Știați că Volkswagen a construit un Golf 5 cu motor V10 și 500 CP?

de Alexandru Monenciu
Luni, 03.04.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul din Wolfsburg ar fi dezvoltat în trecut un Golf 5 echipat cu motor V10 și circa 500 de cai putere. Dezvăluirea a fost făcută de un oficial Porsche.

Volkswagen Golf, de generația a 5-a, a stat 7 ani în producție. În tot acest timp, pe lângă versiunile de serie, constructorul din Wolfsburg a făcut și câteva experimente. Fără îndoială, poate cel mai nebunesc, a fost conceptul W12-650.

Acesta a fost prezentat în 2007, cu ocazia festivalului GTI din Worthersee, Austria și era, pe scurt, un Golf 5 echipat cu motorul W12, de 6.0 litri, a lui Bentley Continental GT.

Așa cum spuneam, era doar un concept și, din câte se știe, Volkwagen a construit un singur exemplar.

Acum, Managerul de Proiect eFuels de la Porsche, Marcos Marques, a dezvăluit, în cadrul unui interviu, că Volkswagen ar fi construit, de asemenea, un Golf 5 echipat cu motor V10. Unitatea în cauză ar fi dezvoltat circa 500 de cai putere.

Mai mult, propulsorul (care se regăsea pe Lamborghini Gallardo și Audi R8) a fost montat în față, transversal, și lucra alături de o tracțiune integrală.

"L-am văzut și l-am auzit rulând de câteva ori, și chiar era o mașină nebunească," a declarat Marques.

În timpul celei de-a 7-a generații Golf, Volkswagen a prezentat conceptul R400, adică un Golf Mk7 cu motor de 2.0 litri TSI și 400 CP.

Din cauza scandalului Dieselgate, proiectul a fost abandonat.

Zvonurile spun că germanii s-ar fi gândit și la un Golf 8 echipat cu legendarul motor de 2.5 litri, cu 5 cilindri, al fraților de la Audi. Numai că aceștia din urmă au refuzat de frică să nu îi scadă vânzările lui RS3.

via Motor1

Comentarii (3)

  • Stim doar ca nu vrem titluri de tip cancan pe saitul asta.
    5 0
  • Coucou! Haha
    0 2
  • Mircea Badea
    probabil era non-euro si de-asta nu au avut curaj cu el..plus se rupea suspensia cu el..
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru