Şeful Kahn Design refuză o ofertă incredibilă: 6.9 milioane de euro pentru o plăcuţă de înmatriculare

de Sebastian Toma
Luni, 26.08.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Afzal Kahn, şeful Kahn Design, a refuzat o ofertă de a-şi vinde plăcuţa de înmatriculare cu inscripţia "F1" contra sumei de 6.9 milioane de euro, titrează Daily Mail.

Esential 65 de lei costă comandarea unei plăcuţe de înmatriculare personalizate în România, în cazul în care este disponibilă şi permisă combinaţia solicitată.
Personalizarea plăcuţelor de înmatriculare poate fi un hobby costisitor, în special dacă trăieşti în Regatul Unit. Acolo s-a vândut cea mai scumpă plăcuţă de înmatriculare din lume la vremea respectivă, inscripţionată cu doar două caractere: ”F1”. În 2008, aceasta a costat 512.700 de euro şi a fost cumpărată de Afzal Kahn, şeful Kahn Design. Între timp, Kahn a primit o ofertă pe care mulţi ar fi acceptat-o cu zâmbetul pe buze: 6.9 milioane de euro pentru dreptul de a avea plăcuţa respectivă de înmatriculare. Contrar aşteptărilor, Kahn a refuzat oferta respectivă, explicând că nu are nicio intenţie să vândă acea plăcuţă deoarece reprezintă combinaţia sa preferată.

Între timp, cea mai scumpă plăcuţă de înmatriculare se află pe o maşină din Abu Dhabi.

Aceasta are o singură cifră, ”1”, şi a fost cumpărată într-o licitataţie, câştigătorul achitând 14.5 milioane de dolari pentru respectiva plăcuţă. Tot în Abu Dhabi, un cetăţean a plătit peste şapte milioane de dolari pentru plăcuţa de înmatriculare cu cifra 5. Saeed Abdul Ghaffar Khouri, posesorul celei mai scumpe plăcuţe de înmatriculare din lume, le-a explicat reporterilor de la ArabianBusiness că achiziţia nu a fost făcută ca o investiţie, deşi estimează că valoarea plăcuţei se va dubla în următorii doi ani. Proprietarul celei mai scumpe plăcuţe din lume nu se hotărâse pe ce automobil să o monteze la momentul realizarii respectivului interviu.

Urmareste Automarket
Afzal Kahn mai deţine două plăcuţe de înmatriculare personalizate, acestea având caracterele ”4HRH”, respectiv ”NO1”.
Plăcuţa sa preferată este amplasată pe un Bugatti Veyron, însă a fost aplicată iniţial unui Mercedes-Benz SLR McLaren. Emiratele Arabe Unite este ţara în care se află primele şapte cele mai scumpe plăcuţe de înmatriculare din lume.

Via Worldcarfans

Comentarii (8)

  • Dacia Plant
    Pacat ca nu exista si la noi in Romania asa ceva.
    12 13
  • pacpac
    cu ce te-ar ajuta sa ai acest numar de inmatriculare la masina??sa mergi mai repede sau ???
    17 9
  • robotic
    ii fac eu una identica la juma` de pret! :)
    19 3
  • Dacia Plant
    @pacpac: m-ar ajuta la buzunar cu portofel mai gros. Sunt destui bizoni care ar da orice pe lumea asta ca sa fie number one.
    13 7
  • Adrian
    Idioti amandoi....ala ca da atatia bani pe o bucata de metal vopsit cu F1 si propietarul ca nu o da. Cum sa ai placuta de inmatriculare de catevea ori mai scumpa ca masina ? Si ce masina...lumea asta e de neinteles...
    ps. Oare sa iti faci un nr. cu numele tau personal merge ?
    16 4
  • Banii, ultima lor grija.
    19 1
  • nazistul de serviciu
    "Personalizarea plăcuţelor de personalizare". Bun asa, tocmai cand incepusem sa-mi schimb parerea despre voi.... nts nts nts.
    6 3
  • Am vrut sa cumpar si eu in 2009 un nr preferential de la cineva si mi-a cerut 20mil lei vechi......m-am lasat pagubas.
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru