Skoda a început producția de serie a modelului Superb facelift: vârful de gamă este asamblat la uzina din Kvasiny

de Cornel Șocariciu
Luni, 22.07.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda a anunțat că modelul Superb facelift a intrat pe linia de asamblare a uzinei din Kvasiny. În scurt timp, angajații fabricii din Cehia vor începe și asamblarea lui Superb iV, primul plug-in hybrid din istoria Skoda.

La finalul lunii mai, Skoda a publicat primele imagini și detalii referitoare la Superb facelift. Versiunea îmbunătățită a vârfului de gamă a primit o serie de modificări estetice și un pachet generos de tehnologii.

Acum, Skoda a anunțat că Superb facelift a intrat pe linia de asamblare a fabricii din Kvasiny, uzina în cadrul căreia mai sunt produse și SUV-urile Kodiaq și Karoq. În prezent, la fabrica din Kvasiny lucrează 9.000 de angajați, iar anul trecut au fost asamblate 300.000 de mașini.

"Timp de 18 ani, vârful nostru de gamă a impresionat clienții din întreaga lume. Prin startul producției noii versiuni Superb marcăm continuarea unei povești de succes", a declarat Michael Oeljeklaus, membru în Consiliul de Administrație în cadrul departamentului de producție și logistică Skoda.

Conform reprezentanților Skoda, în scurt timp, la uzina din Kvasiny va fi asamblat și Superb iV, primul model plug-in hybrid din istoria producătorului ceh. Acesta mizează pe un motor pe benzină de 1.4 litri cu 156 CP și un motor electric de 116 CP.

În total, sistemul PHEV oferă 218 CP și 400 Nm, iar bateria de 13 kWh promite o autonomie electrică de până la 55 de kilometri (WLTP).

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru