Sportiva electrică Porsche Taycan a ajuns deja la 20.000 de precomenzi. Versiunea de serie va fi prezentată în septembrie

de Daniel Popescu
Vineri, 08.03.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sportiva electrică Porsche Taycan a depășit deja pragul de 20.000 de precomenzi, chiar dacă versiunea de serie va fi prezentată oficial abia în luna septembrie.

Porsche a anunțat vineri că a primit deja peste 20.000 de precomenzi la nivel global pentru sportiva electrică Taycan. Este vorba despre persoane interesate care au plătit deja un avans de 2.500 de euro pentru a se înscrie pe lista de cumpărători.

Numărul clienților potențiali poate părea surprinzător de mare pentru un producător de mașini sport precum Porsche, cu atât mai mult cu cât constructorul german nu a dezvăluit încă designul versiunii de serie. Totuși, germanii anunță acum că versiunea finală va fi prezentată oficial în luna septembrie, iar lansarea efectivă pe piață va avea loc până la sfârșitul acestui an.

"Interesul peste așteptări pentru Taycan ne arată că fanii și clienții noștri sunt la fel de entuziasmați de primul model electric Porsche ca și noi. Prin urmare, am mărit capacitatea de producție. Taycan va fi cel mai sportiv și cel mai avansat tehnic model din segmentul sau, un adevărat Porsche", a declarat Detlev von Platen, membru în comitetul executiv pentru marketing și vânzări al Porsche.

În plus, cu circa două luni în urmă, Porsche anunța că jumătate dintre cei care s-au înscris pe listele de comenzi pentru Taycan sunt clienți ai mărcii Tesla, producătorul american situându-se astfel cu mult în fața "tradiționalilor" BMW, Audi și Mercedes-Benz când vine vorba de profilul de client care alege Taycan.

Pentru moment există doar câteva informații concrete despre versiunea de serie Porsche Taycan.

Astfel, designul va fi inspirat masiv din cel al conceptului Mission E, iar modelul va beneficia de un motor electric de 600 de cai putere și de o autonomie de 500 de kilometri, care a fost calculată conform vechiului standard NEDC.

Conform informațiilor oferite de Porsche, prețul lui Taycan va fi undeva "între Cayenne și Panamera", adică în zona de preț în care se situează astăzi Tesla Model S. Ulterior lansării, Porsche Taycan va oferi și versiuni de caroserie suplimentare, pe listă aflându-se un crossover al cărui nume propus este Taycan Cross Turismo.

Via Porsche

Comentarii (4)

  • N-am bani nici de-o șaorma "cu de toate". Acu' mânânc niște covrigei.
    Nu știu de ce mai citesc articolele astea.
    21 0
  • hazard
    paste carbonara aici.
    Citim sa ne minunam si sa mai adaugam ceva pe lista lucrurilor pe care nu o sa le avem niciodata.
    6 0
  • Drept urmare Tesla a redus pretul cu 50.000 de euro pentru modelul S versiunea ludicrous, costa 149K EUR inainte sa aiba concurenti pe segment.
    5 1
  • LEXMARK
    Stati linistiti baieti ca atat asta cat si sora ei R8 E-Megatron sunt prezente numai pe listele de precomenzi si in jocurile video...
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru