Stellantis vrea să devină un grup pur electric până în 2030, în Europa

de Tiberiu Safta, Foto:Depositphotos.com
Miercuri, 02.03.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Stellantis a anunțat un plan, numit Dare Forward 2030, prin care dorește ca toate mărcile din cadrul concernului să lanseze și să vândă numai modele electrice până în 2030, la nivel european. Grupul mai dorește să devină neutru în carbon până în 2038.

Stellantis a prezentat planurile sale pentru viitor în ceea ce privește lansarea de noi modele electrice în lume. Planul, numit Dare Forward 2030, dezvăluie faptul că grupul multinațional dorește ca până în 2030, la nivel european, să lanseze și să vândă numai modele pur electrice.

Pentru a atinge acest obiectiv, Stellantis și-a propus să lanseze nu mai puțin de 75 de modele electrice noi și să vândă 5 milioane de automobile în fiecare an până la sfârșitul deceniului curent. Trebuie menționat că, pentru piața din Statele Unite, doar 50% dintre mașinile noi vor fi electrice până în 2030.

De asemenea, Stellantis dorește să fie neutru în carbon în proporție de 50% până în 2030, pentru ca apoi să fie complet neutru până în 2038.

Odată cu prezentarea planului, Stellantis a mai oferit și câteva imagini și schițe cu două modele noi. Primul dintre ele este un Jeep pur electric, primul din istoria companiei, care va fi disponibil din 2023.

Al doilea model este un Ram 1500 electric și care va debuta în 2024.

„Dare Forward 2030 ne inspiră să devenim mai mult decât ceea ce am fost vreodată”, a declarat Carlos Tavares, șeful Grupului Stellantis. „Ne extindem viziunea noastră, spargem limitele și adoptăm o nouă mentalitate, una care dorește să transforme toate fațetele mobilității noastre pentru binele familiilor, comunităților și societăților noastre în care operăm”.

În încheiere, trebuie remarcat faptul că Stellantis va oferi numai turisme pur electrice în Europa și turisme și vehicule comerciale ușoare electrice în SUA, în proporție de 50%. Asta înseamnă că, în Europa, vehiculele comerciale vor mai fi oferite cu motoare termice și după 2030.

via Stellantis

Comentarii (5)

  • simpatic jeepul electric, sper sa il vedem asa si in versiunea de serie.

    si mesajul lui tavares imi place, aduce un pic de optimism si viziune in vremurile astea sumbre.

    clar, este un comunicat de marketing, dar ma bucur sa vad ca mai ies la iveala si oameni care doresc binele pentru semenii lor, nu doar raul, precum altii, care nu doar ca-l doresc, il fac sa se intample chiar.
    6 7
  • Seriff
    @Edikk iar ai uitat sa te semnezi, te cheama EU acum? asta e doar propaganda, nici o marca nu va deveni pur electrica, decat daca vrea sa dea faliment, vanzarile de electrice sunt praf in ochi fata de termice.
    9 9
  • Mircea Badea
    bravo, isi merita numele!

    ps: pazea, dizelisti!
    5 5
  • Seriff
    @mircea badea, viseaza pensatule in continuare, asta au dat-o si ei de ochii lumii, e la moda sa ti-o arzi eco, in realitate nu vor face asta, pentru ca ar insemna faliment instant, pur si simplu nu au cum sa vanda doar electrice.
    5 4
  • @sherifFutz
    du-te..in showroom pejo sa vezi trendul cu ochii tai..
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru