Stefano Domenicali va deveni noul CEO al Formulei 1: decizia amplifică zvonurile despre vânzarea mărcii Lamborghini de către Audi

de Daniel Popescu
Miercuri, 23.09.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Stefano Domenicali va deveni din sezonul 2021 noul CEO al Formulei 1, potrivit unor informații neoficiale. Informația amplifică zvonurile potrivit cărora Audi intenționează să vândă Lamborghini, brand condus în prezent de Domenicali.

Formula 1 este condusă în prezent din poziția de CEO de Chase Carey, reprezentantul companiei Liberty Media, care deține competiția.

După semnarea unui nou Acord Concorde cu o durată de 10 ani, Carey este pregătit să renunțe la post, iar presa internațională susține că succesorul său a fost deja ales în persoana lui Stefano Domenicali. Domenicali este o figură cunoscută în lumea Formulei 1.

El a lucrat pentru Ferrari începând din 1991 și a devenit șeful Scuderiei în 2007, după plecarea lui Jean Todt. Ulterior, el a părăsit echipa în 2014, iar în 2016 a devenit CEO-ul Lamborghini.

Presa internațională a relatat în urmă cu câteva luni că Audi intenționează să vândă Lamborghini, astfel că plecarea lui Domenicali în Formula 1 ar putea reprezenta încă un indiciu în acest sens.

Nu este clar cum vor primi echipele din Formula 1 o astfel de decizie, în contextul în care cea mai importantă competiție din lumea sporturilor cu motor ar urma să fie condusă de trei foști șefi ai Scuderiei Ferrari.

Domenicali ar avea un rol important în deciziile cu privire la viitorul competiției alături de președintele FIA, Jean Todt, și de directorul sportiv al Formulei 1, Ross Brawn.

Via RaceFans

Comentarii (13)

  • FERRARI INTERNATIONAL ASSISTANCE
    10 8
  • Daca era FERRARI INTERNATIONAL ASSISTANCE atunci testele nu erau interzise. Ferrari are vreo 2 piste dintre care una in curtea fabricii.
    11 4
  • Dominicali, Todt, Brawn......ciuma rosie. Rusine F1
    4 21
  • Fiul lui Jean Todt este managerul lui Leclerc.
    10 1
  • vettel la Balaceanca
    Asta si-a pus ochelari sa vada bine cerculetele lui vettel
    9 7
  • Ciuma roșie care bântuie pe la noi de prin '89 are afinități și în lumea motorsportului.
    1 9
  • Neutru
    Fiul lui Jean Todt a fost și managerul lui Massa și din cauza lui Ferrari a pierdut, că l-a favorizat, Kimi fiind în pierdere.Jean Todt are alte priorități pe care Mercedes le cunoaște bine.Ross Brawn la fel,este mai aproape de Mercedes(după afacerea Brawn-GP)decât de oricare echipă.Când iei o sută de milioane degeaba nu cred că te mai atrage echipa care te-a înlocuit fără să-ți dea nimic.Aveți voi altă logică pe care eu n-o cunosc.
    11 7
  • The Dot
    Imi imaginez cate pixuri rupte erau pe aici daca FIA si F1 aveau in conducerea lor 3 fosti membri din oricare alta echipa care avea pretentii la titlurile mondiale.
    Pe de alta parte sunt sigur ca daca Domenicali o sa ia o decizie care sa lezeze cumva Ferrari, vor fi destule voci care sa spuna ca i-a dat Wolff un cauciuc la reducere sau Horner 3 doze de RedBull gratis.
    9 2
  • schumi
    Cei trei fosti "ferraristi" (Todt, Brawn si Domencali) au contribuit din plin, mai mult sau mai putin intentionat, la decaderea ulterioara a echipei. Deci acum, cu atat mai mult, viitorul suna "bine" pentru Ferrari. Poate n-ar fi rau sa se reorienteze spre alte campionate (Le Mans, Indycar).
    2 4
  • vaideei
    Este stiut ca fostii angajati nu'si iubesc deloc angajatorii de la care au plecat de nevoie. Domenicali si-a dat demisia dupa 23 de ani la Ferrari,in urma presiunilor lui "Montezuma lo", asa ca nu-i vad bine pe italieni nici in viitor.
    2 4
  • @schumi
    Ai o logica de "fer". Daca cu 3 feraristi in componenta FIA spui ce spui, ma gandesc cu mult amuzament ce-ai fi spus daca erau de la o alta echipa. Da', sa fie romaneasca pana la capat.
    7 2
  • https://the-race.com/formula-1/edd-straws-2020-mid-season-f1-driver-ratings
    0 0
  • Costel
    Bre seth, testele au fost interzise si in rest FIA a cam facut tot ce-a vrut ferrari. Inclusiv era hibrida! Ce vrei mai mult. Ca s-au impuscat singuri in picior e alta poveste. Daca era alta echipa era scoasa din competitie, la ce furaciune au facut anii trecuti cu acele motoare. Ferari au scapat cu batista pe tambal, ciocu mic, schimbati la loc motorul si basta. Asta e Ferari International Asistance. Si D-zeu te ajuta dar nu-ti baga in straita.
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru