Succes peste așteptări: Hyundai Kona Electric a primit 20.000 de comenzi în Norvegia, dar numai 2.500 vor fi onorate în acest an

de Daniel Popescu
Luni, 04.06.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Norvegienii au plasat 20.000 de comenzi pentru noul Hyundai Kona Electric, însă constructorul sud-coreean a alocat doar 2.500 de unități pentru țara nordică în acest an.

Norvegia este țara europeană în care se comercializează cele mai multe mașini electrice, cu aproape 9.700 de unități în primele 3 luni ale anului, ca urmare a numeroaselor facilități fiscale acordate de statul nordic.

Prin urmare, nu este o surpriză că lansarea în Norvegia a noului Hyundai Kona Electric a generat un interes major din partea norvegienilor, care au depus în total 20.000 de comenzi, în ciuda faptului că producătorul sud-coreean a ales să comercializează aici doar varianta cu autonomie mărită de 470 de kilometri, care are și un preț mai ridicat.

Totuși, Hyundai a fost nevoită să întrerupă comenzile, ca urmare a faptului că a alocat doar 2.500 de unități pentru Norvegia în acest an. Numărul de unități a fost alocat ca urmare a planurilor globale de producție pentru Kona și ca urmare a dorinței ca modelul să ajungă pe cât mai multe piețe majore, cu dezavantajul că numărul unităților disponibile să fie unul destul de limitat.

Kona Electric este produs în două versiuni: prima are un motor electric de 99 kW (135 CP), cuplu de 395 Nm și un acumulator de 39.2 kWh care oferă o autonomie de 300 de kilometri conform noului standard WLTP.

Versiunea superioară are un motor de 150 kW (204 CP), același cuplu de 395 Nm, dar accelerează la 100 km/h în 7.6 secunde.

Bateria acestei versiuni are 64 kWh și oferă o autonomie de 470 kilometri conform standardului WLTP. În practică, autonomia reală va fi de circa 400-450 de kilometri, o valoare foarte bună raportată la autonomiile mașinilor electrice disponibile în prezent pe piață.

Via InsideEVs

Comentarii (3)

  • Rudolf D.
    Ce fain e sa fii tara producatoare de petrol.
    2 5
  • Sa stii ca nu e. In general tarile producatoare de petrol au o problema economica majora din cauza asta pentru ca li se supraapreciaza moneda si omoara celelalte exporturi.
    Faptul ca Norvegiei ii merge bine vine din faptul ca sunt o tara civilizata cu un grad de coruptie limitat...si asa mai departe.
    3 0
  • ACE - Craiova
    Care este pretul de vanzare din Norvegia ...asa orientativ ?!
    Romanii de acolo ne-ar putea lamuri despre acest lucru.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru