Şeful Porsche: ”Anul viitor reducem producţia şi amânăm dezvoltarea unor modele”

de Bogdan Mirică
Joi, 20.09.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mathias Mueller, CEO-ul Porsche, a declarat că anul viitor producţia va fi redusă iar dezvoltarea unor modele amânată, din cauza unor previziuni negative ale vânzărilor.

Porsche a inaugurat săptămâna aceasta producţia modelului Boxster în cadrul fabricii sale din Osnabrueck, Germania. Mathias Mueller, directorul executiv Porsche, a făcut o serie de declaraţii îngrijorătoare cu această ocazie. Potrivit oficialului, evoluţia sub aşteptări a vânzărilor de anul viitor va afecta ritmul de funcţionare al companiei.

Mueller susţine că anul viitor am putea asista la o scădere cu 5 până la 10 procente a vânzărilor, sub ţinta fixată de companie. Această evoluţie va duce la diminuarea ritmului de producţie în cadrul întregii companii pe tot parcursul anului 2013.

Mai mult decât atât, Mueller susţine şi că ar putea exista anumite amânări ale unor proiecte deja demarate. Oficialul nu a vrut să dea informaţii despre ce modele ar putea fi vorba, însă mai multe surse susţin că proiectul vizat ar fi cel al viitorului Panamera. Acesta este într-un stadiu incipient şi ar putea fi amânat o perioadă mai lungă de timp, dat fiind succesul actualei generaţii.

Deşi prospecţiunile pentru anul viitor nu sunt îmbucurătoare, anul acesta, până în luna august, vânzările Porsche au crescut cu 15%.

Estimările pesimiste se bazează însă pe cererea tot mai scăzută din Europa şi din China.

via automotivenews

Comentarii (2)

  • Pai cred si eu ca se gandeste la scaderea vanzarilor. Cei ce au avut de unde si-au cumparat deja Porsche-ul visat. Bineinteles ca vin alti clienti din urma, dar s-ar putea sa nu mai fie asa multi ca in 2012.
    7 1
  • zarnesteanu
    China e in stagnare tot mai accentuata. Se pare ca s-a trezit lumea civilizata la realitate.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru