Siguranță în off-road: Range Rover Velar a primit 5 stele la testele Euro NCAP

de Daniel Popescu
Miercuri, 04.10.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Range Rover Velar a pimit calificativul maxim în cel mai recent test Euro NCAP, fiind apreciat pentru nivelul de siguranță oferit.

După ce în luna septembrie a testat nu mai puțin de 9 modele, organizația Euro NCAP a avut o activitate ceva mai puțin intensă și a evaluat acum un singur model.

Vorbim despre noul Range Rover Velar, care a reușit să obțină fără prea mari emoții calificativul maxim de 5 stele, parțial ca urmare a sistemelor de siguranță incluse în standard.

Organizația a remarcat un nivel cel puțin bun de protecție pentru adulți, cu excepția pasagerilor din spate, a căror protecție este mediocră în cazul unui impact, astfel că Velar a primit 93% din punctajul maxim la acest capitol. De asemenea, în cazul copiilor, rezultatele au fost bune în aproape toate situațiile, cu excepția calificativului marginal pentru protecția gâtului pentru copii de 10 ani, astfel că modelul off-road a acumulat 85%.

Pietonii beneficiază la rândul lor de o protecție corespunzătoare, însă aceasta este slabă în cazul unui impact cu părțile laterale ale parbrizului. Sistemul de frânare automată de urgență a detectat pietonii în toate situațiile în care a fost testat, iar punctajul obținut a fost de 74%.

Nu în ultimul rând, sistemul de frânare automată de urgență a funcționat în mod corespunzător la viteze de autostradă, întrucât toate coliziunile au fost evitate cu succes. În plus, Velar dispune de diverse avertizări pentru centurile față și spate, dar și pentru limitatorul de viteze și depășirea benzii de demarcație, astfel că la acest capitol modelul a primit 72%.

Via Euro NCAP

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru