Stellantis va produce modele noi pentru Fiat, Jeep și Alfa Romeo în Polonia

de Paul Cosma
Luni, 03.05.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Stellantis a aprobat intrarea în producție a trei noi modele la fosta uzină FCA din Tychy, Polonia. Este vorba despre SUV-uri subcompacte pentru brandurile Fiat, Jeep și Alfa Romeo.

Potrivit unor documente citate de publicația Automotive News, Stellantis pregătește modele noi care să intre pe liniile de asamblare ale uzinei poloneze din Tychy.

Primul dintre ele ar urma să fie un SUV Jeep în noiembrie 2022, urmat de un SUV Fiat de dimensiuni similare în aprilie 2023. Pe listă este și un SUV Alfa Romeo, care încă nu ar fi primit “undă verde” din partea grupului.

Toate cele trei modele vor fi construite pe platforma modulară CMP a fostului grup PSA, care este utilizată deja de modele precum Peugeot 208 și 2008, Opel Corsa și Mokka sau Citroen C4. Cel mai probabil, noile modele vor fi oferite cu motorizări provenite de la PSA.

În prezent, uzina din Tychy produce Fiat 500 și Lancia Ypsilon și nu există încă informații dacă acestea vor continua să fie asamblate în Polonia alături de viitoarele modele Jeep, Fiat și Alfa Romeo.

Via Automotive News (înreg.)

Comentarii (6)

  • Edikkk
    Polonia a produs anual, produce şi va produce mai multe maşini decât România

    Ungaria mult mai mult ca România

    Cehia şi Slovacia nu mai zic

    Şi modele mult mai scumpe decât Dacia şi Ford

    dar decât deloc e bine şi aşa, doar să nu ne umflăm în pene
    4 8
  • Edikkk
    https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_motor_vehicle_production
    3 7
  • Johnny
    Iar neclarirati pt AR. Mai mult se vorbeste si se scoate din fabricatie decat se lanseaza. Cand oare vom vedea modele noi dembe de numele pe care- l poarta?
    7 0
  • @edikk
    Polonia n-are parteneriat strategic cu americanii(ma rog,nu cum avem noi) si nici nevoie de viza sa intre in Sua.N-o mai da exemplu comparat cu colonia tuturor, Romania.
    7 4
  • *edikk
    Si nici Cehia,Slovacia,Ungaria.
    6 2
  • si ce vrei sa subliniezi Edica?
    6 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru