell din Frankfurter Allgemeine Zeitung, şeful Ford of Europe estimează că a doua jumătate a anului curent va marca oprirea scăderilor vânzărilor de autombile noi pe piaţa de pe Bătrânul Continent.

Şeful Ford a previzionat vânzări de automobile noi care totalizează 13.5 milioane de vehicule pe 19 pieţe din Europa anului 2013 şi pierderi de 1.8 miliarde de dolari pentru Ford pe această piaţă. Pierderile celor de la Ford vor fi compensate prin închiderea a trei uzine şi renunţarea la 6.200 de salariaţi până în 2014. Privind în retrospectivă, în anul 2007, piaţa auto din Europa înregistrat vânzări de 18 milioane de autovehicule noi.

Urmareste Automarket
Pentru piaţa din Europa, Ford ţinteşte o cotă de piaţă de 7.9 procente în 2013.
În luna iunie, Ford avea o cotă de piaţă de 8.2 procente pe piaţa europeană, cu un procent mai mare faţă de rezultatul din aceeaşi lună a anului trecut. Reprezentanţii Ford spun că luna iunie a fost a treia lună consecutivă în care vânzările mărcii au crescut faţă de anul trecut

Via AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (2)

  • AndreiRN
    Si cand se va reface cererea va fi pt masini electrice sau hybride care vor veni din China peste 5 ani.
    5 1
  • ...iar benzina/motorina vor fi mai scumpe cu vreo 40-50%.
    Cineva de la PECO spunea mai in gluma mai in seris ca in vreo 10 ani la un plin de combustibil vom primi vouchere gratis ptr.achizitia de masini.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru