Șeful Volkswagen: “Nu ne temem de mașina electrică de la Apple”

de Paul Cosma
Luni, 15.02.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul VW nu este îngrijorat de planul Apple privind lansarea unei mașini electrice cu tehnologia pentru baterii a producătorului de iPhone-uri, potrivit declarațiilor făcute de Herbert Diess, șeful companiei germane.

Proiectul vehiculului electric cu funcții autonome de la Apple stârnește reacții la nivelul industriei auto, cu toate că acesta este încă departe de a deveni realitate. 

În cazul în care Apple va găsi un constructor auto dispus să producă viitorul vehicul, acesta nu este așteptat mai devreme de 2024, potrivit estimărilor din piață. 

Șeful Volkswagen spune că intențiile Apple sunt “logice”, deoarece compania are experienţă în domeniul bateriilor, softului şi designului, având şi fonduri suficiente pentru dezvoltarea acestor competenţe. 

“Industria auto nu este un sector tehnologic tipic unde ai putea obţine succes dintr-o singură lovitură. Apple nu va gestiona toate problemele peste noapte. Nu ne este teamă (n.a. de viitorul vehicul electric de la Apple,” a declarat Herbert Diess, într-un interviu acordat presei din Germania. 

Anul trecut, vânzările Volkswagen au scăzut cu 15.2%, la aproximativ 9.3 milioane de vehicule, în timp ce numărul de automobile 100% electrice livrate s-a triplat, la aproape 232.000 unităţi, iar la modelele plug-in hybrid creşterea a fost de 175%, la peste 190.000 de unităţi. 

Via Agerpres

Comentarii (19)

  • Cârnățarul cel Viteaz
    Germănosul ăsta cu față de pupăză n-a ratat ocazia de a-și arăta incomensurabila vitejie declarându-se netemător față de...ceva ce nu există.
    24 3
  • inexorabil
    Voi să vă temeţi în primul rând de…voi înşivă. Că parcă presimt că veţi arunca (ori impasibili, ori dispreţuitori, ori şi-şi!) la coşul de gunoi al istoriei denumirile modelelor şi chiar ale mărcilor din subordine, ca să mizaţi pe ID.1, ID.2, ID.3…ID.n.

    Hm, chiar mă iluzionasem, la un moment dat, că din capetele mahărilor din Wolfsburg s-ar putea smulge un pic mai multă isteţime decât de la feminiştii din RenCen, dar se pare că m-am înşelat…Pur şi simplu buldozerul “vremurilor în schimbare” i-a aplatizat şi pe unii, şi pe alţii.

    De pildă, a urmărit careva evoluţia emblemei lui…Audi? Cea actuală (validă oficial) nici măcar nu mai cuprinde denumirea originară “Audi” ! Au rămas doar inelele, dar mari şi negre, de parcă te-ar duce cu gândul la ceva funest…
    19 6
  • Edikkk
    Appe degeaba, până apar ei, deja VW are toată linia de electrice

    Apoi Apple ar fi pe felia Tesla sau hai poate Porsche ....

    Dar Tesla sunt deja cu 5 ani în faţa celorlaţi tehnologic (baterie, conducere autonomă, gestionarea căldurii) şi în zonele slabe avansează (vezi vopsirea, construcţia, etc)

    Bine, europenii aici au 10 ani înaintea Tesla la celelalte capitole calitatea construcţiei, estetica exterioară şi interioară, ţinuta de drum, etc

    Ce m-a surprins la Elon Musk în interviul cu pricina este că ştie, este perfect conştient de toate aspectele doar că oricât ar apăsa pedala, nu poate schimba mai repede decât deja o fac.
    Dar e bine să fie concurenţă.
    10 15
  • Bravo, Herbert
    Fără frică!
    Du-te singur!
    Numa' tu, Herbert!
    Sigur că da!
    Atâât!
    Ia-le mingea, Herbert!
    Hai că poți!
    13 3
  • Nici Nokia nu s-a temut de Apple, Herr Diess :)
    22 1
  • /(_-_)\
    @inexorabil
    chiar daca s-ar intampla ce spui tu in prima fraza...care e problema??? nu e vorba in niciun caz de cos de gunoi, ei isi cunosc bine trecutul si stiu sa il cinsteasca, modelele lor emblematice au locul lor rezervat in muzeu. vremurile se schimba si ce a fost bun odata nu mai are cum sa fie si astazi.

    problema e doar la tine, esti ancorat prea mult in trecut. adica nu prea mult, ci numai in trecut.

    am un articol, poate iti mai desfunda mintile, desi la ce colmatare e acolo, sansele sunt aproape nule

    https://playtech.ro/2021/inainte-era-mai-bine-cum-psihicul-uman-deformeaza-imaginea-vremurilor-trecute/
    8 13
  • inexorabil
    Mafia, am văzut deja cum “preţuieşte” New Age trecutul…Pregătindu-i o cutie de păstrare numită, pompos, muzeu. O cutie din aur, nimic de obiectat, numai că a prelua şi a perpetua realizările utile, monumentale şi incomparabile ale trecutului…pauză.

    Bagă în devlă: dacă te mai erijezi vreodată în “(new) life coach” pentru mine – eu fiind “paseistul”, “inadaptabilul” şi “asocialul” – atunci aşteaptă-te la un 11 septembrie redivivus. Moralmente, desigur. Fiindcă, atunci când mă abordezi cu emoticoanele alea (de drac), îţi arăţi cea mai indigestă faţă a ta…

    Mafăilă, până la urmă n-ai răspuns la întrebarea…încuietoare: DE CE să fie schimbată lumea? Oare nu ştie sau nu poate Creatorul să aibă grijă de ea în forma ei actuală şi cu legile ei actuale??? Nota bene: în pofida acţiunilor nesăbuite ale robilor Săi. De pildă, oricât ar “polua” omenirea, oare se vor modifica vreodată proporţiile gazelor în atmosferă? Adică azotul nu va reprezenta tot 78 %? Oxigenul nu tot 20 %? “Nocivul” dioxid de carbon nu tot 0,03 % ?!
    Apropo de ultimul gaz enumerat, ştiţi ce mi se pare curios? Faptul că autorităţile de pe întregul Glob au declanşat eco-revoluţia împotriva lui (incriminându-l însă doar pe cel provenit de la M.A.I., adică o cantitate ridicol de infimă), dar, totodată, ce întreprind dânsele? Ne obligă să purtăm masca “anti-covid”, ştiind prea bine că…dioxidul de carbon, ca produs al expiraţiei, din cauza aplicării stricte legalmente a cârpei pe fizionomie (păi de! – cârpa la cârpă trage), “n-are încotro” (adică pe unde să iasă afară) şi, în consecinţă firească, face cale întoarsă în plămâni…Generând, astfel, “beneficii” pentru organism (efectele nu se nasc şi nu se observă în câteva luni, dar mai discutăm după câţiva ani – că doar nu se amăgeşte crunt careva că spectacolul Global şi sordid al “pandemiei” se va isprăvi prea curând, chit că ar adopta şi alte tulpini, “evoluate”, sau chiar alte virusuri, cum altfel decât “deştepte foc”, care cică fentează orice prudenţă/prevenţie umană – mare mirare şi cu aceste numeroase “teste” zilnice de depistare; de fapt, cum sunt recrutaţi cobaii, din moment ce sunt “aparent” sănătoşi?; sunt selectaţi la întâmplare, de pe stradă, sau se prezintă ei înşişi, din proprie iniţiativă, autosuspectându-se?; mă rog, nu contează atât de mult procedeele, ci ce lege a probabilităţii impune să iasă musai “pozitivi” un procent destul de consistent dintre testaţi, başca de fiecare dată, chiar dacă lotul de testaţi ar diferi de la o zi la alta şi chiar dacă ar fi aleşi chiar la întâmplare?!). Oboseala cronică va fi unul dintre acestea. De regulă, atunci când te simţi extenuat, facultatea mintală care suferă primordial se numeşte…voinţa. Automat şi axiomatic, omul căruia i-a fost anihilată voinţa (adică devenit abulic, plictisit, fără avânt pentru nimic, nici măcar pentru ceea ce îl atrage de obicei!) este cel mai uşor de controlat…
    Ia uite ce lanţ cauzal! Ce le-au mai clocit emolarii…
    În loc de concluzie, ce ironie (oficială) a sorţii: şi dă-i, şi luptă cu “codoiul” eşapamentelor, dar neapărat s-o faci cu…masca pe figură. Că altfel te mănâncă “viruşii”. Nu şi cei ai prostiei, care deja te-au digerat.
    14 11
  • /(_-_)\
    Ma scuzati da' e tare medicatia si nu-mi prieste,o sa rog doctorul sa mi-o schimbe. Mi-a tot zis la control,Fanelekkk,tot stangist ai ramas,bugetarule? Am zis ca da si mi-a dat un pumn cu pastile.Daca nu trece a zis ca incercam ceva cu curent electric,ceva cica modern.
    14 8
  • DE CE să fie schimbată lumea?
    intrebarea e pusa (de un) prost, pentru ca nu e schimbata de cineva anume.

    lumea se schimba singura, impreuna cu tot ce ne inconjoara, pentru ca PROGRES SI EVOLUTIE. nimic nu sta pe loc, totul e o continua transformare si devenire si perfectionare.

    de aia. e ceva natural.

    observa in natura cum totul se schimba, cum progreseaza speciile, cum a evoluat maimuta in milioane de ani de a ajuns Einstein sau Hawking (bine, uneori mai are natura saraca si rateuri, gen inexorabil, in cazul asta fiind de preferat stadiul de maimuta).
    7 16
  • @făfanel
    Nu orice schimbare implica automat progres si evolutie,bivol stangist. Daca ce se intampla acum ti se pare ca e evolutie,ori esti incresibil de slab dotat intelectual,ori e rea vointa si esti doar un propagandist obscur. Cred ca si si in cazul tau,cel putin de inteligenta nu dai niciodata dovada,doar de rautate,in special rautate gratuita,coclete cu stima de sine mare.
    12 9
  • @DE CE să fie schimbată lumea?
    Deci impunerea de subventii pentru electrocasnice inseamna ca lumea se schimba singura? Deci impunerea de txe uriase ICE-urilor se cheama progres si evolutie? Cine hotaraste ce e progresul si evolutia? Ca nu noi!
    Pam pam.
    17 6
  • @pam pam
    Deci impunerea de subventii pentru electrocasnice inseamna ca lumea se schimba singura?

    Da singura, prin membri alesi de noi. Noi, majoritatea asta vrem, sa scapam de fum si noxe in orase, in locul in care ne petrecem 99% din viata, iar prin aceste politici, conducatorii nostri duc la indeplinire dorinta noastra a majoritatii, noi vrem progres. Lipsa poluarii in orase inseamna progres, o calitate mai buna a vietii in comunitate.

    Deci impunerea de txe uriase ICE-urilor se cheama progres si evolutie?

    Evident ca da, e o parghie de a descuraja prezenta pe strada a afumatorilor plamanilor nostri, ai tuturor.

    Cine hotaraste ce e progresul si evolutia? Ca nu noi!

    Pai logic ca nu voi babaetz, ci majoritatea. Voi sunteti doar o minoritate artagoasa, care ati fi fericiti sa puteti mergeti vesnic cu afumatori euro 1-2-3 doar sa va seada fundul pe un scaun de masina si sa va simteti bogati ca aveti o tigaie de tabla umblatoare. Voi sunteti minoritatea aia incremenita in secolul trecut, care incearca fara succes sa puna frana progresului societatii, e ca si cum ai incerca sa franezi un tren cu frana shimano de la bicicleta. Voi, inexorabil tatraurs pmc si inca 2-3 ametiti. Cu regret vad ca si netam vi se alatura... csf ncsf.
    7 18
  • inexorabil
    Prepoziţii eliptice introduse (de Mafia) cu locuţiunea conjuncţională “pentru că” = Fănel toată ziua!

    “Adevărul dureros” (“confirmat” de Electrikkk) că VAG se foloseşte de toate mărcile sale (inclusiv MAN şi VW Nutzfahrzeuge) ca să depăşească Toyota (cu mult mai puţine mărci “în portofoliu”) în cursa acerbă pentru prima poziţie comercială la nivel mondial = Mafia toată ziua!

    Măi tati, doar vă asigurasem demult că, odată şi odată, vor cădea măştile (desigur, nu cele care trebuie menţinute “regulamentar” pe muian).

    Oricum, nu (mai) are importanţă, dragă Mafănikkk! Şi ce bălmăjeşti ‘mata acolo? Milioane de ani, evoluţionism, “schimbare pentru că schimbare” ? Păcat, pentru că (mi-a devenit simpatică această locuţiune):
    − Creaţia divină (şi vie, şi nevie) nu este mai bătrână de câteva milenii;
    − procesul acela faimos (şi susţinut de “dovezi” atât de necredibile, umflate cu pompa) de transformare a speciilor ar fi trebuit, logic, să continue la nesfârşit; cum de a considerat fiziologia (o personific “în context") că, “la un moment dat”, este cazul să se oprească toată tărăşenia? Tocmai acum, când toate facilităţile civilizaţiei îi stau la dispoziţie (de-aia stau maimuţele toată ziua cufundate în transumanismul cel viteaz, mai ales în mijloacele de transport în comun – alias viitoarele cutii de/cu cartofi umani – şi pe zebră) ?!
    − din două una, daţi-mi voie: ori să se revizuiască, primesc! Dar să nu se schimbe nimica; ori să nu se revizuiască, primesc! dar atunci să se schimbe pe ici pe colo, şi anume în punctele… esenţiale.

    Iată că maimuţa a rămas tot maimuţă (da, eu sunt, recunosc spăsit, dar să vedeţi de ce – după închiderea parantezei; acum urmează un moment publicitar: “Cumpăraţi Solian 400, anvelope all season pentru pretenţii măricele, adică mafănele”). Păi, nu vreau să devin om, pentru că! Cum adică? Să respir acelaşi aer poluat ca şi Mafănikkk? Sau să-mi procur maşină nouă şi să-mi transmită băieţii de la reprezentanţă, peste doar câţiva ani, (pentru) că “Ne pare rău, dar nu mai admitem în service decât electroase, başca muskuloase!” ? Că la RAR sigur voi fi respins categoric şi sistematic...

    PS. Dar contra artistului (Netam) ce-ţi veni??? OK, trage cu toată muniţia în “dujmanul e-poporului”, recte inexotatrapmc, dar cruţă pianistul, bre!

    PPS. Hei, Billy boy, M.A.I. în sine şi configuraţia mecanică aferentă reprezintă un mecanism mult mai complex şi mai evoluat decât bateriile voastre amărâte (dar oferite la preţuri…imbatabile). Dar nu eziţi să tot invoci progresul! Care, bre, acela care va consfinţi renaşterea cultului păgân al Gaiei?!?

    PPPS (sic!). Tot mai emiţi enormitatea că Euro 5 şi Euro 6 “afumă” ? Pentru că (iarăşi sic!) eu umblu cu Euro 5, deci nu atentez nici la “sănătatea plămânilor” (voştri), nici la “viitorul copiilor” (tot voştri, dar ei oricum vor polua…moralmente). La urma urmei, nici cu non-Euro n-ai putea în această…imensă şi neîncetat autoreglabilă atmosferă (expresie echivalentă, în mod…inexorabil, cu magnum argumentum). Acum ia o ceapă (în primul rând, de la Franco Nero, dar, dacă ţi-o oferă şi maeştrii emolari, fie!). Şi ghici ce să faci cu ea.
    14 8
  • @@pam pam
    bai param pam ulea. Tu nu esti decat un simplu speriat spalat pe creier si manipulat la greu. Atat. Ai impresia ca tu reprezinti progresul? Nu reprezinti nimic decat frustrarea celor care nu-si permit nici macar o tigaie fumegatoare. De electrocasnice ce sa mai zic, nu ai si nu vei avea bani nici de vibratoarele alea pe care ti le pregatesc cu sarg astia. Vazand in ultima vreme cam cate manute rosii luati voi astia verzii in frunte cu electrohabarnistul de serviciu as zice ca AM este acaparata de minoritatea asta de inapoiati fumegatori. Nu inteleg ce mai cauti pe aici din moment ce retrograzii sunt o majoritate pe acest site! Esti masochist sau ce?
    Poluarea exista intradevar, dar nivelul ei este departe de a produce daune masurabile sanatatii. Frica asta si exacerbarea pericolului prind in general la persoane labile, putin educate si cu un iq foarte redus. Profilul tau, te incadrezi perfect. Acum inchide lumina si stai cuminte ca energia electrica e in mare parte produsa din arderea carbunilor, petrolului si din fisiunea uraniului (brrrrr...) Poluezi planeta si e si periculos.
    20 14
  • inexorabil
    “Propoziţii”, nu “prepoziţii”. Scuze.

    Apropo, AM, ce s-a întâmplat cu funcţia numită corectură? Nu mai funcţionează la cerere?! De ceva vreme, m-aţi cam lăsat în suspensie…Altădată eraţi promptitudinea întruchipată. Mă rog, evoluează lumea :D
    15 4
  • =-(|-|)-=
    @inexorabil: si pamantul cum mai e? tot plat?

    @tatraurs aka sclavetele lui inexo: nu sunteti majoritari, oricate manevre faci tu cu voturile, esti doar un votac multiplu si atat....manevra asta o poate face orice alt prost, dar nu castigi nimic, ti-am mai spus de n ori asta. tu joaca-te cu labutele acolo daca asta te face fericit.
    6 21
  • @făfanel
    Off,nu prinde medicatia,ai facut toleranta la pastile,aia e,o schimbam.Daca iti spun ca toate voturile de la comentarii,alea verzi si alea rosii sunt date toate de mine,promiti ca lasi bautura?Inclusiv zecile de manute verzi pe care ti le mai iei si tu.Uita,ma ofer sa recunoac asta public daca promiti si tu ca nu mai aberezi. E ok? Si poti renunta de azi si la coiful din staniol. Incep,imi cer iertare tuturor cititorilor de pe AM ca manipulez voturile,mai precis ca toate voturile si alea verzi si alea rosii sunt date de mine cu ajutorul hakerilor rusi.Acum ,ca intre it-isti(ca si tu esti mereu in fata calculatorului la primaria aia comunala din colbul Moldovei unde te faci ca lucrezi),iti promit ca nu mai postez dupa nenumaratele mele ip-uri vizibile de tine cum tot am fost acuzat.Ok? Facem asta?
    8 1
  • ia simplu de aici, si de la mine si de la nevasta-mea:
    Ѿῳ
    5 3
  • inexorabil
    Ahahahahahaha (repede cu plata drepturile de autor pentru @AndreiRN). Încerci să mă “prinzi în cuvânt”, Mafănikkk? Precum fariseii pe Iisus? Când vreodată am afirmat sau măcar am făcut vreo aluzie cum că aş socoti pământul plat??? Există vreo dovadă incontestabilă în arhiva AM? Dar ce-ar fi să te copleşesc cu tonele de discuţii personale de pe FB, în care am demontat, piesă cu piesă (chiar pe baza versetelor biblice), teoria pământului plat! Mă abţin, totuşi, să transfer aici asemenea dezbateri. Numai rogu-te: nu fi mojic! Apelând la minciuni ordinare…

    Ei, ştim noi care-i şpilu’ : vezi Doamne, cât se înşală “religia” şi cât adevăr relevă “ştiinţa”. Dar ce zici de următoarea entitate: ştiinţa desprinsă din Adevăr şi Credinţă! “La început”, nu exista niciun spaţiu “gol” şi “infinit” (a căpătat pe urmă aceste caracteristici, adică după ce a fost CREAT) şi, pierdut “întâmplător” prin acesta, un prăpădit de izotop de carbon din care “savanţii” cică au “descoperit” că a evoluat tot ce înseamnă materie, în decurs de “miliarde” de ani. Cât de tâmpit să te naşti (nu să devii pe parcurs), ca să validezi această bazaconie inegalabilă?

    Am elucidat, aşadar, geneza acuzaţiei sfruntate “Religioşii cred cu patos în teoria pământului plat”…Care nu ţine decât la cretini sadea (creştini sau nu!!!). De fapt, un creştin adevărat n-are nicio îndoială că spaţiul este infinit (d.p.d.v. dimensional, nu şi temporal!) şi, totuşi (acum devine interesantă explorarea pur…mintală a spaţiului), Dumnezeu Se “circumscrie” acestui infinit tridimensional, substanţialitatea Sa fiind definitoriu, etern şi inefabil spirituală – ţi se scurtcircuitează sinapsele, nu? Şi mie!!! Şi oricărei fiinţe telurice – că doar vorbim despre Taina Supremă a Existenţei, inabordabilă inclusiv de către mama teologilor (care nu-i scutită să alunece către mocirla speculaţiilor).

    Dar să nu rămânem blocaţi în prea multe incertitudini. De aceea, vă îndemn la următorul exerciţiu de imaginaţie şi, implicit, de gândire: asemuiţi această viaţă limitată (Pământ plus Universul…infinit) cu un vis de noapte, iar veşnicia cu…timpul în care eşti treaz. Ce legătură se poate concepe între cele două stări? Evident, NICIUNA. Se subînţelege că “visul” se va termina odată şi odată, în mod ireversibil…Dar ni se va contura (fiecăruia) rostul veşnic DOAR în funcţie de ceea ce am ales să trăim voluntar în “vis” (în care iluzia clipei se confundă cu clipa iluziei), farul călăuzitor fiind unul singur: CONŞTIINŢA (alias glasul Creatorului din fiecare rob al Său, prin urmare aceasta se află, indiscutabil, şi în sufletul lui Mafănikkk, doar că preavicleanul ispititor a tăiat nemilos “cablul de alimentare” dinspre conştiinţă înspre minte şi, din nefericire, tocmai această crâncenă realitate lăuntrică nu şi-o poate înţelege vajnicul nostru eco-revoluţionar, Mickey Duţă înveninându-l să refuze imperioasa introspecţie, vrând, astfel, să-l surprindă “punctul omega” în afara Puterii veşniciei).
    14 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru