Studiu optimist: 21 de milioane de maşini autonome vor circula în 2035, însă Europa va avea puţin peste un milion de unităţi

de Daniel Popescu
Joi, 09.06.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un studiu realizat de compania IHS Automotive arată că în anul 2035 vor circula în întreaga lume 21 de milioane de maşini autonome, însă doar 1.2 milioane dintre acestea vor fi în Europa.

Aproape fiecare constructor auto investeşte sume importante de bani în dezvoltarea unor tehnologii care să conducă în cele din urmă la apariţia maşinilor autonome.

În paralel, ţările dezvoltate încep să se gândească la implementarea unor legislaţii care să permită circulaţia maşinilor autonome, mai întâi în anumite condiţii stricte de securitate.

Din acest motiv, compania IHS Automotive estimează un progres lent care va duce la vânzarea a numai 600.000 de maşini autonome până în 2025. Totuşi, după acest prag, se estimează că maşinile autonome vor căpăta o popularitate din ce în ce mai mare, care va duce vânzările totale la pragul de 21 de milioane de unităţi.

Urmareste Automarket
Compania de analiză a oferit câteva date interesante şi despre ţările care vor adopta cel mai rapid maşinile autonome.
Astfel, IHS Automotive anticipează că Statele Unite vor deveni prima ţară care vor permite circulaţia acestor vehicule pe drumuri publice fără restricţii şi că locuitorii vor cumpăra 4.5 milioane de unităţi până în 2035. Deloc surprinzător, China va fi însă ţara cu cel mai mare număr de maşini autonome, şi anume 5.7 milioane de unităţi până în acelaşi an.

În schimb, europenii vor accepta semnificativ mai greu debutul maşinilor autonome pe piaţă şi vor cumpăra numai 1.2 milioane de unităţi.

Via MotorTrend

Comentarii (3)

  • inexorabil
    Superbă imaginea atașată articolului: să ȋnțeleg că, ȋn 2035, va citi careva vreo carte propriu-zisă (nu numai ȋn “autonome”). Și se va scărpina după ceafă cu smartphone-ul sau cu tableta?
    3 0
  • Acum nu mult timp un studiu aici pe Automarket arăta că 2/3 din oameni nu vor mașini cu funcții autonome, iar o proporție covârșitoare susțineau că nu au încredere să cedeze comenzile unei mașini complet autonome (parcă 80% sau peste, dar poate greșesc).

    Prin urmare, ni se bagă pe gât ceva ce nu dorim. Totul în numele siguranței. Și totuși, cred că în spate sunt chestii mult mai putrede. Mă îndoiesc că elitelor ce conduc statele lumii le pasă așa tare de siguranța noastră.

    Ca să nu mai spun de dezavantajele cu care vin aceste mașini, gen pot fi ”hăcuite”, ți se preiau comenzile dintr-un computer și adios. Și cine știe câte altele. Lumea chiar ia totul de bun? Chiar acceptă orice i se dă pe tavă ambalat în ceva aparent frumos fără să gândească?
    3 3
  • O sa fie ca in tren: citesti, dormi , tragi perdeluta sa nu te vada careva, te duci la wc, cumperi o cola de la prima statie si mai vezi tu ce faci..:)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru