Skoda Karoq, Kodiaq și Superb primesc îmbunătățiri: o nouă versiune pentru sistemul de infotainment și porturi USB-C

de Daniel Popescu, Foto: Skoda
Marti, 30.06.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda Karoq, Kodiaq și Superb primesc un nou sistem de infotainment care include asistentul vocal Laura, tehnologia wireless SmartLink sau posibilitatea de a personaliza setările. În plus, cele trei modele au porturi USB-C.

Skoda continuă să introducă noutăți în gama de modele în această vară. După ce săptămâna trecută a anunțat motorizări Euro 6d cu până la 280 CP și sisteme noi de asistență pentru aproape toate modelele din gamă, constructorul ceh plusează acum cu o serie de îmbunătățiri care vizează în special confortul interior.

Astfel, Karoq, Kodiaq și Superb primesc o nouă generație a sistemului de infotainment, care este bazat pe cel dezvoltat în cadrul Grupului Volkswagen.

Noul sistem de infotainment include o cartelă SIM pentru conexiune permanentă la internet, dar și asistentul vocal Laura care înțelege 15 limbi și poate comunica în engleză, germană, franceză, italiană, spaniolă și cehă.

O altă noutate este introducerea tehnologiei SmartLink pentru conectarea la smartphone, pe lângă compatibilitatea cu Android Auto, Apple CarPlay și MirrorLink.

Sistemul Bolero și sistemul de navigație Amundsen utilizează ecrane touch de 8 inch, în timp ce varianta de top Columbus mizează pe un ecran touch cu diagonală de 9.2 inch.

Cei care achiziționează un model Skoda cu sistemele Amundsen sau Columbus pot crea rapid din mașină un cont Skoda ID, iar clienții au posibilitatea de a stabili setări personalizate în cadrul contului Skoda Connect.

Acestea pot fi transferate ulterior cu ușurință la achiziționarea unei noi mașini sau când închiriază o mașină Skoda, iar printre datele salvate se numără setările pentru Virtual Cockpit, lumina ambientală, setările scaunului, poziționarea oglinzilor, sistemele de asistență active sau cele ale climei. Setările personalizate vor fi disponibile inclusiv pentru Scala și Kamiq.

Nu în ultimul rând, Karoq, Kodiaq și Superb primesc porturi USB-C în locul tradiționalelor porturi USB-A. Opțional, clienții pot alege implementarea unui port USB-C suplimentar pe plafon, deasupra oglinzii interioare, iar această opțiune va fi de asemenea disponibilă și pentru Scala și Kamiq.

Via Skoda

Comentarii (2)

  • Foarte urata chestia asta cu upgrade-urile multiple la masini pe parcursul unei generatii. Adica unul care abia a achizitionat facelift-ul Superb acum cateva luni ce-o face/zice acuma?...cand vede ca putea sa beneficieze de un sistem infotainment mult mai performant si mai personalizabil plus cateva detalii nu chiar fara importanta- vezi USB-C. Cand iti iei facelift-ul ( sunt multi care asteapta variantele facelift ) te gandesti ca iti iei cea mai buna varianta de pana la urmatoarea generatie si nu ca trebuie sa astepti si "facelift-ul tehnologic". Din pacate se pare ca asta este viitorul , masinile vor deveni niste computere pe 4 roti iar lumea va uita treptat ce inseamna cu adevarat un automobil si ce este cu adevarat important la el , in goana dupa cea mai noua tehnologie/ gadgetarie ,iar producatorii incurajeaza asta cu sau fara stiinta in goana lor dupa castig si pt. a nu ramane in urma . In ziua de astazi daca nu ai crestere in fiecare an esti zburat si este un loser !
    2 6
  • Incredibil... au pus USB C...
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru