Smart nu va lansa un SUV cu tracţiune faţă

de Sebastian Toma
Vineri, 02.08.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Într-un interviu acordat britanicilor de la Autocar, CEO-ul Daimler a declarat că viitorul crossover de la Smart nu va avea o configuraţie cu tracţiune faţă.

Configuraţia cu tracţiune spate face parte din spiritul mărcii Smart.

Dieter Zetsche
CEO Daimler AG
Daimler nu va construi un SUV cu tracţiune faţă pentru gama Smart folosind platforma dezvoltată împreună cu Renault-Nissan, spun englezii de la Autocar. Britanicii au discutat cu Dieter Zetsche, CEO-ul companiei germane, care le-a spus că Smart îşi va păstra platforma indiferent de ce modele va lansa în viitor. Mai precis, viitoarele modele ale mărcii nu vor aborda o platformă cu tracţiune faţă sau cu motorul amplasat în faţă, indiferent de natura acestora, explică Zetsche.

Marca Smart nu va urma tendinţa actuală cu SUV-urile de segment B, preferând să dezvolte un crossover bazat pe a doua generaţie a lui Forfour, model încă nelansat. În comparaţie cu modelul standard, crossoverul va avea o gardă la sol mărită şi elemente de caroserie modificate, fără schimbări majore.

Urmareste Automarket
În cadrul interviului, englezii au discutat şi despre viitorul SUV compact al gamei Mercedes-Benz.
Zetsche nu exclude posibilitatea unui asemenea model, mai ales că rivalii au început deja să facă lansări în acest segment. Lansarea celui mai mic SUV din gama Mercedes-Benz, denumit GLA, va avea loc în 2014 sau 2015.

Via Autocar

Comentarii (1)

  • razvan magureanu
    cu scuzele de rigoare, articolul de mai sus este toital fals.
    1. GLA se lanseaza la frankfurt nu in 2014 sau 2015. in noiembrie vor fi disponibile modelele cu motoare mai mari cu tractiune 4x4 - GLA 220 CDI si GLA 250 ambele motoare fiind de la Clasa A si CLA.
    la anul in 2014 vin motoarele mai mici cu tractiune fata
    2. un suv pe baza lui smart nu va mai exista. Interviul cu zetsche din autocar e probabil vechi. mercedes a decis sa faca Clasa X un SUV de clasa mica plasat sub GLA impreuna cu renault. un suv mercedes clasa X are mai multe sanse decat un suv sub marca smart.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru