Skoda vrea să mărească salariile angajaților săi: cehii se tem de o grevă în luna mai

de Petre Barac
Joi, 22.03.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda a propus o creștere de 8.3% a salariilor angajaților săi, începând cu luna aprilie, a anunțat șeful departamentului de resurse umane. Constructorul din Cehia vrea să evite o potențială grevă a angajaților în luna mai.

Anul 2017 a fost cel mai bun din istoria Skoda. La nivel global, constructorul din Mlada Boleslav a vândut peste 1.2 milioane de mașini, cu 6.6% mai mult față de 2016. Și în 2017, China a fost cea mai bună piață de desfacere pentru cehi.

În ciuda unui an 2017 foarte bun, Skoda se confruntă cu probleme în ceea ce privește satisfacția angajaților la locul de muncă, iar sindicatele au început să pună presiune pentru îmbunătățirea condițiilor de lucru.

Skoda a propus o creștere de 8.3% a salariilor angajaților săi, începând cu luna aprilie, după cum a anunțat șeful departamentului de resurse umane. Constructorul din Cehia vrea să evite o potențială grevă a angajaților în luna mai.

Încercăm să găsim o soluție echilibrată care să însemne și salarii bune pentru angajații noștri. Săptămâna viitoare vor urma negocieri și sper să ajungem la o înțelegere,” a explicat Bohdan Wojnar, potrivit Reuters.

Sindicatele au amenințat cu o grevă în luna mai dacă nu vor ajunge la o înțelegere cu oficialii Skoda.

Unul dintre liderii sindicali a spus că angajații constructorului vor o creștere a salariului de cel puțin 10% în acest an.

Pe lângă mărirea de salariu, există negocieri separate privind introducerea unui nou sistem de lucru în ture care să mărească productivitatea. Această măsură nu este însă pe placul sindicatelor.

Via Autonews

Comentarii (2)

  • Anonim
    Cand ai un asa succes la vanzari oamenii sunt indreptatiti sa ceara o crestere de salar doar vorbim de munca lor .
    4 6
  • Gyuntar dela Ooy
    Uai, nu mai aruncatz cu bani in balauachisi, datz la sarantocii din Rumunica!
    0 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru