Sergio Marchionne rămâne la conducerea ACEA

de Sebastian Toma
Luni, 01.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sergio Marchionne, CEO-ul Grupului Fiat, a decis să rămână la conducerea ACEA. Reprezentanţii Volkswagen au anunţat că vor rămâne şi ei în ACEA, după ce ameninţau că vor părăsi organizaţia.

Sergio Marchionne, şeful Fiat, a decis să rămână la conducerea ACEA, Asociaţia Producătorilor de Automobile din Europa. Decizia lui Marchionne a venit în urma unor discuţii purtate cu Martin Winterkorn, omologul său de la Volkswagen, cei doi reuşind să încheie o dispută mai veche privind viitorul pieţei auto europene. Săptămâna trecută, Sergio Marchionne declara că este gata să demisioneze de la şefia ACEA dacă nu va mai avea sprijinul consiliului de conducere, iar Fiat şi Volkswagen ameninţau cu părăsirea ACEA din diferite motive.

Cei de la Volkswagen au fost deranjaţi în trecut de solicitarea de cooperare emisă de Marchionne care viza constructorii de automobile din Europa, în vederea adaptării la contracţia pieţei auto. În urma respectivei şedinţe, Marchionne a anunţat că membrii ACEA au decis să-şi gestioneze singuri producţia la uzinele europene, fără să ia decizii în comun. Totodată, Marchionne a specificat că ACEA nu are nicio poziţie comună în privinţa închiderii unor uzine din Europa, cu excepţia reglementărilor europene în vigoare.

Urmareste Automarket
La jumătatea anului curent, Sergio Marchionne, Preşedintele ACEA şi şeful Fiat-Chrysler, estima că piaţa din Europa nu va atinge pragul de zece milioane de unităţi vândute în 2012. În 2011, piaţa auto din Europa a înregistrat 13.1 milioane de unităţi vândute, semnificativ mai mult decât prevede Sergio Marchionne pentru 2012.

Via 4wheelsnews

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru