Stellantis nu e de acord cu interzicerea motoarelor pe combustie: se retrage din Asociația Constructorilor Europeni de Automobile

de Tiberiu Safta, Foto:Depositphotos.com
Miercuri, 15.06.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Conform unui comunicat oficial, Grupul Stellantis și-a anunțat retragerea din Asociația Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA). Grupul multinațional va înceta să mai fie membru la sfârșitul acestui an, iar motivul retragerii este legat de planul Fit for 55, care interzice vânzarea de mașini cu motoare termice în Uniunea Europeană începând din 2035.

Grupul Stellantis se va retrage din Asociația Constructorilor Europeni de Automobile la finalul acestui an, potrivit unui comunicat oficial. Anunțul vine la scurt timp după ce Parlamentul European a votat interzicerea vânzărilor de mașini cu motoare termice începând din 2035, un plan cunoscut sub numele Fit for 55. Unii constructori, precum Grupul Volkswagen și Mercedes-Benz și-au exprimat susținerea pentru acest plan.

Deși nu a fost confirmat oficial în comunicat, se pare că Stellantis nu este de acord cu adoptarea planului. Retragerea grupului multinațional va aduce, automat, dispariția a nu mai puțin de 14 mărci din asociație, printre care Opel, Peugeot, Fiat, Citroen, Alfa Romeo, Jeep, DS, Maserati și Lancia.

Un comunicat oficial ACEA precizează că „în timp ce Asociația Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) respectă decizia Stellantis de a-și retrage calitatea de membru al asociației la sfârșitul acestui an, regretăm să-i vedem plecând.

Rămânem angajați să acționăm ca o voce comună puternică a producătorilor de mașini, camioane, camionete și autobuze din UE”.

Mai mult, Stellantis își propune să organizeze un forum anual, numit Freedom Mobility Forum. Grupul multinațional spune că acest forum va fi deschis „pasionaților de rezolvarea problemelor”, care iau decizii „bazate pe fapte”. Scopul final este de a înființa o mobilitate „curată, sigură și accesibilă pentru societate în fața încălzirii globale”.

Carlos Tavares, șeful Stellantis, a declarat: „Provocările de mediu cu care ne confruntăm, împreună cu un mediu de afaceri în evoluție rapidă, necesită o abordare de 360 de grade eficientă, globală și incluzivă, care să îi implice pe toți cei care doresc să contribuie la construirea mobilității durabile.

Intenționăm să creăm un forum public în care contributorii să se poată reuni pentru a aborda întrebările-cheie din jurul dezbaterii privind mobilitatea fără emisii de carbon și pentru a gândi următorii pași pe care să-i parcurgem împreună.

Este în joc accesul la o mobilitate curată, sigură și accesibilă pentru cetățenii din întreaga lume”.

via Stellantis, Economica

Comentarii (6)

  • Bravo Stelantis!
    Cred ca mai multi producatori trebuie sa ia o astfel de pozitie, si sa ii opreasca pe birocratii de la Bruxelles sa ia decizii fara a avea expertiza necesara.
    27 3
  • Hoooe!
    Urmează Renault?
    12 2
  • Urmează retragerea din UE… prea mulți îngâmfați cu locuințe de serviciu, diurne, transport decontat etc. care nu mai au nici o legătura cu realitatea in care își duc viața oamenii.
    Orice lege, reglementare trebuie justificată. Cu ce scop se emite si cel mai important cum se implementează. In lipsa unui plan de implementare orice lege, regula indiferent ca vorbim de casa, școala, fabrici, țări sau UE nu este decât o dovada de neputința si semn ca se duce naibi toată treaba…
    14 2
  • Seriff
    Bravo, felicitari, asa ar trebui sa faca toti, nu sa lase capul plecat la tampeniile debitate de niste comunisti.
    14 2
  • Nu-s sigur comuniști sau naziști… posibil amândouă la un loc.
    10 1
  • @13:54... depinde ce zice macron
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru