Soluţia Volkswagen pentru Dieselgate în SUA: 115.000 de maşini cumpărate înapoi şi convertor catalic pentru celelalte

de Daniel Popescu
Luni, 11.01.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a confirmat că va cumpăra înapoi o parte dintre maşinile afectate de scandalul Dieselgate în SUA, în timp ce pentru alte 430.000 de unităţi va monta un convertor catalitic.

Esential 430.000 este numărul maşinilor din SUA pentru care Volkswagen va monta un convertor catalitic
În deschiderea Salonului Auto de la Detroit, Volkswagen şi-a prezentat planurile pentru a rezolva scandalul Dieselgate în Statele Unite.

CEO-ul Matthias Mueller a anunţat că Volkswagen lucrează la un convertor catalitic care va fi implementat pe 430.000 dintre cele 600.000 de maşini afectate de emisii. Constructorul german speră ca această soluţie tehnică să fie aprobată de autorităţile americane, care până în prezent s-au dovedit a fi foarte dure.

"Avem un convertor catalic în lucru şi credem că acesta va face parte din soluţia tehnică. Credem că este posibil (n.r - ca 430.000 de maşini să intre în limitele legale). Cred că acum putem oferi un pachet care să fie foarte aproape de ceea ce EPA se aşteaptă de la noi", a explicat el, referindu-se la Agenţia de Protecţie a Mediului din SUA.

 

În plus, Volkswagen a confirmat că se va oferi să cumpere înapoi o parte dintre maşinile afectate de probleme, fără însă să menţioneze numărul acestora. Cu numai câteva zile în urmă, presa germană anunţa că Volkswagen va trebui să răscumpere circa 115.000 de maşini din SUA.

Volkswagen se va întâlni cu reprezentanţii EPA pentru prezentarea planului pentru remedierea problemelor în cursul zilei de miercuri.

Compania a avut o misiune mult mai uşoară în Europa, acolo unde autorităţile au aprobat încă de la sfârşitului anului trecut planul de montare a unui egalizator de flux în fata debitmetrului.

Via Reuters

Comentarii (1)

  • MuresMures
    si ce recumpara pune pe vapor aduce in europa...si noi mergem in germania si ne batem pe ele...ca o sa fie in "oferta"
    15 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru