Șoferul care a atins 417 km/h pe Autobahn, cu un Bugatti Chiron, criticat de guvernul german

de Alexandru Monenciu
Joi, 20.01.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ministerul Transporturilor din Germania a reacționat la clipurile video postate de un milionar ceh, care a atins nu mai puțin de 417 km/h pe o porțiune fără limită de viteză de pe celebra Autobahn. Conducea, desigur, un Bugatti Chiron.

Radim Passer este un milionar din Cehia care, printre altele, deține un Bugatti Chiron. Hypercar-ul producătorului din Molsheim este capabil să atingă viteze amețitoare, de peste 400 km/h, iar Passer s-a gândit să facă asta pe drumurile publice.

Mai exact, pe o porțiune fără limită de viteză de pe celebra Autobahn. A postat clipurile pe internet, inclusiv unul în care a atins 417 km/h. În descriere, Passer a scris că viteza a fost atinsă pe o porțiune de drum drept, cu o lungime de 10 kilometri, unde existau trei benzi pe sens și vizibilitate maximă.

Pe lângă multe comentarii pozitive, clipurile sale au atras și foarte multe critici. Inclusiv de la reprezentanții Ministerului Transporturilor din Germania.

Într-un comunicat, preluat de Associated Press, oficialii germani au declarat că toți participanții la trafic trebuie să respecte regulile de circulație și chiar dacă sunt anumite porțiuni pe Autobahn fără limită de viteză, nu înseamnă că șoferii pot călca pedala de accelerație la podea.

Totodată, reprezentanții Ministerului mai fac trimitere la un text de lege care interzice condusul periculos pe Autobahn.

"Orice participant la trafic trebuie să se comporte astfel încât nicio altă persoană să nu fie rănită, pusă în pericol, obstrucționată sau deranjată mai mult decât este inevitabil în anumite circumstanțe," se arată în acest text.

În ultimul timp s-a tot adus în discuție impunerea unei limite de viteză pe Autobahn, în special de către membrii Partidului Verde. Nu a fost luată o decizie concretă în acest sens.

via Autoblog

Comentarii (20)

  • Guvernul german indiferent de culoarea politica tot ...german e... pana la urma ce se naște din pisica tot șoareci mănâncă
    19 10
  • Seriff
    Partidul Verde, sa planteze niste copaci, daca tot au atata timp liber
    24 11
  • Daca tot era asa smecher trebuia sa-si inchirieze niste drum si sa se dea pe acolo... totul e amuzant pana te omoara un descreierat ca asta. Inca vreo 2-3 de-astia si se va baga limita de viteza si in Germania.
    19 18
  • Potoliti-va. E o declaratie politica. Legal nu pot sa-i faca nimic. Asa ca pot doar sa discute moralitatea....
    14 7
  • Calingura
    @Sak - fix! De parca la 300km/h nu e tot condus periculos. S-au trezit si ei vorbind.

    Pe de alta parte, acum daca stam putin sa gandim in viitor, ar trebui sa fie niste limite. Nu ma pot propunta eu care sa fie, dar nu stiu daca vrem sa vina unu cu 500 peste 10 ani.
    11 9
  • Seriff
    Pai atunci sa se inchida fabrica Tesla, e mega periculos sa vinzi o masina care ia 0-100 in 3 secunde si are cuplu instant, daca te omoara un incepator, sau un fost sofer de tdi, care era obisnuit sa astepte sa ii intre turbina la 2000 rpm
    25 10
  • Șerifule, imi inchipui ce soferie cunosti daca tu astepti "sa intre turbina". Esti varza!
    10 24
  • Seriff
    @$ ai auzit de sarcasm?
    Sau la tine in sat abia acum au bagat net?
    18 5
  • Si eu care credeam ca e un Logan 1.5 DCI...
    6 1
  • Serife, stai cuminte ca nu prea poti sarcasm
    4 15
  • Și nici nu le auzi :)))
    7 1
  • Pai daca e fara limita... Omul nu a facut nici o greseala sau infractiune.
    Daca guvernul e normal la cap, pune limita ca in toate celelalte tari europene.
    Nu poti critica pe cineva ca merge cu cat poate masina pe un drum fara limita!
    Asa cum au lasat drumurile fara limita pentru toti cocalarii care isi iau masini germane, ca sa ajute industria lor si sa creasca poluarea, asa sa se descurce.
    Ce planezi, aia culegi.
    La fel si in Romania: promovezi prostia si hotia, te vei umple de COCALARI si hoti!
    7 10
  • Cristi
    Legile germane nu mai sunt bune de cand prin Germania nu mai circula doar germani.
    11 2
  • ...pai nu e "freedom" in DE?
    7 2
  • inexorabil
    Cert este că Partidul “Verde” (sau eco-socialist, dar nicidecum ecologic) şi-o ia pe coajă sistematic (în lupta ideilor politice, dar şi a logicii elementare!) de la tot mai puternica AfD (care cică ar constitui “extrema dreaptă” – de! cerberul emolar pe nume “mainstream media” nu doarme). Aceasta din urmă dispune de oameni foarte bine pregătiţi (nu doar pe plan profesional), integri, patriotici, pătrunşi de visul unităţii europene (dar nicidecum în stilul corect politic promovat asiduu de UERSS!); mai pe scurt (şi maximum sugestiv) : devotaţi NORMALITĂŢII inechivoce, aşa cum o cunoaştem în/din istorie. De altfel, deviza care îi animă este: “Deutschland. Aber normal”.

    Ce se mai cufuresc pe ei (ferm convinşi că dreptatea ar fi de partea lor) (e-)adepţii “legii”. Da, într-adevăr, unde-i lege, nu-i tocmeală. Dar ce credeţi? Aceeaşi regulă este valabilă şi în acele situaţii sociale/personale în care autoritatea juridică nu reglementează (absolut) nimic!!! Şi tot ce-i posibil nici să n-o facă vreodată. Iată însă că puritanii (exclusiv ai) literei se trezesc vociferând “etic”. Că, vezi Doamne, ce “inconştient” omul cu viteza. Dar dacă s-ar fi întâmplat ca o electroasă de “înaltă performanţă” să fi fost utilizată în aceeaşi manieră? Atunci să fi văzut liniştea desăvârşită ţiuind în tabăra “indignaţilor civic” (ca, de pildă, în privinţa achitărilor pe bandă rulantă pronunţate de judecători imposibil de intimidat în dosare penale măsluite de DNA). Magnum argumentum? Nu există fiinţe mai făţarnice sub Cer decât #rezistenţii.

    PS. Cele trei condiţii alese în mod responsabil şi specificate de Passer nu înseamnă “condus periculos”, măi funcţionarii (profund ideologizaţi) lu’ peşte prăjit.
    7 3
  • Seriff
    Eu daca aveam masina aia postam saptamanal un astfel de clip doar ca sa enervez Partidul Verde si eco pensatii de pe AM
    8 3
  • Găsesc absolut stupid sa mergi cu 417km/h pe un drum public, mai ales într-o tara in care exista circuite pentru acești teribiliști.
    Va pun o întrebare: daca bivolul asta făcea un accident si va murea o ruda apropiata din cauza lui, ce mai comentați voi?!
    Ok mai apare un idiot ca asta si Germania o sa pună limita de viteza.
    5 6
  • matematicianul
    pentru toti pensatii speriati si indignati de pe aici. Nu va mai basicati atata. Asta e un eveniment exceptional care se intampla o data la cativa ani, in conditii optime de vreme, trafic si infrastructura. Deci niciun pericol, n-o sa moara nimeni si sunt convins ca nimeni n-a fost pus in pericol. Si nici multi n-o sa-l ia de exemplu ca n-au cu ce.
    4 4
  • Un individ si-a luat un Bugatti si nu si-a dat seama ca o mașina ca asta, trebuie pusa in evidenta la 50km/h pe bulevardele unde contează! Cand a văzut ca investiția nu i-a adus nici un beneficiu de imagine, acolo unde locuiește, a făcut tot posibilul sa iasă in evidenta.
    Pensat sau nu, drumul public este spre folosința tuturor si este de neacceptat sa mergi cu 417km/h
    Si nimic excepțional (poate doar pentru inculți) recordul de viteza este peste 1000km/h
    3 4
  • Seriff
    https://www.youtube.com/watch?v=HSsP-itS8qI
    https://www.youtube.com/watch?v=5hcpzEHiHcg
    https://www.youtube.com/watch?v=O1HQhTsSptQ
    E youtube-ul full de astfel de clipuri, ok, nu au 400 la ora, dar pana la urma in caz de impact, cu 300 sau 400 tot aia e, lucrurile astea se intampla de cand e autostrada aia fara limita, ce mare lucru? La noi sunt mult mai multe accidente decat la ei desi nu avem autostrazi deloc, dar fara limita,.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru