Silverstone Auctions anunță prima licitație online a companiei: pe lista modelelor pregătite se află și un Peugeot 205 T16 E1 de Grupa B

de Cornel Șocariciu
Luni, 13.04.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un Peugeot 205 T16 E1 de Grupa B va fi scos la licitație în 23 mai. Evenimentul va avea loc online și este organizat de Silverstone Auctions.

Pandemia de coronavirus SARS-CoV-2 a dus la anularea sau amânarea unor evenimente importante, însă au fost organizatori care au decis să mute activitățile în online. Casa Silverstone Auctions anunță acum prima licitație online a companiei.

Aceasta se numește May Live Auction și va avea loc în 23 mai, iar cei interesați vor putea licita atât online, cât și prin intermediul telefonului. 

Lotul pregătit de Silverstone Auctions nu este unul foarte generos, însă pe lista britanicilor și-au făcut loc un Porsche 911 Targa, un Aston Martin AM Vantage, un Jaguar E-Type Series 3 și un Peugeot 205 T16 E1 de Grupa B.

Modelul destinat raliurilor este singurul 205 T16 pregătit de divizia Peugeot Sport din Marea Britanie. Acesta a fost pilotat de americanul Jon Woodner în a doua parte a anilor '80.

În anul 2000, acest 205 T16 E1 de Grupa B a fost cumpărat de Peter Johnson și trimis în Noua Zeelandă. La scurt de la achiziție, modelul a trecut printr-un proces amplu de restaurare, iar cel care s-a aflat la cârma acestui proiect a fost pilotul Ron McMillan.

Începând cu 2004, modelul producătorului francez a fost expus în cadrul unor evenimente de profil.

Acum, exemplarul va fi scos la licitație, iar vânzătorul oferă un pachet complet de piese de schimb și toate documentele cu privire la competițiile bifate de-a lungul timpului de modelul fracezilor.

Anul trecut, în cadrul Silverstone Classic, britanicii au scos la licitație un MG Metro 6R4 de Grupa B.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru