Sentință în scandalul Dieselgate: fost șef Volkswagen, condamnat la 7 ani de închisoare și plata unei amenzi de 400.000 de dolari

de Petre Barac
Joi, 07.12.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Oliver Schmidt, fost membru în conducerea Volkswagen, a primit pedeapsa maximă din partea unei instanțe de judecată din SUA pentru implicarea în trucarea emisiilor din celebrul scandal Dieselgate. Neamțul a fost condamnat la 7 ani de închisoare și trebuie să plătească o amendă de 400.000 de dolari.

Scandalul Dieselgate, izbucnit după ce Volkswagen a recunoscut falsificarea emisiilor pentru mașinile sale diesel în SUA, face prima victimă în rândul oficialilor companiei, mai exact un fost membru al conducerii.

Oliver Schmidt este unul din cei 8 foști sau actuali oficiali Volkswagen care sunt acuzați de autoritățile americane pentru fraudarea emisiilor diesel, în cel mai mare scandal auto al ultimilor ani.

Întrucât a refuzat să coopereze cu autoritățile federale din Detroit, Schmidt a fost condamnat la 7 ani de închisoare și plata unei amenzi de 400.000 de dolari, pedeapsa maximă posibilă în acest caz. Oficialul își recunoscuse faptele în luna august.

El fusese arestat încă din luna ianuarie, când a încercat să fugă din Statele Unite pentru a se întoarce în Germania.

De curând, autoritățile federale din Detroit au condamnat la închisoare un alt fost angajat Volkswagen. Inginerul James Liang a primit 3 ani și 4 luni de detenție deoarece a cooperat cu anchetatorii în cadrul aceluiași proces referitor la Dieselgate.

Via Autonews

Comentarii (7)

  • O gașcă de penali... sau cum mai e la modă să zici zilele astea?
    13 2
  • Sau cu ironie... Până ajungem noi cei din România să fim "cinstiți ca ăia din vest, învață ei să fure ca noi :) așa că why bother?
    13 1
  • haios cum un tanar "dezorientat" care violeaza , este iertat de instantele americane pt ca vaz doamne, e de familie buna si e bun crestin, faptai fiind considerata doar o greseala de moment, in schimb unu ca neamtu asta primeste 7 ani de inchisoare.
    sictir
    12 16
  • @arogantelu
    cu siguranta exceptiile nu pot fi trecute la capitolul normalitate in instantele americane si esti incapabil sa observi consecintele deciziilor unui chelbos de la VW si ca astfel de porcarii nu pot fi trecute cu vederea pentru a nu deveni o obsnuinta in industrie
    sictir
    12 8
  • @ ala fara nick, adica fara boase
    mda, nu prea te uiti prin presa din statele unite, sa vezi cate astfel de exceptii se intampla, uneori chiar cu criminali, una foarte recenta
    dar sa ne dam cu parerea ca niste habarnisti , la asta suntem maiestri bai asta fara boashe
    sau poate ca esti fan al celor 7 violatori din vaslui
    9 6
  • Secretul lui vw
    @TheArrogantOne
    Compari mere cu portocale... Ambele au samburi.
    5 4
  • AndreiRN
    Sper curand sa apara sentinte similare si pt politicienii mincinosi.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru