Skoda va lansa în 2020 un SUV electric cu autonomie de circa 500 de kilometri: "Nu există alternativă la electrificare"

de Daniel Popescu
Vineri, 24.06.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda a confirmat că în 2020 va lansa primul său SUV electric, care va avea o autonomie de aproape 500 de kilometri şi se va baza pe platforma MEB.

Skoda şi-a definitivat planurile pentru lansarea primul său model electric din gamă, care va fi prezentat publicului în 2020.

Constructorul ceh a decis să dezvolte un SUV electric de sine stătător pentru a nu fi constrâns de problemele unei conversii de la motoarele tradiţionale la cele electrice, iar segmentul a fost ales datorită posibilităţii de a oferi un produs mai scump asociat de regulă cu gama premium.

"Este mai uşor să împachetăm ceva ce a fost dezvoltat special pentru o maşină electrică. Iar maşinile electrice vor fi mai scumpe pentru o perioadă rezonabilă de timp, aşa că are sens să construim un model mai premium precum un SUV", explică Duncan Movassaghi, directorul de brand al Skoda din Marea Britanie.

Urmareste Automarket
Noul model va utiliza platforma electrică MEB a grupului Volkswagen care a fost dezvăluită pe conceptul Volkswagen Budd-e.
Teoretic, SUV-ul va avea o autonomie de peste 480 de kilometri şi un timp de încărcare de numai 15 minute, conform specificaţiilor tehnice ale platformei.

Potrivit oficialilor Skoda, trecerea la modele electrice este inevitabilă prin prisma direcţiei industriei auto şi a normelor pentru emisii care vor intra în vigoare în 2020. "Nu există nicio alternativă la electrificare. Trebuie să ne descurcăm", spune Bernhard Maier, preşedintele Skoda.

Până la lansarea SUV-ului electric, Skoda va dezvălui în 2019 versiuni plug-in hybrid pentru Superb şi pentru noul SUV Kodiaq.

Via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru