STUDIU: 70% dintre șoferii europeni ar face trecerea la o mașină electrică

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 07.04.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un studiu realizat de o companie britanică, la cererea Nissan, arată că 70% dintre șoferii din Europa ar considera oportună trecerea de la o mașină cu motor termic la una 100% electrică.

OnePoll este o companie britanică, specializată în realizarea de sondaje online.

Cel mai nou studiu a fost făcut, la cererea Nissan, pe un eșantion de 7000 de șoferi din Marea Britanie, Franța, Germania, Olanda, Spania, Italia, Norvegia, Suedia și Danemarca (jumătate conduc mașini cu motor termic și jumătate mașini electrice) pentru a vedea câți dintre aceștia ar lua în considerare o următoare mașină cu zero emisii.

70% dintre cei intervievați au răspuns pozitiv, arătând astfel că oamenii nu mai sunt atât de sceptici atunci când vine vorba despre acest tip de vehicule. Beneficiile pe care aceste mașini îl au asupra mediului înconjurător a fost motivul principal pentru care șoferii ar face această trecere.

De asemenea, 31% dintre cei care conduc momentan o mașină cu motor termic ar trece la una electrică și din cauza costurilor mici de întreținere. De partea cealaltă, 83% dintre șoferii care au deja un vehicul electric, recunosc faptul că acesta are costuri de întreținere mai mici decât s-au așteptat.

Totodată, 89% dintre cei care au făcut trecerea sunt foarte mulțumiți de alegerea făcută, iar 78% au susținut că este mai bine decât se așteptau.

Desigur, au fost și unii care încă nu sunt pe deplin convinși.

58% dintre șoferii de vehicule cu motoare termice recunosc că nu se gândesc momentan la o mașină cu zero emisii, tocmai din cauza autonomiei mici.

via Nissan

Comentarii (13)

  • stop propaganda
    nu autonomia e problema ci timpul enorm de incarcare. Nu mai vorbim de pret. Triplu in cel mai bun caz dublu!
    32 5
  • Seriff
    Corect, plus multe alte probleme, cum ar fi: riscul de a ajunge la o statie de incarcare si sa fie ocupata sau sa nu mearga, riscul imens de a avea probleme serioase atunci cand masina iese din garantie, probabilitatea de revanzare evident zero, pretul mare de achizitie, faptul ca trebuie sa stai cu 7 aplicatii pentru fiecare statie de incarcare, faptul ca iarna bateria isi pierde mult din autonomie si tot asa.
    30 8
  • In problema statiilor de incarcare pe sosele,autostrazi,,noi nu suntem europeni.Trebuie sa te cersestii,abati din drum,intri in orase,,ca sa apuci un loc la o priza,doua..nu un set de 10-20.Aici e diferenta!Mai e timpul de incarcare..
    18 3
  • @stop propaganda
    Timp de incarcare?
    Pai daca si priza acasa si la birou, se incarca bateria peste noapte si cat esti la serviciu. Sa nu imi zici ca tu faci naveta zilnic 800 km si pleci continuu in concediu cate 1000km pe saptamana.
    Pentru mine e un super avantaj sa pot incarca acasa, eu nu trebuie sa ma abat pe la peco mereu, il am fix unde stau, incarc cand vreau si cum vreau. Si la birou e gratis. Nu am de facut schimb de ulei, bujii si alte istorii.
    Deci depinde de la caz la caz.
    12 22
  • mircea badea
    daca apare sh de cateva mii de euro iau oricand
    12 5
  • @@stop propaganda
    dezinformezi grav. Te abati mereu la peco?!?! Serios! te auzi vorbind? La peco petreci max 10 minute pe luna, mult mai putin decat iti ia tie sa-ti bagi si sa-ti scoti frigiderul din priza. Incarci la serviciu? Pai de ce? Eu n-am nevoie de asta. Masina mea e mereu gata sa plec 300km. Oricand cu orice viteza vreau. A ta nu. Lucrez la o firma cu 2000 de angajati. Vreo 500 vin cu masina zilnic. Ar trebui sa fie 500 de statii de incarcare?
    Si lasa schimbul de ulei ca macane. Ai dat pe aspirator cel putin dublu cat am dau eu pe masina mea. Asta e vreo 50 de schimburi de ulei si filtre si ce vrei tu in plus. Electrica nu e o economie. E o gaura in buget de la inceput. Te-au fraierit si acum orgoliul te impiedica sa recunosti asta. Atatia bani pe o masina de oras???
    23 6
  • @stop propaganda

    Daca ai casa unde poti sa incarci electrica si bani sa-ti iei electrica, costurile deja nu mai reprezinta o problema pentru tine.

    Dar majoritatea nu-si pot incarca masina acasa si nici nu-si permit o electrica.

    E usor s-o dai pe ecologie si sa judeci pe altii, cand tu ai visteria plina.
    20 4
  • ironie!?
    "Un studiu realizat de o companie britanică, la cererea Nissan, arată că 70% dintre șoferii din Europa"
    De la inceputul articolului iti dai seama de minciuna! Ce treaba are Nissan, o companie japoneza, sa ceara unei companii britanice(out of Europe) sa faca un studiu pe Europa? cum au ales acei soferi?
    - "70% dintre cei intervievați au răspuns pozitiv" adica firma britanica a interpretat raspunsul ca fiind "DA"
    - si cel mai important : care au fost intrebarile?!
    13 7
  • Seriff
    Mie imi place ca toti zic mama ce economie fac cu electrica, nu schimb ulei, bujii, etc. De parca ce scump e un amarat de schimb de ulei, sa vezi suprize cand iese masina din garantie si ai probleme cu bateriile sau cu motorul electric, o sa platesti 100 de schimburi de ulei, dar oamenii viseaza ca merg moca toata viata cu electrica.
    18 4
  • as face trecerea cand o sa aibe autonomie de peste 1000km, ca sa nu ma opresc cu copii in camp sa stau o ora(cel putin) sa se incarce la 40 grade in soare, cand o sa coste sub 20.000 euro si cand o sa se incarce in o ora ca tel mobil. deci pana atunci mai asteptam.
    16 4
  • @CiprianBi
    cine are visteria "plina" trebuie sa-si tina gura. Bravo, ma! Asta e motivul pentru care se inregistreaza zeci de comentarii umectate la articolele cu masini (termice) de la 50.000 de coco in sus.

    @ironie
    este un studiu de piata facut de o companie care activeaza pe piata europeana, cu fabrica in UK si are in oferta Leaf si urmeaza Ariya. Ring a bell, ceva? Ai impresia ca nu este necesar cunoasterea pulsului pietei pentru a stabili o strategie de vanzari? Ai impresia ca "minciuna" de studiu poate sta la baza unei afaceri in conditiile extrem de ciudate de azi?
    9 14
  • si eu as vota cu da la intrebarea sa fie bine ca sa nu fie rau.
    In rest, daca masina electrica nu ar fi asa de scumpa ar fi ideala ca masina de oras cu conditia sa stai la casa. Atat.
    In momentul de fata insa, este o cheltuiala inutila.
    11 1
  • Alt sondaj facut cu intrebari servite perfect pentru a iesi ceea ce vrea cel ce la comandat.
    Intr-un studiu facut onest, cu toate variabilele la vedere, cu toate alternativele la vedere, cu calcule de achizitie, asigurare, intretinere, si rulare pe termen scurt, mediu si lung, pe un esantion cu adevarat reprezentativ, cred ca achizitia de electrice nu sare de 25-30%.
    13 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru