STUDIU: Tesla are cea mai loială bază de clienți

de Bogdan Mirică
Duminica, 03.07.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un stuiud publicat recent, care a măsurat afinitatea față de brand în ultimii doi ani, a demonstrat că Tesla are cei mai loiali clienți. Cei care au deja o Tesla revin să mai cumpere una.

S-a dus deja vorba că Tesla are cea mai activă și mai fanatică bază de clienți din lume. La mare concurență cu fanii Alfa Romeo, care și-au făcut deja o reputație puternică în ultimul deceniu. Și se pare că nu este doar un zvon, întrucât un studiu recent confirmă afinitatea clienților Tesla pentru brand.

Divizia S&P Mobility a desfășurat un studiu în intervalul ianuarie 2020 și aprilie 2022. Acest studiu a evaluat modul în care se manifestă loialitatea clienților față de brand: câți dintre cei care au cumpărat un brand se vor întoarce tot la el pentru o achiziție ulterioară.

În segmentul premium, Porsche a pierdut 8.5 procente din baza de fani loiali, în timp ce Land Rover a ajuns și la -9.2%. Scăderea loialității este pusă, în mare parte, pe problemele de livrare pe care le au majoritatea constructorilor europeni.

În ciuda acestui context dificil, trei branduri premium au înregistrat o creștere a loialității clienților: Maserati, Genesis și Tesla.

Brandul american a înregistrat o loialitate de 73%, ceea ce înseamnă că principalii clienți Tesla sunt cei care au deja o mașină și sunt mulțumiți. Stindardul companiei pare că a fost Tesla Model 3.

Când vine vorba de mărci de volum, loialitatea față de brand a înregistrat scăderi de aproape 3 procente pentru Ford, Hyundai și Chevrolet. Acest mărci au avut un procent de loialitate de aproximativ 52%.

via carscoops

Comentarii (4)

  • Tot din domeniul electric

    Check this out

    https://youtu.be/Lpuv1LpPP8Y

    autobuze electrice, camioane electrice şi acum escavatoare electrice!
    7 7
  • Seriff
    Clientul asta a fost cel mai loial:
    https://observatornews.ro/mapamond/sia-aruncat-in-aer-tesla-dupa-ce-a-aflat-cat-il-costa-inlocuirea-bateriei-a-folosit-20-de-kilograme-de-dinamita-iar-momentul-a-fost-filmat-451565.html
    12 4
  • Veche ca bunica ştirea respectivă

    S-a vorbit de atâtea ori despre subiect

    Respectivul a făcut praf maşina nerespectând nimic din condiţiile garanţiei bateriei

    Şi intenţia lui ca youtuber era doar să facă show

    Te-ai uitat Sherif la ce am pus?

    Din viaţa reală !!! Nu poveşti, nu minciuni, nu studii...

    Efectiv în lucru în viaţa reală!
    Fapte nu vorbe.
    1 9
  • Seriff
    @mike, adica EDIKK, realitatea e ca atat costa bateriile la o masine electrica si vor cadea, nu e primul care are o astfel de problema, pe langa asta cad si motoarele electrice, destul de des chiar, nu sunt fiabile, sunt niste tepe sinistre si costa foarte mult, proprietarii ar trebui sa stie ce costuri vor avea odata ce masina iese din garantie.
    9 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru