Șeful Volkswagen: “Nu avem planuri să colaborăm cu Tesla, dar îi admirăm”

de Paul Cosma
Sambata, 16.11.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Șeful Volkswagen a declarat că nu are planuri pentru o colaborare cu Tesla. Totuși, Herbert Diess a spus că Tesla trebuie admirată pentru inovațiile aduse și pentru rapiditatea cu care a devenit un reper al industriei.

În contextul diferitelor alianțe, fuziuni sau colaborări în industria auto, apar în permanență zvonuri sau informații neoficiale cu privire la stabilirea de noi parteneriate între companii concurente.

Un astfel de zvon este colaborarea dintre Volkswagen și Tesla, mai ales pe fondul schimbului de mesaje politicoase între șefii celor două companii.

Elon Musk a spus că Herbert Diess “face mai mult decât oricine” pentru ca VW să meargă pe drumul electrificării, în timp ce oficialul german a spus că Tesla “este un competitor pe care îl luăm foarte în serios”.

Herbert Diess a declarat, însă, jurnaliștilor că nu există planuri pentru o colaborare între Volkswagen și Tesla: “Tesla ar trebui admirată pentru inovațiile aduse și pentru rapiditatea cu care a devenit un reper al industriei”.

Grupul Volkswagen intenționează să aibă o flotă de până la 75 de modele electrice și 60 de modele hibride până în anul 2030, în urma unor investiții totale de circa 60 de miliarde de euro.

Via Reuters

Comentarii (3)

  • ACE - Craiova
    Ii admiram pentru curaj si inovatie si ii copiem pentru clienti...?!

    Tesla este in fata CU MULT fata de ceilalti competitori dar ...ii place sa se lase provocata...

    Fabrica TESLA ce va fi deschisa in apropierea Berlinului va conduce la o ieftinire a preturilor masinilor vandute, cu cel putin 10-12% fata de cele actuale (care includ si transportul peste Oceanul Atlantic (cca. 3.000-4.000 USD) si taxa de import din SUA de 10%).

    Aceasta va conduce la incadrarea masinilor TESLA in ajutorul guvernamental german pentru o buna parte din variantele Model Y si Model 3.
    15 1
  • Io sper ca individul asta sa fie scos de la butoane cat mai rpd. E clar ca viziunea lui o sa se loveasca de zidul rece si crud al realitatii, nu peste mult.
    1 9
  • PacMan
    PMC, Am vorbit cu cei de la VW si le-am transmis parerea ta. Au zis sa tii telefonul deschis ca te suna ei ;)
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru