Sergio Marchionne a cumpărat acţiuni Fiat Chrysler Automobiles în valoare de 2.6 milioane de euro

de Sebastian Toma
Joi, 23.10.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sergio Marchionne, şeful concernului FCA, a cumpărat 335.745 de acţiuni ale companiei pe care o conduce. Mişcarea este văzută de analiştii din industrie ca un gest de încredere în viitorul FCA.

Esential 6.8 milioane de acţiuni deţine Sergio Marchionne la FCA.
Sergio Marchionne a făcut o nouă achiziţie, de data aceasta folsind bugetul personal, titrează Automotive News. Directorul concernului FCA a achiziţionat 335.745 de acţiuni FCA, la preţul de 7,727 de euro bucata, totalizând 2.6 milioane de euro. Achiziţia este văzută ca un gest de încredere din partea lui Marchionne în viitorul companiei pe care o conduce şi este cea de-a doua pe care directorul FCA o face în decursul anului curent, luna mai marcând achiziţia a un milion de acţiuni pentru portofoliul său, care totalizează 6.8 milioane de acţiuni FCA. Participaţia lui Marchionne la FCA este de aproximativ 0.42 procente, iar acţiunile pe care le va primi acesta în viitor datorită funcţiei îi vor ridica portofoliul la 0.5 procente din acţiunile FCA. 

Sergio Marchionne, şeful concernului FCA, s-ar putea retrage de la conducere în 2018

Marchionne a plătit pentru acţiuni aceeaşi valoare pe care compania le-a oferit-o acţionarilor Fiat Group care vroiau să renunţe la participaţie odată cu transformarea în Grupul FCA, iar analiştii din industrie spun că italianul a beneficiat de o ofertă foarte bună, preţul pieţei fiind apropiat de 10 euro pentru o acţiune.

În anii ce vor urma, Marchionne se poate aştepta să primească mai multe acţiuni din partea consiliului său de conducere pentru rezultatele sale. În orice caz, dacă planul lui Marchionne va avea succes, analiştii bursei spun că valoarea acţiunilor FCA va creşte în viitor, în special datorită faptului că va fi atras interesul anumitor investitori care preferă să fie mai prudenţi în privinţa companiilor al căror viitor nu este pe ape liniştite.

Oameni cu vocaţie: Sergio Marchionne, magicianul care a construit mariajul Fiat-Chrysler

Sergio Marchionne a preluat frâiele Fiat Group în 2005, iar acum conduce al şaptelea cel mai mare producător de autovehicule din lume.

Urmareste Automarket
Sergio Marchionne s-ar putea retrage în 2018 de la conducerea concernului FCA, spun cei de la Bloomberg. Marchionne are în prezent vârsta de 62 de ani împliniţi, ceea ce ar însemna că directorul plănuieşte să se retragă din industrie în jurul vârstei de 66 de ani.
Pentru moment, nu este clar cine ar putea să fie succesorul lui Marchionne în 2018, dar omul de afaceri are suficient timp să-şi numească şi, eventual, instruiască succesorul. În orice caz, Marchionne declară că nu mai are de gând să restructureze alte companii şi că plănuieşte să lase generaţia tânără de directori să se ocupe de treabă după ce el se va retrage din domeniu.

Via AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (2)

  • Ca doar nu era sa cumpere actiuni VAG, iti dai seama ce iesea.
    6 1
  • pai nu cumperi actiuni cand sunt pe val ci cand sunt in galeata
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru