Stephan Winkelmann va fi noul CEO Lamborghini: actualul președinte Bugatti îl va înlocui pe Stefano Domenicali

de Cornel Șocariciu
Joi, 19.11.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Stephan Winkelmann a fost numit noul CEO Lamborghini. Acesta îl va înlocui pe Stefano Domenicali și va continua să coordoneze și destinul mărcii Bugatti.

Stefano Domenicali, actualul CEO Lamborghini, a acceptat să revină în Formula 1. Conform informațiilor oficiale, începând cu anul viitor, Domenicali va fi noul CEO al Formulei 1.

Acesta a lucrat pentru Ferrari începând din 1991 și a devenit șeful Scuderiei în 2007, după plecarea lui Jean Todt. Ulterior, Domenicali a părăsit echipat în 2014, iar în 2016 a devenit CEO-ul Lamborghini.

"Vreau să le mulțumesc tuturor angajaților pentru eforturile depuse și pentru pasiunea pentru marca Lamborghini. Sunt mândru de această echipă și de faptul că am putut să fiu o parte din ea pentru patru ani", a declarat Stefano Domenicali.

În urma acestei decizii, conducerea Lamborghini va fi preluată de Stephan Winkelmann, actualul președinte Bugatti. În cadrul Lamborghini, Winkelmann va ocupa pozițiile de președinte și CEO. Totodată, acesta va continua să coordoneze destinul mărcii din Molsheim.

Stephan Winkelmann nu se va afla pentru prima dată la conducerea Lamborghini.

Între 2005 și 2016, acesta a ocupat poziția de CEO și a reușit să transforme brand-ul italian.

Winkelmann va prelua conducerea constructorului din Sant'Agata Bolognese în 1 decembrie.

"Stephan Winkelmann a țesut într-un mod decisiv istoria mărcii Lamborghini. Nimeni altcineva nu susține mai mult brand-ul italian și este persoana potrivită să conducă această marcă unică spre un viitor de succes", a declarat Markus Duesmann, președintele consiliului de administrație Audi. 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru