Share Now, serviciul de car-sharing deținut de BMW și Mercedes-Benz, vândut către Stellantis

de Tiberiu Safta
Miercuri, 04.05.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Share Now, un serviciu de car-sharing înființat de BMW și Mercedes-Benz în anul 2019, a fost vândut către Grupul Stellantis. Deși nu a fost confirmat oficial, serviciul a fost cumpărat de Stellantis pentru suma de 100 de milioane de euro.

Grupul Stellantis a cumpărat, oficial, serviciul de car-sharing Share Now. Serviciul a fost înființat de către BMW și Mercedes-Benz în anul 2019, prin fuziunea companiilor germane DriveNow și car2go. Potrivit publicației italiene La Reppublica, Share Now a fost vândut pentru suma de 100 de milioane de euro, însă acest lucru nu a fost confirmat oficial.

Prin achiziția acestui serviciu, Stellantis dorește să crească veniturile cu 700 milioane de euro până în 2025 și cu 2.8 miliarde de euro până în 2030. Stellantis deține, de asemenea, și serviciul de car-sharing Free2move. Anul trecut, Stellantis a încasat venituri de 40 de milioane de euro din partea celei din urmă firme de mobilitate.

Cu toate că Share Now este cel mai mare astfel de serviciu în Europa, compania nu a reușit să obțină profituri substanțiale. Mai mult, compania ar fi pierdut aproximativ 200 de milioane de euro în fiecare an. Stellantis dorește să aducă serviciul de car-sharing și la nivel mondial.

Pentru asta, grupul multinațional își propune să-și electrifice toată gama până în 2030 în Europa și până în 2035 în Statele Unite.

Între timp, BMW și Mercedes-Benz nu renunță la ideea unui astfel de serviciu. Ambii constructori se vor concentra asupra a două servicii cu un potențial mare de creștere. Astfel, cele două mărci vor oferi serviciile Free Now, o aplicație online pentru mobilitate și Charge Now, o altă aplicație care oferă servicii pentru alimentarea mașinilor electrice.

via Carscoops

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru