Șeful Volvo: renunțarea la Apple CarPlay și Android Auto, o greșeală

de Tiberiu Safta
Vineri, 17.11.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jim Rowan, șeful Volvo, spune că modelele mărcii suedeze vor păstra sistemele Apple CarPlay și Android Auto. Renunțarea la aceste sisteme ar fi o greșeală, potrivit CEO-ului constructorului scandinav.

Unele mărci majore din industria de automobile au anunțat că vor renunța la sistemele Apple CarPlay și Android Auto în favoarea unor noi sisteme multimedia de concepție proprie. Această măsură, însă, nu este una foarte populară în rândul clienților, dar și în rândul unor alte mărci importante, cum ar fi Volvo, de pildă.

Într-un interviu pentru publicația The Verge, Jim Rowan, actualul șef al constructorului scandinav, a dat de înțeles că renunțarea la cele două servicii este o greșeală având în vedere numărul foarte mare de utilizatori de iPhone și de telefoane cu sistem Android. Concret, Rowan spune că "este o greșeală să ignorăm 7 miliarde de oameni pe planetă care au iPhone sau Android."

„Vrem să oferim posibilitatea de a alege între Android Auto și Apple CarPlay, astfel încât acestea să poată oferi multitudinea de opțiuni pe care le au, fie că este vorba despre aplicațiile diferite care pot fi descărcate direct în mașină, fie că este vorba de comoditatea de a avea propriul tău iPhone sau Android conectat fără probleme la mașină”, a declarat Rowan.

Alături de acest aspect, Jim Rowan s-a pronunțat și împotriva opțiunii de a oferi dotări opționale pe bază de abonament, așa cum au început să facă unii producători precum BMW sau Mercedes-Benz.

În schimb, Rowan nu scoate din calcul ideea de a avea în viitor pachete de îmbunătățire a performanțelor pentru modelele electrice.

În prezent, modelele Volvo utilizează un sistem de operare bazat pe Android, iar Apple CarPlay și Android Auto sunt disponibile pentru toate modelele sale actuale. Unele modele mai noi, precum EX30 și EX90, oferă Apple CarPlay ca dotare standard și cu actualizări over-the-air.

via Motor1

Comentarii (3)

  • pinguin electric
    Minunat, însă EX 30 n-are nici măcar un HUD. Trebuie să mergi cu privirea în 45 de grade. :)))
    8 5
  • Modele noi nu au Android Auto, au Android Automotive, dar au promis că vor oferi și Android Auto în curând. De ex, pe Android Automotive nu poți primi notificările de pe telefon cum primește pe Android Auto.
    1 2
  • George Simion
    degeaba daca nu se actualizeaza for life.

    sa stai la 1-2 ani sa-ti smulgi din bord nu merge!!
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru