Skoda, Volkswagen și Cupra prezintă schițe cu noi modele electrice accesibile. Vor fi produse în Spania

de Tiberiu Safta
Vineri, 06.05.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda, Volkswagen și Cupra au prezentat schițe cu viitoare modele electrice accesibile, bazate pe o versiune mai scurtă a platformei MEB. Cele trei modele vor fi lansate în 2025 și toate vor fi produse la uzinele din Martorell și Pamplona din Spania.

Cele trei mărci din cadrul Grupului Volkswagen au dezvăluit mai multe schițe care anunță viitoare modele electrice de dimensiuni mici și accesibile. Viitoarele modele vor fi bazate pe o versiune mai scurtă a platformei dedicate MEB, iar acestea vor înlocui modelele Volkswagen e-Up!, Skoda Citigo e-iV și Seat Mii Electric.

Toate cele trei modele vor fi construite în Spania, la uzinele din Martorell și Pamplona. Anul trecut, Volkswagen a prezentat conceptul ID. Life, care anunța un model electric accesibil și de dimensiuni mici. Însă, noua schiță de arată un design complet nou, mai rotund și mai fluid al viitorului model electric accesibil. Până acum, existau zvonuri că Volkswagen s-ar fi răzgândit asupra design-ului lui ID. Life, lucru care a ieșit, acum, în evidență.

Viitorul model Skoda pare să aibă cele mai mari dimensiuni dintre toți trei și va fi unul dintre modelele desenate sub noul limbaj de design Modern Solid. La final, modelul Cupra va fi o evoluție a conceptului UrbanRebel de anul trecut, cu un design mai discret și mai convențional față de conceptul prezentat în 2021.

Cu această ocazie, Grupul Volkswagen a anunțat că dorește să investească 10 miliarde de euro pentru construirea unei fabrici de baterii în regiunea Sagunto.

Aceasta ar fi cea mai mare investiție industrială din istoria Spaniei, potrivit grupului german. Construcția uzinei va începe în 2023, iar producția de baterii va debuta în 2026. Noua fabrică va fi alimentată cu ajutorul energiei solare, va ocupa 81 de hectare și va avea o capacitate anuală de 40 de GWh.

Viitoarele modele electrice accesibile vor fi lansate împreună, în 2025.

via Autocar

Comentarii (3)

  • Pai spaniolii l-au intrebat pe Seriff de Romania daca se merita?
    Ca el a vazut doar dieseluri prin Spania si nu prea e lumea interesata...
    Of, of, mare e gradina si multi au ramas pe afara.
    6 7
  • gleznuta goala
    Seriff i-a bagat in sedinta pe gleznute goale sa le arate ca nu merita, ca n-ai cum sa mergi sa bei o cafea pe litoral si sa te intorci pe la Ploiesti
    6 2
  • Harță inutilă. Fiecare cu părerile lui, ar fi cazul sa renunțam la jigniri mai ales ca nu schimba nimic… că vor si ce declara unii constructori este una si ce se întâmpla este alta. Lucrez in multinaționale de 20 de ani si nu ma mai impresionează când apare unul cu câte un “target” scos din burtă. “Accesibile” nu înseamnă nimic cum nici “provocare” sau “interesant” nu înseamnă nimic. Dacă o sa declare 20.000 de euro si minim 250 km autonomie in orice condiție ar fi ceva relevant. Nu toți folosim mașinile pe distante lungi si in multe cazuri familia are 2 masini. Teoretic ar fi loc si pentru suficient de multe electrice care sa ajute la reducerea poluării in marile orașe, dar nu la prețuri peste 40.000 de euro. Dacă s-ar concentra pe așa ceva, sa creeze platforme comune modulare, componente comune, sa scadă varietate si costurile de dezvoltare si nu sa investească sume colosale in condus autonom si alte inepții ar fi o șansa.
    Nevoile de deplasare nu cer ca o masina sa fie sala de cinema sau cazino si asta se vede din ce se vinde. Nu sunt împotriva dezvoltării tehnologice si va rog sa va abțineți cu compararea dezvoltării auto actuale cu evoluția telefonului din ultimi 15 ani, nu are nici o treaba. Bateria si motorul electric nu este o evoluție tehnologică actuala ci doar implementarea unei soluții deja existente. Mașinile electrice nu sunt inovatoare in nici un fel si din păcate pentru noi care am putea beneficia de ele prețul bateriei, greutatea si încărcarea nu par a avea soluție pe termen scurt si mediu. Părerea mea…
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru