Skoda pregătește o versiune coupe pentru SUV-ul electric Enyaq iV: constructorul ceh a început testele sub camuflaj

de Daniel Popescu
Marti, 08.09.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda testează un prototip care anticipează lansarea unei versiuni coupe pentru SUV-ul electric Enyaq iV. Cel mai probabil, noul model va prelua motorizările și bateriile disponibile pe Enyaq iV.

Skoda a prezentat la începutul lunii septembrie primele imagini cu SUV-ul electric de segment mediu Enyaq iV. Constructorul ceh intenționează să extindă gama printr-o versiune coupe a lui Enyaq iV.

Informația nu a fost încă anunțată de Skoda, însă publicația britanică Autocar a dezvăluit o serie de fotografii spion sub camuflaj cu o versiune coupe a noului model. Nu este clar care va fi numele oficial al noului model și nici când va fi prezentat acesta, însă cel mai probabil varianta coupe va împrumuta cele mai multe caracteristici ale lui Enyaq iV.

Enyaq iV beneficiază de cinci versiuni de motorizare cu până la 306 cai putere in cazul variantei de performanță RS, în timp ce bateriile disponibile au capacități nete de 52 kWh, 58 kWh și 77 kWh.

Este posibil ca versiunea coupe să ofere o autonomie cu aproximativ 10 kilometri mai mare decât Enyaq iV, ca urmare a coeficientului aerodinamic mai mic. De altfel, același lucru este valabil și în cazul lui Audi e-tron Sportback, versiunea coupe a lui e-tron.

Pe de altă parte, este posibil ca versiunea coupe să ofere mai puțin spațiu la interior pentru pasagerii din spate și un portbagaj cu o capacitate ușor mai scăzută.

Via Autocar

Comentarii (1)

  • ACE - Craiova
    Interesanta varianta Enyaq - de ce nu (si) o alternativa electrica la RENAULT Arkana ce urmeaza sa apara, in curand (2021) pe plaiurile mioritice?!
    5 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru