Subaru va scoate din producţie eşecul comercial Tribeca

de Bogdan Mirică
Luni, 21.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Începând cu ianuarie 2014, Subaru va renunţa la producţia SUV-ului Tribeca. Modelul 4x4 a adunat doar 78.000 de comenzi în cei opt ani de existenţă.

Urmareste Automarket
Subaru a anunţat că va opri producţia SUV-ului Tribeca la începutul acestui an. Mai exact, începând cu luna ianuarie, japonezii nu vor mai asambla SUV-ul la uzina lor din Lafayette, Indiana, Statele Unite. Ultimele exemplare vor fi trimise către clienţi în luna februarie a anului 2014.

Modelul a fost un eşec în ceea ce priveşte vânzările. De-a lungul celor opt ani de existenţă pe piaţă, prima comercializare fiind demarată în 2005, Subaru nu a reuşit să vândă decât 78.000 de unităţi la nivel mondial. Văzut ca un model ciudat în momentul lansării, din cauza designului nonconformist, Tribeca a suferit un facelift major la jumătatea carierei, în speranţa că apetitul publicului va creşte.

Acest lucru nu s-a întâmplat.

Esential 78.000 de unităţi Tribeca a vândut Subaru în 8 ani.
Chiar dacă au existat zvonuri privind o decizie de a nu mai lansa un urmaş pentru Tribeca, Subaru a declarat că are planuri pentru acest segment. Oficialii iau în discuţie un vehicul 4x4, cu trei rânduri de scaune, construit pe o platformă de dimensiuni medii. Acesta ar putea să ia locul actualului Tribeca în gama constructorului asiatic.

via Subaru

Comentarii (10)

  • Decebal
    La cat de urata e nu este de mirare. Oricum in presa de specialitate nu au existat cuvinte de lauda. Slaba masina, in schimb o decizie buna au luat!
    20 14
  • la facelift au dres si uratenia. nu aia era problema masinii, ci motoarele, 3.6 benzina in europa = vanzari 0.
    plus ca aveau concurenta la greu pe segmentul ala, nu aduceau nimic in plus...
    15 6
  • in plus la ce spuneti voi ... erau si scumpe foc ! la banii aia se poate cumpara altceva.

    drumuri bune tuturor!
    6 1
  • numai loteria romana a considerat ca este o masina buna(de oras), si a cumparat ...6bucati
    9 3
  • e plina tara de melteni care-si iau (sau au mentalitatea) suv-uri si le folosesc in marea majoritate a timpului in oras. Institutiile publice de ce ar face nota discordanta.
    5 9
  • apropo de institutii publice; ar merita o lege care sa`i oblige sa`si cumpere doar hybride\electrice.
    7 2
  • Scrooge e un pic frustrat... scrie si isi raspunde singur... scuzati-l !
    5 2
  • ar trebui o lege care sa ii faca sa cumpere masini fabricate in Romania ! si mai ales sa nu depaseasca un anumit plafon de pret !!!!! ... de ex. max 10 mii euro/automobil ...
    doar la cele 6 bucati de tribeca s-ar fi economisit ~ 180.000 euro !!! pe citi amariti nu i-ar fi putut ajuta pe banii aia ? ori cite pensii/ajotoare de somaj ar fi putu fi platite ?!?
    4 2
  • @mip, de 24 de ani am trecut la capitalism, inca n-ai aflat? Cand ceva... ajutoare... La munca toata lumea! Orice investitie (proasta sau nu) se face in tara asta tre sa se trezeasca vreo cativa care sa spuna ca mai degraba li se dadeau lor banii aia...
    D'aia nu merge nimic in tara asta, prietene...
    4 2
  • @andi ...
    " D'aia " am plecat din tara de mai bine de 12 ani ... si tare mi-e dor de casa prietene ...
    nici printre straini nu-i grozav, au si astia hotii lor !!! poti sa ma crezi pe cuvint ... stiu despre ce spun ...

    drumuri bune sa ai !
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru