Asociația Constructorilor Europeni de Automobile are un nou președinte: șeful BMW, Oliver Zipse, îl va înlocui pe Mike Manley (FCA)

de Paul Cosma
Luni, 07.12.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Oliver Zipse, CEO-ul BMW, este noul președinte al Asociației Constructorilor Europeni de Automobile. Mandatul de un an va începe la 1 ianuarie 2021, iar Zipse va prelua conducerea ACEA de la Mike Manley, șeful Fiat-Chrysler.

Asociația producătorilor auto europeni și-a desemnat noul președinte pentru anul viitor, în urma unei întâlniri a consiliului de administrație.

După finalizarea mandatului lui Mike Manley, CEO-ul Fiat-Chrysler, conducerea ACEA va fi preluată de la 1 ianuarie de către Oliver Zipse, șeful grupului BMW.

“2021 va fi un an de cotitură pentru industria auto europeană în tranziția către mobilitatea sustenabilă. Toți actorii implicați în domeniu trebuie să contribuie la lupta împotriva schimbărilor climatice și la scăderea emisiilor. O sarcină urgentă este să ne asigurăm că Uniunea Europeană are infrastructura necesară pentru încărcarea mașinilor electrice și utilizarea zilnică a acestor vehicule,” a declarat Zipse.

Mandatul președintelui Asociației Constructorilor Europeni de Automobile se întinde pe 12 luni și poate fi înnoit o singură dată.

Via ACEA

Comentarii (6)

  • “2021 va fi un an de cotitură pentru industria auto europeană în tranziția către mobilitatea sustenabilă. Toți actorii implicați în domeniu trebuie să contribuie la lupta împotriva schimbărilor climatice și la scăderea emisiilor. O sarcină urgentă este să ne asigurăm că Uniunea Europeană are infrastructura necesară pentru încărcarea mașinilor electrice și utilizarea zilnică a acestor vehicule,” a declarat Zipse
    Explica-i asta lui dan_grc, tatraurs, diesel si multi altii domnule Zipse
    1 6
  • Greu de cap
    mai usor cu (noul) limbajul de lemn. Noi nu putem prezice vremea pe saptamana viitoare si se trezesc unii ca stiu cum si de ce evolueaza clima intr-un sens sau altul (nu mai e incalzire ci schimbari ca se pare ca nu se incalzeste asa cum ziceau adeptii apocalipsei eco). Si lasa Dieselul, ala emite mai putin CO2, care ziceti voi ca-i gazul raspunzator pentru efectul de sera. Dar cand ai in cap doar doi neuroni si aia electrocutati ce poti face altceva decat sa inghiti pe nemestecate propaganda neomarxist progresista.
    Intre timp Romania, elev cuminte si adepta a politicilor verzi impuse de clica de la varful UE importa energie electrica la greu din Ucraina (din carbune bineinteles). Asta dupa ce s-a investit pe banii populatiei (vezi-ti certificatele verzi pe factura de la Electrica) masiv in moristile din Dobrogea si in panouri fotovoltaice (pe care acum sta zapada).
    6 1
  • Germanii se pricep
    O asemenea alegere ne arata ca nu doar in Romania se poate.
    L-au ales pe CEO de la BMW pentru ca cei de la VW si Mercedes sunt cumva ocupati cu procese? :))
    https://www.driving.co.uk/news/business/bmw-mercedes-vw-accused-colluding-delay-clean-emissions-tech/
    https://www.greencarreports.com/news/1121722_germany-fines-bmw-over-diesel-emissions
    https://www.dw.com/en/germany-fines-bmw-daimler-vw-over-steel-cartel/a-51356153
    https://www.cnn.com/2020/09/25/business/bmw-sales-figures-sec-fine/index.html
    https://www.automarket.ro/stiri/oficial-bmw-motoarele-diesel-raman-in-gama-inca-20-de-ani-iar-cele-pe-95541.html
    Pai cum sa nu pui un asemenea CEO ca sa ne dea exemplu de corectitudine si cum ii pasa de electificare cand da unde verde la motoare diesel cu cate 4 turbine :)
    Fix la aer curat se gandeste BMW cand pune softurile alea speciale, ca VW si Mercedes.
    Bravos Europa, sigur vei avea aer mai curat, pe hartie, ca la declaratii stau bine toti sefii.
    0 5
  • @greu de cap
    Cand esti greu de cap, e normal sa fii condus in continuare de PSD.
    Ti-am dat si eu o manuta Verde, ca meriti sa fii greu de cap.
    Hai ca daca a ajuns si asta presedite, scapa BMW de amenzi in 2021, manareste iarasi cifrele de vanzari, zice ca au vandut mai multe hibride si electrice decat Diesel si gata dom'le, felicitam BMW pentru merite deosebite.
    Vai de noi, daca reprezentantul unei firme implicata in scandaluri si care a luat amenzi pentru poluare a ajuns sa conduca...
    0 6
  • Domnul Zipse sa spuna de ce se retrage Bmw din Formula E, alaturi de Audi ? Dupa sase ani de aruncat bani, si-au dat seama ca sportul cu electrice este degeaba, ca nu atrage ? :).
    5 0
  • @@greu de cap
    lasa ca votantii destepti si evoluati ai lu Klaus 7 case au masini ecologice intocmai ca preferatul lor...
    Ha ha ha, sponsorizat de bmw. Ai vazut cu ce masini umbla? Numai limuzine cu 4 si 5 litri sub capote.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru