Spania vrea să convingă Nissan să nu închidă fabrica din Barcelona: “La începutul anului, ne-au asigurat că uzina va rămâne deschisă”

de Paul Cosma
Duminica, 31.05.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Spania va depune toate eforturile pentru ca Nissan să nu închidă fabrica din Barcelona, potrivit declarațiilor ministrului de Externe. Guvernul spaniol este dezamăgit de anunțul celor de la Nissan, după ce constructorul ar fi promis, la începutul anului, că uzina va rămâne deschisă.

În această săptămână, Nissan a dezvăluit planul său de restructurare pe următorii 4 ani, ce presupune închiderea fabricii din Barcelona și reducerea producției totale cu 20%, la 5.4 milioane de unități. Japonezii vor să reducă și numărul de modele și versiuni, astfel încât costurile anuale fixe să scadă cu circa 2.5 miliarde de euro.

Anunțul închiderii uzinei din Barcelona a fost o surpriză neplăcută pentru autoritățile din Spania, care acum încearcă să întoarcă decizia celor de la Nissan.

“Regretăm decizia Nissan, dar credem că există în continuare o cale de dialog. La începutul anului, compania ne-a asigurat că uzina din Barcelona va rămâne deschisă,” a declarat ministrul spaniol de Externe, Arancha Gonzalez Laya.

Potrivit ministrului, Nissan ar trebui să plătească penalități de un miliard de euro pentru închiderea fabricii, conform contractului. Gonzalez Laya susține că, pentru Nissan, ar fi mai ieftin să “rămână”.

Uzina numără 3.000 de angajați, însă spaniolii spun că 25.000 de oameni ar fi afectați indirect de plecarea Nissan din țară.

Via Reuters

Comentarii (7)

  • Guvernul spaniol traieste pe aceeasi planeta ca restul rasei umane?

    Intreb ca poate nu au observat ca intre timp au inflorit deja ghioceii, a fost un mic sezon de Covid si datorita lui acum in orice colt de lume lucrurile numai bine nu suna.

    Lasand la o parte glumitele sper sa se lamureasca problema pentru ca altfel ne afundam si mai rau in mocirla
    7 2
  • inexorabil
    Cu părere de rău pentru spanioli, Nissan are dreptate (“în context”). Promisiunea respectivă (evident, credibilă, din moment ce o invocă un înalt oficial) a fost lansată în condiţii de relativă normalitate (şi într-un timp în care numai super-privilegiaţi de “substrat” ca alde Bill Gates cunoşteau şi evaluau exact în ce zodie va intra, volens nolens, întreaga planetă :D) – aceea de care ne cam plictiseam cu toţii, iar acum…îi ducem dorul (cel mai probabil, o să i-o tot ducem…).

    Specia umană! – mai zi ceva.
    10 12
  • Edikkk
    De ce nu închid fabrica din UK ?

    mda...

    Din partea mea, Nissan să poată da faliment.
    Păcat că au încurcat Renault.
    8 4
  • Exorabil
    @inexorabil
    Există mai multe feluri de poluatori.
    Tu, de exemplu, poluezi viața altora cu mitocănia ta.
    E atât de greu pentru tine să fii decent și elegant în exprimare?
    14 11
  • inexorabil
    Se mai trezeşte câte unul să lustruiască pedant factorul “moral”. Tragicomic şi mai multe nu.
    11 9
  • netam-nissan
    orice fabrici ar inchide nissan isi revine sigur - poate doar la electrica leaf trebuie sa ii mai bage o galeata cu apa pt racit bateriile.
    in rest cred ca e mai bine sa le faca la fel de hidoase astfel ca nici tata virusilor nu se apropie de el si nici de proprietarii lor.
    uite cu nissan tiida sedan al meu stau linistit ca pune pe goana si ciuma la o adica.
    i-am pus totusi o noua masca la radiator ca precautie sa nu ia vreun germene in parcare de la skodele vecinilor ca in porbagaju lor imens nu stii ce se ascunde.
    12 0
  • Exorabil
    Ți s-a atras atenția, în dese rânduri, să renunți la limbajul grobian.
    Tu nu vrei să te controlezi deloc..

    Sper că până vei ieși la pensie (știu că nu mai ai foarte mult până atunci) vei reuși să te maturizezi și să renunți la comportamentul caragialesc de domn Goe al acestui site.
    5 8

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru