Şeful Porsche confirmă: liniile conceptului Panamera Sport Turismo se vor regăsi pe viitoarele modele Porsche

de Mircea Meșter
Miercuri, 03.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Într-un interviu acordat publicaţiei americane Motor Trend, şeful Porsche a anunţat că farurile şi stopurile conceptului prezentat de marca germană la Paris vor putea fi admirate şi pe viitoarele modele ale brandului din Stuttgart.

Noul Macan va primi o poziţionare înaltă în segmentul său şi toată lumea îl va accepta ca pe un Porsche veritabil. Va fi mai scump decât concurenţa şi, din punctul nostru de vedere, acest lucru e OK.

Matthias Müller
CEO Porsche

Porsche a confirmat faptul că unele elemente de design prezentate la Paris pe conceptul Panamera Sport Turismo vor fi preluate de viitoarele modele ale mărcii, însă oficialii constructorului german au refuzat să confirme intrarea prototipului în producţia de serie.

Într-un interviu acordat de şeful Porsche, , jurnaliştilor americani de la Motor Trend, acesta a anunţat că partea frontală şi cea posterioară - în particular blocurile optice faţă şi spate - vor reprezenta elemente pe care le vom putea admira pe viitoarele modele care vor intra în gama Porsche. Chiar dacă nu a nominalizat niciunul dintre ele, este foarte probabil ca noul SUV compact Macan să fie cel vizat de afirmaţiile oficialului mărcii germane.

Deşi cei de la Porsche nu au anunţat nimic oficial până în acest moment, nu este exclusă apariţia unui sedan mai mic decât Panamera în gama Porsche. Botezat de presa internaţională Pajun (Panamera Junior), acesta ar primi aceleaşi linii în cazul în care informaţiile legate de producţia sa vor fi confirmate.

În altă ordine de idei, acelaşi Muller a anunţat că sistemul de propulsie prezentat pe conceptul de la Paris - hibrid cu încărcare la priză (plug-in) - va fi disponibil începând cu anul viitor în primă fază pe Panamera, şi ulterior pe Cayenne. Oficialul german a exclus posibilitatea ca aceste două modele să primească versiunii full-electrice, din cauza faptului că eficienţa lor ar fi foarte redusă dacă sub capotă s-ar afla motoare electrice cu tehnologia disponibilă în 2012.

via Motor Trend

Comentarii (1)

  • Hai puriștilor
    Și acum să vină puriștii să comenteze că ce nașpa e Porsche că pe lângă SUV-uri au început să facă și breakuri.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru