Skoda Superb Scout: modelul de familie al cehilor primește în premieră o versiune inspirată din lumea SUV-urilor

de Mircea Meşter
Joi, 23.05.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
După succesul pe care l-a avut cu versiunea Scout în gama Octavia, Skoda recidivează și lansează o astfel de variantă și pe noul Superb facelift. Modelul este oferit cu tracțiune integrală în dotarea standard și cu motoare de 190 CP (diesel) sau 272 CP (benzină).

Cererea în creștere pentru SUV-uri și crossovere generează nașterea nu doar lansarea unor modele noi, ci și o reorientare a constructorilor spre versiuni adaptate la cerințele consumatorilor. Este și cazul celor de la Skoda, care odată cu facelift-ul operat pe Superb anunță lansarea în premieră a unei versiuni Scout a acestui model.

Noul Skoda Superb Scout este bazat - la fel ca în cazul fratelui mai mic Octavia Scout - pe varianta break a modelului ceh, aceasta fiind însă disponibilă de această dată exclusiv cu tracțiune integrală. Modelul primește, în plus, un pachet estetic compus din elemente exterioare inspirate din lumea SUV-urilor (scuturi și apărători speciale), o gardă la sol mai mare cu 15 milimetri și un interior cu accente dedicate acestei versiuni. La capitolul exclusivități se numără și vopseaua exterioară Tangerine Orange, care poate fi comandată doar pe Skoda Superb Scout. Jantele pot fi de 18 inch (standard) sau 19 inch.

La nivel tehnic, modificările sunt minore față de un Super Combi standard: sistemul de comutare între modurile de rulare (Driving Mode Select) primește un mod Off-Road dedicat.

În rest, Superb Scout poate fi configurat exclusiv cu cele două motoare de top ale gamei, un 2.0 diesel TDI de 190 CP și 400 Nm dotat cu tratament AdBlue pentru gazele de evacuare și un 2.0 benzină TSI de 272 CP și 350 Nm echipat cu filtru de particule. Ambele motoare sunt oferite standard cu transmisia automată DSG cu 7 trepte.

via Skoda

Comentarii (7)

  • Edikkk
    Mda un Stepway, un City cross, un Scout... fiecare îl denumeşte cum vrea... nu este inventat de azi de ieri... şi când a fost inventat de Audi nu existau aşa valul de SUV şi nici termenul SUV nu era prea vehiculat.

    Aşa că mare invenţie.
    2 13
  • zamaraii
    nu a inventat Audi nimic. Volvo facea mai demult si sigur nu a fost inventat nici de ei!
    16 1
  • Bre, da' nimic despre F1 de la Monaco?!!!
    0 6
  • Diesel-ul e misto in configuratia aia de 2 l. 400 Nm. :) Asa da! :)
    Ma bucur si ca au stors si mai mult din Otto. 272 CP e impresionant. Ce nu-mi place f mult e ca au pus doar cutie automata. Sunt convins ca sunt multi care ar vrea manuala.
    4 5
  • @PMC : in targetul de clienti pt. acest model ar fi mult prea putini (spre deloc) din cei care si-ar dori cutie manuala. Skoda stie asta mai bine.
    12 2
  • @Pipo: probabil ca asa e cum spui.

    In alta ordine de idei, cred ca o sa fie 35000... :(
    1 0
  • Cristi.
    E 40.000 un Style break acum, 2.0TSI.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru