STUDIU: Prețurile mașinilor second-hand vor crește în 2024

de Tiberiu Safta
Luni, 19.02.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit unui nou studiu, prețurile mașinilor second-hand din România vor continua să crească în acest an. De asemenea, este de așteptat ca SUV-urile să rămână cele mai căutate mașini pe această piață.

În 2023, prețurile mașinilor second-hand din România au crescut cu 18% față de 2022. Acestea vor continua să crească și mai mult în 2024, potrivit unui studiu nou realizat de către platforma online Instant.ro. Motivul pentru care prețurile mașinilor la mâna a doua vor crește în acest an este din cauza mașinilor electrice și hibride, care vor avea un preț de achiziție mai mare față de o mașină convențională.

Conform studiului, cei mai mulți clienți vor căuta mașini care să fie cât mai eficiente posibil, indiferent de motorizarea aleasă. De asemenea, vor fi căutate mașini compacte și de dimensiuni mici, dar și vehicule care sunt dotate cu tehnologii noi și cu mai multe sisteme de siguranță avansate. În mediul urban, mașinile cu cutie automată vor fi mai căutate, potrivit noului studiu.

În schimb, categoria preferată de clienții de mașini second-hand va rămâne cea a SUV-urilor. Același studiu mai preconizează că mașinile electrice și hibride vor fi mai căutate față de anii precedenți, mai ales datorită eficienței lor.

La final, studiul mai arată că procesul de cumpărare a unei mașini second-hand va fi tot mai mult online.

Asta datorită cererii mari pentru platformele digitale prin care pot fi comparate și cumpărate mai multe astfel de mașini, dar și a faptului că vor fi căutate mai multe vehicule cu un istoric de întreținere ce poate fi verificat.

via Economica

Comentarii (3)

  • Dunitru
    Te uiți la cifre și tragi concluzii în perete. Românii cumpără SH tot mai scump, decât o caserolă de sardine noi, mai bine un SH premium de 4-6 ani vechime.
    15 3
  • moare samsaru de foame
    Desigur, un sh premium de 4-6 ani vechime, cu 500.000 km la bord... Ca să mănânce și gura lu' samsaru o pâine.
    1 16
  • @guiță somewhere else
    Ți-am dat explicația din spatele statisticilor.
    Tu poți să adopți explicația de gâgă Dacia-Renault, prețurile mașinilor SH cresc din cauza cererii de gunoaie Dacia noi. Mie mi se pare un pic forțat. :))))))))))
    10 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru