Șeful Rolls-Royce: Putem oferi tapițerie din piele vegană dacă există cerere

de Alexandru Monenciu
Vineri, 19.11.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit șefului Rolls-Royce, constructorul britanic poate oferi tapițerie din piele vegană, dacă va exista vreodată cerere. Până acum, recunoaște oficialul, nu a existat vreun client care să opteze pentru o astfel de dotar

Pielea naturală nu este un material sustenabil, tocmai de aceea mai mulți producători de automobile (în drumul lor spre a deveni brand-uri prietenoase cu mediul înconjurător) au început deja să caute alternative.

Spre exemplu, Mini a anunțat că va oferi piele vegană, iar Volvo a dezvoltat un material, denumit Nordico, fabricat din surse regenerabile. Și Rolls-Royce ar putea face parte din acest grup restrâns, dacă ar exista, desigur, cerere. Chiar dacă pielea naturală este, fără îndoială, cel mai folosit material în interioarele modelelor Rolls-Royce.

Potrivit șefului companiei, Torsten Muller-Otvos, britanicii ar putea oferi o tapițerie din piele vegană, dacă ar exista cerere. Desigur, atâta timp cât nu compromite luxul. Oficialul recunoaște că, cel puțin până acum, nu a existat vreun client care să opteze pentru o astfel de dotare.

"Nimeni nu ne-a cerut un interior vegan. Sustenabilitatea este foarte importantă pentru noi, dar nu ar trebui să compromită luxul," a declarat Muller-Otvos pentru publicația Autocar.

via Autocar

Comentarii (32)

  • adica din piele de vegani? Oau! Vreau.
    17 4
  • inexorabil
    S-a tâmpit lumea asta de tot…Care cum se trezeşte abuzează verbal de “sustenabilitate” (respectiv de “sustenabil”). Termenul a fost adoptat forţat din engleză. Acum, orice snob care îl flutură prin discuţii are impresia că este “conectat la importanţa prezentului”. Un om zdravăn la bostan mizează pe…reciclare. Deşi ne îmbătăm cu apă rece, de dragul unui mediu cvasi-personificat (a renăscut cultul Gaiei), fiindcă – magnum argumentum – resursele de materii frecvent utilizate de omenire sunt…inepuizabile. Iar deşeurile care rezultă reintră în circuitul natural, transformarea fizico-chimică permanentă (şi după voia Creatorului) fiind legea existenţei telurice!

    Cât despre piele – dacă nu este naturală, atunci orice referire la lux (nu doar d.p.d.v. automobilistic) este exclusă şi tehnic, şi axiologic! La urma urmei, conceptul de “lux eco” echivalează cu enormitatea enormităţilor în domeniul auto!!

    Dar şi ăstora de la RR le filează o lampă la mansardă: chiar dacă sunt conştienţi că nu există cerere, se exprimă favorabil “în eventualitatea”…Ce-aveţi, mă fraţilor? Vi s-a urât cu binele?? Plăsmuiţi limuzinele în dulcele stil clasic (desigur, cu “inserţii” tehnologice la ordinea zilei, dar în mod necesar atribuite). Lăsaţi eco-moda şi eco-reveria. Căci tot mai mulţi (aparţinând tuturor claselor sociale) se înghesuie să se arate “eco-prietenoşi”. Deşi, dacă îi iei la bani mărunţi, s-ar putea să constaţi că se căscă o prăpastie între declaraţii (publice) şi fapte (personale).

    PS. Hai, Mafioso Sereioso, sari cu replica pe interval: “Ăsta-i curentul!”. Da, electric şi inept…
    13 10
  • Pielea naturala ar trebui eliminata total din orice uz, inclusiv auto. Daca moral, ca si rebuturi genetice ce suntem, ar trebui sa ne comportam cu mai multa responsabilitate fata de natura si animale fata de care nu aratam empatie si respect, din punct de vedere tehnologic, inlocuitorii pot fi mai durabili si de mai buna calitate. Nu mai sunt scuze pentru ceea ce facem cu tot ce ne inconjoara asa ca Rolls Royce ar trebui sa elimine pielea naturala complet.
    11 14
  • Seriff
    @Alpine dar cand bagi hamburgerul ala de la mec e bine nu? Atunci cum arati simpatie fata de animale? Asta e aceeasi ipocrizie cum e si aia cu poluarea, vine un parlamentar care merge zilnic cu Audi A8 V12, isi face 100 de vacante pe an cu private jet-ul, se duce in croaziere cu vapoare care merg pe pacura si imi zice mie ca masina mea polueaza si ar trebui taxata.
    13 7
  • @Seriff-eu nu mai bag hamburgeri de Mec de multa vreme si nici un alt fel de mancaruri asemanatoare daca intelegi ce zic. Asta daca nu mi-ai cumparat tu si eu n-am stiut pentru ca tu sti mai bine ce mananc eu. Si nu inteleg restul chestiilor pe care le-ai zis acolo. Explica-mi mai pe intelesul meu.
    11 7
  • inexorabil
    @Seriff, ce să ne mai mirăm? La nivel Global, s-au cristalizat politicile guvernamentale şi s-au înmulţit asociaţiile private dedicate “drepturilor”, “bunăstării” şi “protecţiei” animalelor. De cele ale…oamenilor se vor preocupa tot mai puţini “factori de decizie” şi “militanţi de seamă”.

    Distrugerea premeditată a rasei umane (de către tartori care şi-au pierdut înfăţişarea lăuntrică de oameni!) presupune, printre altele (pe care le-am tot abordat), şi privarea ei (ah, da, cică susţinută de “cercetări ştiinţifice riguroase”) de…proteine de origine animală (deşi tocmai Domnul a binecuvântat un astfel de consum! – mărturie stă secvenţa în care Petru a căzut în extaz din cauza foamei – Fapte 10:10-16). Ignorându-se cu obidă realitatea incontestabilă că aminoacizii esenţiali sunt INDISPENSABILI funcţionării normale (nu mai zic “optime”) a organismului nostru.

    Iată un obiectiv major al imposturii milenariste, la care lucrează de zor slugile jurate aparţinând cârdăşiei WHO-FAO (de altfel, pretini ai factotumului emolar Bill Gates). Puţini ştiu că tipii ăştia deja au calificat trofinele majore (proteinele, lipidele şi glucidele) drept…toxine.
    9 7
  • Seriff
    @Alpine, pai e simplu, ma refer cand mananci carne nu tot animalele au murit ca sa ai tu ce manca? Si in rest m-am referit la faptul ca e ipocrizie maxima in treaba cu poluarea, adica vin niste parlamentari care polueaza de rup si acuza producatorii auto ca polueaza doar pentru a da amenzi si a implementa taxe oamenilor de rand.
    13 6
  • Tapițeria din serai
    Băbărboșilor epilați, aveți ocazia să cumpărați un cazan cu piele de morcov, ce vă tot văitați!?
    15 6
  • @Seriff-eu nu mai mananc carne si peste de multi ani deci nu am cum sa fiu ipocrit. Iubesc animalele si donez in fiecare an peste 10 mii de dolari diferitelor fundatii sau celor care au nevoie pentru animale deci din nou, nu sunt ipocrit. Chestia cu parlamentarii nu a fost nici un moment mentionat in ceea ce am scris eu mai sus. Am vorbit strict de pielea folosita in industria auto si tangential despre lipsa noastra de respect si empatie pentru animale si natura. Faptul ca sunt multi politicieni ipocriti care folosesc anumite idei in scop politic personal este 100% adevarat dar este cu totul alta discutie. Dar daca tu doar vezi aspectul asta si nu ceea ce este corect si moral sa faci creeaza alte probleme.
    7 7
  • Seriff
    @Alpine, ce sa zic felicitari, e strict alegerea ta, nu mi se pare nici moral si nici corect sa nu mai fie piele in masina, e o dotare care se pune de zeci de ani, e o dotare premium, ca mor animalele aia e, acum ce sa facem, cum anual se taie porcul asa e si cu pielea, ghinion cum a zis Klauss.
    10 7
  • @Seriff- Daca animalele mor in mod natural este una. Cand tu omori un animal doar sa te gadile la partea dorsala nu este normal. Faptul ca multe idei noi sunt proaste nu inseamna ca toate sunt proaste. Gandind ca daca un lucru este bun "ca se face asa" de mult timp nu este OK. Gandind asa ai folosi coceni de porumb in loc de hartie igienica si ai merge pe capra la drum lung. Ca si fiinta (partial) rationala, fiecare idee noua trebuie filtrata prin ratiune, iar valorile morale trebuie elevate cu trecerea timpului. Daca o bucata de piele sintetica poate fi mai durabila, se poate produce mai simplu si mai ieftin si se simte la fel, de ce sa omori un animal pentru un moft?
    8 4
  • @alpine n ai cu cine. Lasa l sa se stearga cu coceni si sa mearga cu caruta trasa de cai in concediu. Are grija evolutia de specimenele prea inapoiate. Pun pariu ca daca ii dai sa distinga intre piele naturala si piele artificiala, nu poate face diferenta sau o alege pe cea artificiala, dar ce nu intelegi tu aici e ca e vorba de principiu: daca nu s a varsat sange, nu e premiun.
    11 8
  • Cat despre subiect in sine, nu dovedește decat ca le e lene si nu vor se se complice. Parca daca inlocuiesc pielea naturala cu artificiala, lumea nu mai cumpara brusc RR. Cand e vorba de statut si ai prea multi bani, cumperi oricum.
    10 2
  • pentru sensibili
    tocmai ce citeam AM delectandu-ma cu niste chiftele savuroase ca nevasta-mea tocmai ma anunta ca s-a terminat carnea tocata. Aveam un stoc in congelator de la una din ultimele vanatori cand niste mistreti mi-au picat in catare. Am luat acum o autorizatie pentru urs ca si-asa s-au inmultit si satenii sunt in pragul rascoalei daca nu-l impuscam. Dar e cam frig acum, o las pe minvacanta de 1 decembrie. Ca oricum n-avem musafiri ajunge sa tai maine o gaina grasa de la noi din curte ca sa avem in weekend o ciorba buna si felul doi. Gaina din aia crescuta bine de noi, bio, numai cu porumb de calitate si ala bio numai cu gunoi de grajd. Am arat personal si recoltat la fel, merge brici masina aia, cu cateva zeci de litri de motorina am asigurat hrana pentru tot clanul. Acum va las ca am de bagat niste lemne in semineu si apoi o motaiala pe blana de urs de acum 5 ani, trofeu record zonal, dar despre asta va povestesc intr-o editie urmatoare.

    PS pielea de la gaina n-o irosim. Bine gatita, crocanta, cu niste mirodenii se topeste in gura. Sotia isi freaca mainile, abia asteapta sa prepare maine ceva gustos. poate vin si copii de la facultate.
    12 10
  • inexorabil
    În vremurile astea invariabil sumbre, parcă nici să râzi nu-ţi mai vine. Dar un zâmbet nu-mi refuz! Graţie lui @18:41.
    11 9
  • Democrație numele tău este ipo
    @Alpine 77. Nu mănânci animale dar mănânci plante. Cartofii, morcovii, ceapa, fasolea sunt vii. Bagi mâna în foc că nu suferă ? Poate ar fi mai bine să faci o terapie genetică pentru apariia cloroplastelor. Și atunci toate devin bune și frumoase. Te "hrănești" stând cu partea unde ne gâdilă pe noi la soare. Când este…
    1 1
  • Susțin punctele tale de vedere și felicitări pentru curaj și determinare. Eu și familia suntem vegani de 10 ani!!! Nu văd nici o problemă in a se renunța la abuzurile și mizeriile pe care unii cu nonșalanță le cataloghează “ghinion, mor animalele”, noi le omorâm după o viața mizerabilă și DA am făcut și eu asta… pana am ales sa nu mai fac!!! Totuși asta nu-mi da dreptul sa judec pe nimeni care crede ca a fi carnivor sau ma rog omnivor, este ok. Îmi convine sau nu încă avem dreptul sa alegem.
    2 1
  • Îți doresc o viața lunga și sănătoasă… chiar dacă ai umor și o dai cu BIO… eu zic ca inima nu este piesă de schimb… sper sa nu te ajungă colesterolul!!!
    2 1
  • inexorabil
    @Dutz, permite-mi un…”amendament”, te rog. Dumnezeu a creat (şi) animalele. Dar ele reprezintă doar…animaţie. Din fire, nu posedă SUFLET! – de absurditatea că ar poseda încearcă să ne convingă “teologul întunericului şi filosoful iadului” (recte potrivnicul din tenebre). Ceea ce înseamnă că, după moartea lor, nu vor mai exista!

    Acelaşi Creator a rânduit să consumăm carne. O asemenea hotărâre denotă cruzime în mintea unora??? Partea raţională (cu care suntem înzestraţi nativ) nu intră în “componenţa” animalelor, oricât de inteligente şi de simţitoare le-am socoti noi. În caz contrar, şi ele L-ar lăuda pe Dumnezeul Trinitar, ca exerciţiu ritual (cult) ! Aşa că să nu ne lăsăm “impregnaţi” cu rătăciri păgâne, care ne atacă taman la punctul sensibil (de fapt, vulnerabil) şi anume…EMOTIVITATEA. “Nu este de mirare, deoarece însuşi satana se preface în înger al luminii” (II-Corinteni 11:14).

    Personal, de când mă ştiu am sacrificat şi am participat la sacrificarea animalelor comestibile. Dacă am omorât şi alte vietăţi, m-am concentrat pe rozătoare şi insecte (dăunătoare însă). În schimb, ador…păianjenii. Îi consider chiar o binecuvântare la casa omului, de aceea mă asigur în mod special să nu-i afectez cu ceva (de exemplu, în acţiuni de curăţenie). Altfel, îmi plac pisicile şi câinii (dar nu cei agresivi fără motiv), însă mă feresc să alunec în…fetiş faţă de ei, ceea ce, din păcate, a devenit un fenomen încetăţenit al vremurilor noastre (prosperând, totodată, ştiinţa/industria veterinară). La urma urmei, habitatul lor natural, firesc, nu coincide cu incinta umană! Ca să-l citez pe Talleyrand, “tot ce este exagerat devine insignifiant”.

    Iar în privinţa nesăbuiţilor (fără echivoc calificaţi astfel) care maltratează animalele (indiferent care) musai spre satisfacţia lor sadică nu vă faceţi griji – ei se vor regăsi printre aceia care, aşa cum ne încredinţează Însuşi Hristos, “îşi vor lua plata lor”. Nici nu merită să vă îndoiţi în acest sens.
    7 5
  • Ca de obicei ești “delicios” in gândire și exprimare și-mi face mereu plăcere să citesc textele tale (recunosc unele de 2 ori… am și eu limitele mele). Cu sau fără suflet (o treaba de-altfel discutabila și la oameni care-și violează copiii sau alte alte monstruozități), animalele au viața lor își iubesc puii și culmea nu au nevoie de noi și nici nu ne folosesc, din contra unele se pare ca ne caută compania. Atenție vaca, calul, porcul, gaina si alte “gadgeturi” domestice, nu prea au treaba cu animalele, sunt mai mult “ghivece” in care se produce așa de mult dorita carne sau lapte. Da știu unele le mănâncă pe altele de când lumea și nu ca oameni de Paști, Craciun, nunți, botezuri… cred ca m-am făcut înțeles, așa la mișto de distracție, socializare sau pofte care nu le mai putem controla. Cum am spus nu judec alegerile nimănui și ma limitez la propriile mele alegeri care de multe ori sunt greșite… așa ca dincolo de ceața in care am reușit sa ne băgăm sau am fost atrași fiecare ar trebui din când in când sa se întrebe așa in liniște dacă ce face este ok sau nu… nu cu foarte mult timp in urma sclavagismul era ceva foarte normal pentru unii și așa cum știm încă exista in forme deghizate :(
    5 0
  • Si încă ceva care sunt sigur este ușor de înțeles. Omnivorii (din punctul meu de vedere) sunt de fapt cei care fac ceva deosebit. La fel ca și veganii consuma aceleași alimente de baza la care mai adaugă… știm ce. Încă nu am cunoscut o persoana 100% carnivoră și știm ca nu merge… pe când culmea, de partea cealaltă avem deja mulți, foarte mulți oameni (simpli, artiști, atleți etc.) care o duc bine merci de zeci de ani cu alimentație simplificata vegană (deci nu diferită). Nu vrem ok, dar sa venim cu aceleași clișee obosite… hai sa recunoaștem ca ne place carnea, ouăle și brânza, fără a blama veganii sau alegerile lor. Nu este chiar ca situația între mașinile convenționale și electrice ;)
    5 0
  • inexorabil
    @Dutz, fiindcă ai adus sclavagismul în discuție, în urmă cu niște ani un FB-ist din Ploiești a propus o definiție pe care nici eu n-aș fi enunțat-o mai elocvent. Să vedem cum sună: "SCLAVIA MENTALĂ este forma cea mai înșelătoare care creează iluzia libertății ce te face, pe de-o parte, să ai încredere, să-l iubești și să-l aperi pe asupritor, iar pe de altă parte să-ți faci dușmani din acele persoane care vor să-ți deschidă ochii și să te elibereze de gravă eroare în care te afli!"...
    Na poftim! Se simte careva de pe AM cu musca pe căciulă? ;)
    4 4
  • Nici un omnivor (nu exista 100% carnivori printre oameni) nu are nimic si nu reproseaza nimic unui vegan. Dimpotriva reactiile negative vin din partea cealalta, citeste comentariile de mai sus. Omul are canini, are sistemul digestiv adaptat la un regim de alimentatie mixt. Nu suntem ierbivori. Veganismul este o exagerare, o extrema, o religie aproape, nu se poate discuta rational cu ei. De asemenea facand sport de performanta am observat ca veganii au performante mai slabe, se recupereaza si acumuleaza mai greu dupa perioade de pauza. Unele proteine se gasesc doar in carne si ei trebuie sa ia suplimente ca sa nu dezvolte anumite carente. Orice veganism dus la extrem se termina rau pana la urma din cate am vazut. Nu e treaba mea insa, fiecare sa manance ce vrea insa sa nu-mi spuna mie ce sa fac. De asemenea si excesul de carne e nociv, ca orice exces. Sunt de parere ca alimentatia proasta e cauza principala a tuturor bolilor. Ca sa inchei totusi legat de articolul de fata, tampenia asta cu piele vegana se inscrie in propaganda stangista actuala. Zic stangista deoarece numai ei marseaza pe latura emotionala pentru a influenta oameni mai putin educati si care au o inteligenta emotionala mult sub limita admisa.
    7 6
  • Intru dupa cateva zile pe aici-si de altfel ultima data, prilej cu care imi iau la revedere de la cei cu care am putut discuta normal si le urez toate cele bune si constat din nou ca multe persoane nu au nici cea mai mica doza de bun simt si intelect. Am descoperit in timp ca singura regula care functioneaza este sa fi civilizat cu oamenii civilizati si trebuie sa fi mai putin civilizat cu prostii si oamenii fara bun simt pentru simplu fapt ca nu inteleg decat limbajul propriu. Ma uit la specimenul ala religios ca isi baga nasul in absolut orice conversatie "vomitand" din vasta lui idiotenie texte care mai de care pline de inteligenta melcului, pupat in dos de cativa fara colona in loc sa il trimita la spitalul de nebuni. Altii isi arata muschii de masculi feroce din spatele tastaturii, mandri de ce repede omoara ei gaina cand toata conversatia premergatoare era legata strict de a folosi pielea naturala sau nu. Ultimul pe aici, mare sportiv de performanta ne da lectii de inteligenta emotionala, politica stangista si de inaltime si de adancime( de unde naiba a gasit el subiectul asta in conversatia de mai sus nu stiu) lezat ca ii spune cineva ce sa manance el ( vreu sa sublinieze cine a zis aici asa ceva) trecand de la un subiect la altul. Asa este fiecare trebuie sa manance ce vrea, trecerea de la omnivorism la a fi vegetarian fiind o alegere morala, intelectuala care va fi judecata corect cateva sute de ani de acum, trecere nu foarte usoara care trebuie facuta cu multa grija de ceea ce inlocuim. Dar asa cum necesarul de carne a scazut de-a lungul timpului, se poate renunta in timp la el total daca se vrea. Deci stiintific vorbind nu este nici un impediment sa treci la veganism treptat si poate fi chiar o alegere buna facuta pentru cauza corecta, si oamenii cu o inteligenta emotionala superioara inteleg si nu invers. Si chiar daca eu sunt vegetarian, eu nu discut alegerea mea decat daca mi se cere si nu uncerc sa impun ceea ce fac eu altora. Dar aici era vorba nu de o necesitate si de politica ci de un moft. Sa folosesti sau nu pielea naturala.
    In fine este timpul sa imi vad de treaba prin alte parti neintelegand alegerea redactiei de a tolera anumite conversatii sau anumitor ciudatenii de indivizi.
    5 7
  • Părerea ta și o respect, credeam la fel pentru ca așa am fost învățat și mai ales obișnuit… până am hotărât ca trebuie sa-mi fac parcarea mea și am început sa studiez și alte puncte de vedere.
    3 0
  • Da colegul, și nu este singurul exemplu…
    0 1
  • inexorabil
    Ce stăm să zăbovim pe peron ca babele ce se vor lacrimogene? Ne urcăm în tren fără regrete şi o tulim direct către “noi culmi de civilizaţie şi progres”. Unde “nesimţiţii” n-au acces defel, vinovaţi fiind de o “crimă” faimoasă în anii ’50: “Cine nu este cu noi este împotriva noastră” …
    6 6
  • inexorabil
    O molie care n-a mai suportat efectul naftalinei s-a aciuat pe-acilişé şi, sentenţioasă nevoie mare, ne întocmeşte portrete morale “pertinente”, numa’ bune de stigmatizare pe AM (îşi imaginează ea).

    Senzaţie de déjà vu…Dar am căpătat şi noi imunitate între timp. Care ne permite să trecem (fluierând) peste incident.
    7 9
  • Seriff
    Tocmai ce am terminat friptura si am pornit diesel-ul, nu am piele, dar urmatoarea masina sigur va avea.
    Plus ca abia astept sa tai porcul.
    6 9
  • fatuca de la 15:48
    nu mai rezista psihic.
    Aici e un site de masini si discutii barbatesti.
    Nu mai faci fata, te-ai suparat si ameninti ca iti iei jucariile si pleci. Pa. Calatorie sprancenata, te-am uitat deja.

    PS nu uita sa-ti iei suplimentele si sa te epilezi.
    6 10
  • ha ha ha. Chiar ca te-au lasat nervii fato.
    Acum vedem si ce vocabular bogat ai.
    Comentariile pe AM sunt cateodata foarte amuzante.
    Ha ha ha inca odata. Mi-ai inseninat ziua. Ha ha ha.
    2 8
  • a disparut un comentariu in fata mea. Oau, ce ciudat? Tocmai cand ii dadeam +
    2 8

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru