Renault și Dacia ar putea limita noile modele la 180 km/h, la fel ca Volvo

de Alexandru Monenciu
Luni, 26.04.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit presei germane, Renault și Dacia ar putea limita noile modele la 180 de km/h din motive de siguranță. Pentru asta, mașinile celor doi constructori vor fi echipate cu un așa numit sistem Safety Coach.

În primăvara anului 2019, Volvo ne anunța ca toate noile modele din portofoliu vor fi limitate la 180 de km/h din motive de siguranță. "Viziunea noastră este că nimeni nu ar trebui să își piardă viața, sau să fie rănit grav, într-un model nou Volvo," spuneau atunci mai marii companiei.

Măsura a intrat în vigoare anul trecut și din câte se pare, și alți producători de automobile vor să urmeze exemplul suedezilor.

Potrivit publicației germane Spiegel, Luca de Meo, șeful Renault, le-ar fi spus acționarilor că viteza excesivă este motivul principal pentru accidentele soldate cu pierderea de vieți omenești. Tocmai de aceea, constructorul din Hexagon vrea să limiteze noile modele la 180 de km/h.

Renault va implementa această decizie cu ajutorul unui sistem numit Safety Coach. Acesta monitorizează limitele de viteză pe anumite porțiuni de drum, și condițiile suprafeței de rulare, și ajustează viteza în consecință.

Și noile modele Dacia vor fi, de asemenea, limitate la 180 de km/h, după cum susține aceeași sursă. 

via Spiegel

Comentarii (100)

  • Prevăd discuții (sau păruieli verbale) axate pe cât de mare sau mică e limita, la fel ca-n cazul Volvo.
    Total irelevant - fiindcă simbolistica limitărilor / interdicțiilor e primordială.
    După mine punctul sensibil e deci cu totul altul și anume: imediat ce un producător european ”coabitează” cu chinezii... hopa răsare și-o limitare !!!
    ”Verde”, normal și ”spre binele nostru” hehehe, ce mai ne iubesc guvernele, până la asfixiere...
    Iubirea cu forța nu are însă și-un nume... penal cumva ?!
    58 15
  • Juan Manuel Fangio posesor de
    Exista in momentul de fata macar un singur model de Dacia care sa prinda pe bune 180 intr-un timp util ci nu pana cand se termina autostrada? Daca da,e cineva intreg la minte care sa aiba curajul sa depaseasca 160 cu orice Dacie mai ales atunci cand bate vantul? Sa le limiteze,in afara de panicosii care mor de frica mortii atunci cand ies cu rablele pe sosele,cine vrea s-o alerge nu isi ia Dacie sau Renault,un Bmw vechi de 20 de ani e mai sportiv si mai sigur. @Alin Danut Nita,te completez,niste șarete,domnule!PPs Am condus Captur,ii masurai acceleratia de 0-100 cu ceasul solar,atat de rapida mi s-a parut
    33 26
  • Secsomarsistu
    Dupa ce au aparut dobanzile negative in Europa de V la banii tinuti in banca de catre persoanele fizice,adica pierd bani daca nu intru in jocul consumerist,dupa ce in China se experimenteaza mai nou criptomoneda care expira daca nu e cheltuita,nici nu ma mai mira de violul liber consimtit(sic) pentru binele comun si in domeniu auto. Asta e viitorul dorit si aplaudat de peste 90% dintre oameni,bucuria panicarzilor care sunt speriati de moarte de fiecare data cand ies cu masinutele lor de un litru pe sosele. Dupa chinezaria Volvo era si cazul sa se bage in aceeasi mizerie si Renaultul .Dacia/Renault?Vorba lui Danut Alin Nita,niste șarete,domnule!
    https://www.zerohedge.com/economics/make-no-mistake-programmable-digital-currencies-are-weaponizable-money
    33 14
  • Dacia Spring este limitata mult mai jos de 180, iar celelalte cu motoare cu 3 cilindri de 1.0 nu cred ca atingeau aceasta viteza, deci nicio noutate absoluta la Dacia.
    34 13
  • Eric Arthur Blair
    Problema nu e ca vor limita masinile(toate in viitor)la 180 ci cum vor sti ca nu imi scot din soft limitatorul? A,parca spunea pe aici Tembelus Rex ca in viitor,dupa 2025 daca imi aduc bine aminte,toate masinile vor fi obligate sa aiba o cutie neagra exact ca avioanele,legata la internet ca deja masini legate la reteaua gsm sunt toate,vedeti emergency call-ul obligatoriu mai nou pe toate masinile.O sa vedeti in curand niste limite de viteza de o sa ne reintoarcem cu totii la caruta si cal,vedeti in Olanda acum limitarile de autostrada pe timp de zi ca cica e poluarea mare. Bonus= In America se pregatesc sa taxeze masiv electricele sa iasa la acelasi nivel cu cele pe benzina care oricum se interzic incet,incet.:)))
    31 5
  • Clique
    Oo vai, ce veste tristă pentru piloții înăscuti români, nu vor mai putea merge cum vor ei să-și arate talentele pe șosele.
    29 39
  • Atata timp cat in orice tara europeana, la 180km/h ai depasit viteza maxima legala cu 50km/h (si in ROMANIA ai permisul suspendat 3 luni), mi se pare o decizie buna.
    in plus, chiar si la 180km/h, poti merge cu 180km/h in localitate, ceea e foarte mult.

    Scuzele cu SPORTIVITATEA, nu e cazul, ca mai ales in ROMANIA nu avem circuite (bine, 2-3). Si oricum, ceai mai multi nu frecventeaza circuitele, ci merg pe sosele nationale.

    Si eu am fost vitezoman (ba mai mult am fost si pe Nuerburgring Nordschleife) si chiar si acum am o masina cu sute de cai (pe langa masinuta de oras), dar la varsta mea, de 40 de ani, mi se pare ca sunt prea multi vitezomani inconstienti pe drumuri... (e adevarat, majoritatea sunt tinerei, poate chiar sub 25 de ani).

    DACA MASINA NU ITI PERMITE SA INCALCI LIMIRA DE VITEZA, ATUNCI SIGUR NU O VEI INCALCA.

    DACA ORICUM NU AI VOIE SA MERGI CU MAI MULT DE 180, LA CE ITI FOLOSESTE O MASINA CARE PRINDE 300 ?
    24 41
  • Cei care vin cu pretextul depasirilor pe Valea Oltului... acolo iti trebuie masina cu acceleratie buna, nu cu viteza maxima mare.

    P.S. Cei care o sa ma critice, sa vina cu argumente logice, nu doar cu manute rosii, ca aia poate sa faca si o maimuta.
    29 33
  • Foarte bine, cine vrea viteză, și zic peste140-150, o poate face pe un circuit, raliuri, chestii d'astea. E păcat să rămană omu' cu talentul irosit. Ah, dar stai, astea costă. Să te dai Schumacher pe șosea e mai ieftin... Bine, dacă nu apare vreun cap de pod.
    26 27
  • @clique
    Ai inteles total invers dar asta e,asta o sa_i limiteze pe cocalari,viteza maxima ,de parca n-o sa poata sa mearga cu 180 prin localitate,beti,pe contrasens.
    18 8
  • Vad ca pana acum au fost doar cateva maimute care mi-au dat manute rosii... ca e mai greu cu argumentatia.

    Sau sa fi fost PILOTII din WRC ?
    Ma indoiesc, deoarce si masiniile de WRC au 380 CP SI ACCELERATII fulminante, dar VITEZA MAXIMA E PANA IN 200km/h, deoarece pe drumuri virajate iti trebuie o anumita distanta ca sa dezvolti viteza.

    IA UITE CE SPUN cei de la ECHIPA WRC TOYOTA despre VITEZA MAXIMA
    https://toyotagazooracing.com/wrc/cars/2019/
    19 31
  • Primata esti tu,in fine,crezi c-o sa-ti faca cineva special pentru tine o masina limitata la 180km/h dar care sa aiba min. 200 de cai sa poti depasi rapid pe Valea Oltului? Nu,o sa se plafoneze toti la aceleasi motoare,o sa mai fie diferente intre masini doar la numarul de tablete din bord. Si o sa scada vitezele maxima pe sosele,sa se poata bucura si electricele de o autonomie mai putin penibila. Asa e in Japonia cu limita,au reusit ca pe 70% dintre japi sa-ibfaca sa mearga cu Damas-uri si alte masini de buzunar.Stie cineva cat timp poate merge o Tesla cu 180km/h pe autostrada? Sunt curios.Stii de ce au vit max de 200 masinile de raliu,nu? Ca au cutia scurta si merg cu 200 pe noroi prin padure,razant pe langa copaci,exemplul tau e de-a dreptul cretin.Sper sa limiteze viteza in F1 la 180,sa va "simteti" cu totii razbunati.
    28 22
  • Primata esti TU si pe deasupra si analfabet functional.
    Nici macar nu ai intles ce am am spus.

    DACA VREI SA STII, MASINILE DE WRC AU VITEZA MAXIMA DE 200km/h TOT PENTRU SIGURANTA PILOTILOR.

    MAI DOCUMENTEAZA-TE IN DECRETELE DATE DE FIA.

    CUTIA SCURTA E PENTRU ACCELERATII MAI BUNE.

    CHIAR SI LA LEMANS AU INTRODUS CELE 2 SICANE PE LINIA DREAPTA HUNAUDIERES, TOT PENTRU SIGURANTA, DEOARECE PEUGEOT A ATINS IN 1989 400 km/h


    P.S. Inca o dovada ca esti analfabet functional, e ca eu am spus ca "maimute sunt cei care nu argumenteaza si dau doar manute rosii"

    Si stai linistit, ca nu trebuie sa faca pentru mine masini limimate la 180. Ca eu am creier.
    Masina mea de cateva sute de cai ajunge aproape la 300 km/h.
    18 32
  • Si la curse e firesc sa se mearga cu viteza. Nu
    pe sosea.

    Desteptule, in F1 esti mai in siguranta, deoarece ai zone de esapare mai mari intre circuit si parapeti.
    In WRC mergi prin padure, foarte aproape de copaci. Deci siguranta e mai precara.

    GRUPA B din CAMPIONATUL DE RALIURI, DE CE AU INTERZIS-O ?

    NU DIN MOTIVE DE SIGURANTA ?
    Ca acele masini erau prea rapide.
    Dar poate tui esti prea tanar ca sa stii suficiente lucruri.
    16 25
  • APROPO, TOTI OAMENII SUNT "PRIMATE"... de aceea EU AM SPUS "MAIMUTE".

    HAHAHA
    16 19
  • Mai cercopitecule,tu ne faci maimute ca am indraznit sa-ti dam manute rosii la ineptile debitate fara sa ne mai obosim sa-ti raspundem?Ce sa-ti mai argumentam atunci cand vedem cat de duce capul? E ca si cand am incerca sa vorbim cu o euglena,manute rosie si trecem mai departe peste comentariu tau prostesc.
    21 21
  • inexorabil
    Dar e-revoluţionarii (şi propagandişti, şi producători) care visează/proiectează rachete pe roţi cu mii de CP, care să bată spre 500 km/h, nu realizează că subminează taman chintesenţa Ersatz-ului emolar?...Sau te pomeneşti că li s-a dat “undă verde” de la Comenduirea din tenebre să se joace puţin cu imaginaţia prostimii planetare…şi atâta tot?!
    21 13
  • @ Vmin

    DECI SA INTELEG CA URAMRESTI SA INCALCI LEGEA.

    CA ALTFEL DE CE TI-AR TREBUI O MASINA CU CARE DEPASESTI CEA MAI MARE VITEZA LEGALA *(CEA DE PE AUTOSTRADA).
    SI TOT COMENTARIUL MEU E PROSTESC?

    ESTI CHIAR PENIBIL
    16 19
  • "Vad ca pana acum au fost doar cateva maimute care mi-au dat manute rosii"....putin mai tarziu"BA MAI MULT INCERCI SA JIGNESTI FACAND PE DESTEPTUL ". M-ă szcuzaț da' dă l-a nurburgring m-i să tr-age dă mă contrazâc ată-t in declarati,"MACAR NU STII FOLOSI CORECT CUVINTELE"
    11 19
  • inexorabil
    Către aceia mai “optimişti”, care refuză din răsputeri să-şi închipuie că dracul ar fi “chiar atât de negru” : daţi-vă seama ce (fel de) vremuri ne aşteaptă rânjind după colţul clădirii serios avariate a NORMALITĂŢII. Până şi privirile banale ne vor fi urmărite cu minuţiozitate…De ce? Pentru că s-a profeţit demult (iată un avertisment din secolul al XV-lea) :
    “La apogeul acestor suferinţe şi al haosului din lume, va apărea Antihrist. El va veni ca un făcător de pace, un conducător bun şi înţelept, care poate aduce lumea în rânduială. Cu toate acestea, de fapt, el va fi un vrăjmaş al tuturor, un urâtor a tot ceea ce este bun, un tiran şi un făcător de rău, un distrugător a toate; asemenea lui, lumea n-a văzut pe nimeni niciodată şi nici nu va vedea vreodată.
    Fiecare persoană va fi pecetluită; fiecare amănunt sau element al muncii sale şi al vieţii acesteia, ba şi fiecare cuvânt, fiecare mişcare a facultăţilor mintale va fi sub supraveghere neîncetată, astfel încât ea [persoana] nu va mai avea obiceiul de a cugeta la sine, de teamă ca nu cumva înfăţişarea feţei să reflecte, fără voia sa, ceva nepotrivit cu autoritatea conducătorului lumii, adică a Antihristului. Toată lumea va purta *măşti de piatră*. Toată munca, fiecare metru pătrat de pământ, fiecare bob de grâu va fi sub controlul lui Antihrist”…
    19 14
  • DECI SA INTELEG CA URAMRESTI SA INCALCI LEGEA.

    CA ALTFEL DE CE TI-AR TREBUI O MASINA CU CARE DEPASESTI CEA MAI MARE VITEZA LEGALA....masina mea are sute de cai si prinde aproape 300. Bineinteles,in visele mele umede. M-ă scuzaț ca ideili miele să bat cap in cap gol.
    8 22
  • @ inexorabil

    Stimabile, doar pentru cine nu crede in DUMNEZEU o sa fie o problema.
    Cine crede in EL, trebuie sa se debaraseze de lume "Nu iubiti lumea, nici lucrurile din lume. Tot ce este din lume NU ESTE DE LA TATAL".
    Si cine s-a rastignit de cele lumesti, ce ii mai pasa de restrictiile lumii, deoarece "Imparatia mea nu este din lumea aceasta".
    "Cine vrea sa sa faca vrasmas lui DUMNEZEU, se face prieten cu lumea".
    "Eu an nurit pentru lume", cum spune PAVEL.
    11 7
  • @CRETINULUI CARE IMI FOLOSESTE PSEUDONIMUL

    Eu cand am specificat ca am masina de sute de cai, am spus-o tocmai pentru a accentua, ca desi mi-as permite sa imi fac de cap pe sosele, tot sunt de acord cu LIMITAREA.
    Asta a fost scopul acestei mentionari.
    Am spus de asemenea ca am si o masinuta de oras, ceea ce arata ca nu fac curse in oras.

    Dar cine e ANALFABET FUNCTIONAL CA TINE, desigur ca nu poate intelege un text si sa extraga sensurile cuvintelor si sa vada imaginea de ansmablu.
    Si astfel rastalmaceste sensul cuvintelor si i se pare "ca se bat cap in cap".

    ERA ca si cum as spune "SUNT LUPATOR K1, DAR NU SUNT DE ACORD CU BATAIA PE STRADA" sau "Sunt vanator, dar aia nu inseamna ca impusc cainele vecinului sau oameni pe strada".
    Acum intelegi ???
    Sau si asa e prea greu pentru tine ?
    15 15
  • Limitare la 180km/h. Nu e mare lucru. 99% dintre conducatorii auto nici nu ating aceasta viteza pe drumurile publice. Si probabil ca 99,9% dintre clientii Renault nici macar nu au pretentia de a atinge viteza asta pe sosele.

    Nemultumitii se pot adresa concurentei.
    26 4
  • @AUTOMARKET

    CE FACI STIMABILE, STERGI COMENTARII?

    BINE CA ALE CRETINULUI NU I LE STERGI.
    13 16
  • mikkik
    Pentru mine e "no-go" orice înseamnă prostia asta cu limitare la 180. Nu sunt nici vreun pilot, nici vreun teribilist și nici vreun cocalari-manelist. Pur și simplu uneori, când îmi permite autostrada și de ce nu, țara, vreau sa pot merge cu mai mult de 180.
    @Vmax: eu sunt unul dintre cercopitecii care ți-au dat mânuță roșie. Și pun pariu ca ai un motor de 1l, nu de sute de cai ci pana în 90 :)
    30 14
  • Vad ca ne plangem de constrangerile altora, ca fac limitari de viteza, dar de faptul ca se sterg comentariile, cum scrie cineva mai sus, nu ne plangem.
    Aia nu e tot o constrangere ?

    Bine ca am facut Revolutie pentru a avea libertate de exprimare si exista site.uri care se comporta mai rau decat comunistii.

    Halal !
    11 7
  • Ai masina de sute de cai care atinge 300 pt ca iti plac cifrele? Sau doar ca sa te dai mare? E cumva vreun E60 cu 300mii km luat cu 2000eur din Germania?
    15 10
  • @mikkt
    Poate ca iti permite drumul, dar nu iti permite legea.
    Si ce țară iti permite, in afara de Germania ?
    Macar bine ca recunosti ca esti un cercopitec. HAHAHA

    Poate tu ai masina de 90 de cai, fiindca de obicei frustratii care nu au experimentat au vise umede.
    Nu cei care si.au trait viata. ;-)
    14 18
  • E un Seat Leon de 500 CP...
    Nu e vechitura SH.
    Daca voi nu aveti, nu credeti ca minte lumea, frustratilor.
    12 18
  • Atunci cand te dai mare cu un seat chiar ramanem fara cuvinte... Si la 500cp (facuti printr-un garaj), cu tractiune cred si eu ca n-ai cum sa mergi decat in linie dreapta, daca tii bine de volan, cu orice LSD ti-oi fi pus printr-un garaj pe la noi
    14 11
  • Eu nu înțeleg de ce va agitați atâta ! Cine nu-i convine, nu cumpără! Oricum vor apărea din ce in ce mai multe restricții de genul acesta. In USA limita este maxim la 137km/h in câteva state, in rest 113-121km/h. Si ei au cu ce si pe unde! I-a uitați-va ce amenzi au, nu am văzut ca sunt foarte revoltați!
    Este vorba doar sa nu omori pe altul pentru ca tu ești un idiot si vrei sa vrei sa mergi cu 180!
    12 14
  • mikkik
    @mikkt Eu nu va înțeleg, serios. Va citesc deseori, cu mici excepții e mișto rău pe aici. :)
    Eram ironic, nu mă consider un cercopitec și putin îmi pasa de cum mă considera un oarecare pe internet unde în general se jignesc numai prostanacii.
    Si ca sa fiu ontopic: În Germania, ce contează? Acolo se poate, acolo vreau sa pot merge cu mașina mai mult de 180. Jesus!
    19 9
  • Dom'le,io cu caruta mea imaginara de 500 de cai frumosi putere,cer public interzicerea masinilor care depasesc 180km/h. Ca io in tinerete la 25 de ani alergam masinile da' acu' la 40 mi-a venit mintea la cap si mi-am luat seat de 500 de cai sa merg regulamentar cu ea,capici bai sarakilor?Cine nu imi da acu' manuta verde e primata patrupeda.
    11 16
  • Deci la criza de 40, daca n-ai bani de Porsche iti iei seat tunat. Sau dacia, dar asta n-ajunge la 180
    15 12
  • @mikkik
    In Germania numai naționalitățile conlocuitoare merg cu mai mult de 130 km/h. Ai stat vreodată intre 3-8ore blocat pe autoband? Pentru ca 2 cercopiteci au mers cu viteza si la mica distanta unul de altul!
    6 17
  • Nu, dar am stat la coada pe Nurburgring pt ca se dadea unul cu un Seat si facuse coada in spate
    18 11
  • Ala de 500CP care se poate alimenta doar de 30lei ?
    14 10
  • Sunteti niste frustrati care habar nu aveti ce vorbiti.
    Deci cine sta in Germania nu poate merge cu mai mult de 130, dar unii ar merge cand le permite drumul.
    Cei care vorbesc de tractiune ca nu poti avea 500 de cai se vede ca vorbesc din imaginatie si niciodata nu au condus ceva cu sute de cai.
    Tembelule, nu e criza de 40 de ani.
    Ca masina mi.amluat-o in 2010.
    Dar daca nu stii citi si normal ca nu ai vazut ce am scris.
    Carute sunt masinile voastre imaginare.
    Si eu nu ma dau mare cu seat.
    Dar macar eu am mers cu o masina reala cu sute de cai, nu vorbesc din presupuneri ca voi... chiar tu zici "cred ca". Deci iti dai cu parerea. Nu stii, ca mine.
    Si uitati-va la xthilox pe youtube ce face um seat leon preparat NU IN GARAJ, care are doar 340cp, pe NUR.
    Daramite 500 cp.

    Ce frustrati penibili suntei.
    Noroc ca nu doare invidia.
    Hahaha
    11 20
  • Era unul care urla pe geam ca s-a uitat la filmulete pe youtube despre cum sa ajungi pilot de curse si ca noi ceilalti suntem frustrati ca vrem sa-l depasim. Da, zicea ca are 500cp
    13 13
  • @mikkt

    Sa inteleg ca ai multe drumuri in Germania, ca sa mergi cu mai mult de 180. Lol.
    Si daca doar prostanacii se jignesc, tu de ce jignesti facandu-ma indirect mincinos spunand ca am masina de 90 de cai... fara sa ma cunosti, fara sa stii ce masini am eu.

    Nici mie nu imi pasa de prostanacii care imi sau manute rosii. Am vrut sa vad doar cati maimutoi se aduna.

    Pana una alta eu am experimentat pe circuite si autostrada in Germania viteze pe care voi doar le visati, frustratilor.
    Si credeti ca daca voi nu va permiteti, nici altii nu isi permit.

    Asa ca ma doare in cot de adunatura voastra de tembeli.
    Pana una alta, eu mi.am facut damblaua.
    Voi latrati ca si cainii visand la viteze ca in jocurile pe calculator.
    Comportamentul vostru crerin nu imi poate lua realitatea.
    HaHaHa
    12 20
  • Daca ești capabil într-o singura fraza sa enunți, de ce ai nevoie de o mașină de 340CP in Europa, mea culpa !
    8 5
  • inexorabil
    Campionul neîntrecut în istorie al justificărilor (nimeni altul decât…Floriiiiin Călinescuuuuu – ha ha, v-am păcălit; mă refer la Mickey Duţă, desigur) va fi persuasiv faţă de prostimea planetară şi în legătură cu alte “excese” (nu doar viteza), precum…consumul de alimente de origine animală, sexualitatea şi viaţa nocturnă. “Fincă” (vorba simpaticilor de la “Academia Caţavencu” ) :
    ● fără proteine, corpul omenesc se vlăguieşte în mod vizibil (implicit, se dezorganizează şi cadrul psihic – aviz “veganilor”, închipuiţi postitori!), ba chiar după un timp relativ scurt;
    ● blocând capacitatea de reproducere, s-ar împlini visul fierbinte al tartorilor emolari de a reduce drastic populaţia Globului, pentru un control garantat asupra ei (atenţie, deci, la…vaccinuri, nefiind exclusă ipoteza provocării sterilităţii, adică nu vă omorâm pe de-a dreptul, că prea am trece drept criminali în ochii voştri şi încă în serie, dar vă lăsăm fără urmaşi, fraierilor, şi, astfel, tot ne-am atinge scopul principal, chiar dacă reclamă ceva mai mult timp pentru realizare decât genocidul Global, iar dacă nu vom mai avea răbdare, o vom pune, ţac-pac, de WW3, inevitabil de factură nucleară, şi atunci sigur veţi spune adio vieţii “măcar” câteva sute de milioane dintre voi);
    ● oricât ar părea de nocive, de vicioase, de păcătoase, de necreştine, petrecerile de noapte (sau chiar şi “simplele” promenade, între iubiţi sau între prieteni) – eh, se subînţelege că nu trebuie să devină nărav, adică se cade să se ţină când şi când, dar să nu se limiteze la nunţi, botezuri, revelioane şi aniversări personale – au rolul “mistic” de a întreţine dinamica relaţiilor umane, care nu pot “prospera” decât într-o ambianţă invariabil plăcută, care le creează participanţilor reconfortanta şi salutara senzaţie de ieşire din obligaţiile, tiparele, zbaterile şi nevrozele diurne.

    Bun. Acum liber la etichete/epitete/invective. Toate argumentate fără cusur, desigur, başca ornate psihiatric. Pe motiv (imbatabil) de inexofobie. Mai ales tu, Mafănele, să nu mă dezamăgeşti: ori “rotiţă”, ori combatere fermă, vreau să reacţionezi cumva, căci ştii şi tu că ignorarea totală şi perpetuă doare cel mai mult :D
    17 16
  • Deci e bine sau e rau ca introduc limitarea de 180? Ca nu mai inteleg nimic.
    5 3
  • 500 de cai zic? Mai taie ba si tu din ei ca n-ai nici atata grajd pentru ei si nici atatea paie sa le dai.PS. Toate Seat-urile Leon din 2010 erau niste rable,mai ales2.0tfsi de atunci,un fel de Logan de atunci dar spaniol
    16 11
  • Rau!
    11 5
  • inexorabil
    Vmax:

    Foaie verde bob de linte
    Vreau să fiu un e-cuminte
    Da, am fost M.A.I. răzvrătit
    Cum proştii nici n-au gândit
    Eu sunt tare, cel mai tare
    Dujmanii n-are valoare
    Sunt empiric, realist
    Primul de pe acatist
    Ca superior ce sunt
    Merit chiar un bust de sfânt
    Acum nu vă mai codiţi
    Proslăvirea să-mi nutriţi
    Doar mitra îmi mai lipseşte
    Ca smerit mă consfinţeşte.
    16 14
  • @kk

    pana la confirmarea oficiala, totul e la nivel de zvonistica.

    pana una alta injuram, filosofam galactic, scriem romane fluviu numa' bune de vandut la pachet cu Click!Pofta Buna! la chioscul de ziare
    5 3
  • @Vmin
    Rabla e creierul tau.
    Se vede ca habar nu ai ce vorbesti.
    Se obtin relativ lejer 500 de cai din 2.0 tfsi.
    Se observa ca nu ai fost nici la liniute.
    Se obtineau si din 1.8 turbo de pe prima generatie de Seat Leon mai mult de 500 de cai.
    Si in plus cupra e facut pe platforma de s3, golf 6 R. Acelasi motor.
    Sa nu uitam ca Seat castiga WTCC si se lupta cu BMW printre altii.
    Deci daca pt tine motorul de pe s3 e o rabla, presupun ca tu ai Ferrari de iti permiti sa fii asa drastic. Hahaha

    Si pt cel cu 300 pe tractiune față.
    Cauta pe net civic type r de 320 de cai cum prinde 290 fara probleme.
    Pe canalul celor de la L'argus.
    11 14
  • @inexorabil

    Mai demult imi placea despre ce vorbesti.
    Dar cred ca ti s-a agravat boala si ai impresia ca esti un geniu al cuvintelor si ce spui tu e revelatie divina.
    Eu nu vreau bust, poate al unei femei cel mult.
    Eu nu vreau sa ma proslaveasca nimeni.
    Doar mi se pare penibil ca niste "datatori cu parearea" care nu au experimentat in realutate si vorbesc din presupuneri, vor sa para prsoane avizate sa imi infirme faptele.
    Tu vrei bust si toata lumea sa te proslaveasca.
    Se vede in comentariile tale din ultima vreme ca te infoi in pene ca un cocos pregatit sa se urce pe gaina.
    Ai devenit penibil cu trecerea timpului.

    Bine ca nu voebesti si despre dublul standard, cand pupai in hayon opelul doar pentru ca e ruda cu defunctul Buick (defunct precum realismul tau)... si asta pentru Buick.ul GNX, al carui fan sunt si eu.
    Dar pentru ca iti place buick gnx sa ajungi sa pupi in dos opelul, cum imi aduc aminte ca se vedea lupta interna din tine, deoarece erai constient ca vorbesti impitriva trairilor reale launtrice... mi se pare chiar penibil.
    Halal ai ajuns.
    15 13
  • Legile fizicii sunt aceleasi pt toti. Ideea cu tractiunea a incercat-o Nissan la LeMans acum cativa ani, in ideea ca ai liniile drepte f lungi. Esec total, cu piloti de curse. Masina ta poate ajunge la 300 la ora, dar n-are sanse in fata uneia cu propulsie pe circuit. Iar pe strada e chiar periculoasa. Pt liniute poate mai sunt sanse, dar la alea se pricepe orice maimuta care poate sa apese o pedala
    14 8
  • inexorabil
    Dragul meu…Vnormală, ai pus punctele pe y. Mă descrii excepţional de veridic (drept pentru care te-am înverzit instantaneu). Într-adevăr, mai fariseic (şi mai avid după slavă deşartă) decât mine nu se învârte nimeni sub Cer.
    În atare condiţii, nu-mi rămâne decât să conchid: jos pălăria/şapca/boneta/bereta.

    Dar cu calul ce ai??? De ce ţi se căşunează pe Opel? Ai fi uimit să (re)descoperi cât de fiabil este…Chiar şi cu două turbine :D
    Ce-i drept, transmisia de origine japă este filosoafă (în sensul că gândeşte…mai mult decât ar fi cazul), astfel că un concurent similar tehnic (inclusiv ca AT6 şi pe latura 4x4) precum Superb 2.0 TDI mă “face în sânge”, moment în care pedala de acceleraţie a Insigniei mi se pare cel mai inutil lucru din lume.
    Vezi tu, unele avantaje necesită un preţ (de obicei, al răbdării), tocmai pentru că (ah, de câte ori nu auzim această pildă de “înţelepciune”…) “nu poţi avea chiar totul în viaţă”. Sau, în pofida obstacolelor jurate, poţi avea taman totul, dar (aşa cum a constatat şi omul de ştiinţă Fanelkkk Mafiotsson) numai dacă alimentezi de la (E)MOL.

    Aşadar, o fi Triada tentantă, dar mulţi dintre noi îşi venerează…finanţele (alea amărâte). Dat fiind că toţi cunoscuţii cu BMW şi Audi (de regulă noi sau relativ noi, după 2010 încoace) mă avertizează să nu-mi iau şi eu, ce zici, să-i cred, să nu-i cred?...

    PS. Hm, ce cinic sunt! Asta-i o mai veche tactică securistă: îndulceşte-ţi tonul faţă de dujman, dar nu retracta nimic din ceea ce-ai afirmat înainte despre el.

    PPS. Mă bucur că am ajuns halal şi nu…hal.

    PPPS (sic!). M-aş urca eu pe o găină (recte industria auto), dar mă tem că ea seamănă mai degrabă cu o curcă plouată (dar nu de la ploaia propriu-zisă, ci fiindcă alde factotum din tenebre şi-au scos la vedere tulumbele…).
    13 11
  • Dănuț Alin Niță
    Da dle o căruță ,
    Pentru că asta este limita maximă a motoarelor subdimensionate 90cp
    :))))))))
    12 15
  • Inutil să mai repet impresia de ”picătură chinezească” lăsată de interdicțiile/limitările astea insidioase, că discuțiile au derapat exact în direcția bănuită.

    Strict aritmetic, și Dusterul de 150 CP e capabil de +200 km/h, dar nu asta-i buba/hiba, ci ansamblul de măsuri tip ”scurtare a lesei” vizibile și pe felia mobilității.

    Cvasi-dispariția hot-hatch-urilor (v. Clio RS, Twingo RS/Gordini) nu vă spune deci nimic, în paralel cu umflarea Malus-ului hexagonal spre 50K € și isterizarea pro-electrică?!
    31 12
  • inexorabil
    Kiro, iată ceva din ciclul “Adio (cândva, cumva), dar rămân cu voi!” :

    https://www.youtube.com/watch?v=oFRKXJzIJ0s

    Nu-l pot descrie decât ca fiind literalmente Regele (specialităţii respective).

    PS. Încet, dar sigur, Auto Union (pardon, Audi) mi se conturează în ochii minţii drept al cincilea inel la căruţa VAG…Fincă: Bentley rămâne etalonul luxului în Grup, ba încă şi Phaeton (chiar dacă a ieşit din producţie de nişte ani) excelează în aceeaşi privinţă (provocând măreţul S-Klasse), iar Porsche 911 se confundă cu paroxismul senzaţiilor sport, başca Panamera înseamnă un sedan distinct şi foarte atrăgător, prin urmare ce să-ţi mai doreşti cu “cercurile olimpice” ? Premium…de volum? Dura lex, sed lex: Au…t.
    13 11
  • Pt cel de la 17:26

    Ti-am aratat ca si civic type r cu tractiune fața prinde 290.
    Da evident ca nu e la fel de stabila ca o trctiune integrala.
    Nici propulsia nu e CEA mai sigura, mai ales fara ajutoare electronice.
    Si tocmai asta am spus, dar se pare ca nu vede nimeni, desi am repetat.
    Eu am explicat ca desi am o masina capabila de viteze mari, sunt de acord cu limitarea la 180.
    Ideea nu era de a ma lauda cu masina mea.
    Legat de liniute, sunt de acord cu maimuta care poate apasa pedala, dar aia pt masinile cu cutie automata.
    Si tocmai, ca propulsia e mai avantajata la liniute decat fwd.
    Deci la un seat fwd cu manuala tre sa te pricepi si la liniute,oricum mai bine deca unul cu awd sau rwd si automata.
    Si daca masina prinde aproape 300 nu am spys ca sunt adeptul sa mergi cu acea viteza.
    Legat de nissan la LM... ei bine, la ei a fost un fiasco.
    Au vrut initial un awd precum gt-r.ul, dar au dat.o in bar si l.au lasat fwd.
    In plus ei aveau vreo 1000 cp pe puntea fața.
    Masinile din wtcr au 380 cp si sunt fwd.

    P.S. ma bucur oricum ca ai vorbit cat de cat la subiect si ai venit cu niste argumente, pe care sa le nalizam reciproc,nu doar jigniri inutile.
    Vezi case poate si asa? Bravo
    9 12
  • Chiar daca este off-topic revin cu întrebarea: de ce va trebuie in momentul de fata motoare de peste 300CP in Europa ? Hai 200
    Un răspuns inteligent îmi doresc, nu de spărgător de semințe si jucător de FIFA sau Counter-Strike (si alea crăcuite)!
    6 4
  • iIti spun eu sincer,pentru ca avem si noi vicii,micile placeri ale vietii,iubim motoarele capabile,masinile sportive.Sa ii dam forja,de ce crezi,sa putem sa facem o depasire rapida din scurt,s-o frigem pe serpentine si sa-i dam pedala pe autostrazi si cate o liniuta scurta la ceas de noapte cu un necunoscut. Stiu ca nu prea mai ai unde sa-i dai cox,dar se mai gasesc drumuri prin zone nepopulate pe care poti sa-i dai blana fara sa ii pui si pe altii in pericol.
    11 10
  • @inexorabil

    Pai ce am cu dumneata stimabile?
    Pai am, deoarece chiar esti un fariseu, ca sa nu spun ipocrit.
    Ce imi placea la tine, e felul cum stii jongla cu cuvintele si asta intradevar e o calitate incontestabila a ta.
    Putini stiu sa aseze cuvintele intr.un mod atat de elaborat fara a crea impresia ca se chinuie.
    Mai demult aveai si idei mai iluminate, insa in ultima vreme, parca nu mai spui ce gandesti, ci parca esti doar un troll care doar ii critica pe altii, doar asa de dragul de a comenta.
    Si o dai ba cu filozofia, ba cu religia, ba cu literatura, doar ca sa dai impresia ca ai dreptate

    Repet, stii sa asezi cuvintele foarte bine in pagina, dar asta nu inseamna ca si logica e la acelasi nivel.
    Vezi tu, emisfera stanga si cea dreapta, logica si partea artistica.
    In plus, vorbeai mai sus de antichrist, dar sa nu uitam ca noi insine suntem antichristi cand nu respectam cuvintele lui Iisus.
    Asa si demonii cred si se cutremura, dar nu fac voia Tatalui Ceresc.
    Si ei cunosc relogia si Biblia si stiu cu sa invarta cuvintele, ca sa para ca au dreptate, cum i.au pacalit pe protoparintii nostri Adam si Eva.
    Tu esti mai mult caldicel "si pentru asta o sa re scuip din gura mea".
    Tu de folosesti de religie, doar ca sa aduci acel plus in eseul tau, sa dai o adancime cuvantului.
    Dar te rogi tu pentru "vrajmasii" de pe sie, intorci si celalat obraz ?
    Ce te fite pe tine grija ce o sa se intample in lume?
    Am spus si mai sus.
    Cine iubeste lumea, se face vrajmas cu Dumnezeu.
    Ce e in lume nu e de la Tatal.
    Imparatia lui Dumnezeu e inauntrul vostru... si Imparatia mea nu e din lumea aceasta.
    Multumiti Domnului in necazuri.
    Bucurati-va neincetat.
    Stapanitorii lumii acesteia sunt demonii si "puterea mi-a fost data mie" spune satana.
    Nimic nu se intampla fara acceptul lui Dumnezeu... "doar de sufletul lui (Iov) sa nu te legi".
    Ba in Vechiul Testament spune Dumnezeu ca i.ar fi pedepsit pe evrei chiar mai rau, dar nu exista un imparat mai rau, care sa-i chinuie mai mult.
    Degeaba castigi lumea daca iti pierzi sufletul.
    Asa ca... ce mai conteaza ce se intampla cu lumea, pentru cineva care s-a rastignit cu Hristos.
    Doar si lui Petru i s-a spus "Inapoia Mea satano", cand a vrut sa il ademeneasca pe Iisus cu coliba in care or trai ei tare bine.
    Cine nu se leapada se sine, nu e vrednic de Mine.

    Mai sunt cateva idei, dar imi trec foarte multe prin cap si sigur uit sa le expun.

    Ideea e ca tu, la cultura ta generala si talentul tau in penel, ai putea fi mai indulgent cu unii care comenteaza pe aici, fara a fi inversunat ca unul din lume, daca tot vorbesti de antichrist.
    Asta "am cu tine".
    13 9
  • Bă Vmax
    Sa te iei de mana cu Moldovean si sa va intoarceti la voi la penticostali sau pe un forum de pocaiti. Haida,liță,pardon,sârmă,bă! Intre doua predici la adunare mai ai timp sa te dai cu Seat-ul tau de 500 de cai? Daca da,nu mai dormi la predica si visa sute de cai putere.
    14 13
  • Tc1900
    de ce nu pot sa ii dau 2 labe rosii peste bot lui Vmax?
    13 13
  • Pai ca sa faci o depasire scurta, sa p arzi pe serpentine, pe autostrada si la liniute cu strainii ai nevoie de acceleratie, nu de viteza mare.
    Asa au si masinile de raliu, dar viteza maxima e de 200, apropiata de cei 180.
    Daca toate masinile ar prinde 180, nu ai mai simti nevoia sa ii arati ceilulalt ce masina capabila ai.
    Liniute poti face si pana la 180.
    Oric sunt masini care prind 100 in 3 sec sunt care in 14, deci tot poti face diferenta intre masini.
    Pe 400m tre sa ai peste 250 cp ca sa ajungi la 160km/h in vreo 14 secunde, daramite la 180.
    Si pe traseu virajat, iarasi tre sa ai cutia etajata scurt si/sau multi cai sa ajungi, repet pe traseu virajat la 180km/h.
    Pe autostrada tot acceleratia o simti, cand apesi pedala.
    Doar acceleratia o simte organismul.
    La viteza constanta, acceleratia este zero, conform fizicii, deci organismul nu simte nimic.
    Si cu avionul mergi cu 800km/h, dar la vireza constanta, fara un sistem de referinta, ca norii sunt mari si nu sunt stalpi de electricitate pe margine, ai impresia ca stai pe loc.
    Deci ideea e ca acceletatia conteaza, nu viteza maxima.
    Si pana la 180 km/h poti sa iti faci de cap.
    Si nu e vorba de cateva persoane care au discernamant si se folosesc de viteza in mod responsabil, in conditii prielnice.
    E vorba de multi tembeli care apar la stiri, care nu stiu sa foloseasca cu moderatie placerea vitezei, ci sunt ca alcoolicii sau unii jucatori la pariuri care nu stiu cand sa se opreasca, ci apasa pedala inconstient, indiferent de mediul inconjurator.

    Daca nu am avea toti placerea vitezei, nu am comenta pe site.ul asta.
    Ideea de baza e... moderatia
    14 7
  • Unii au fost arsi pe rug pentru ca au aratat adevarul, ca Pamantul e rotund si se invarte in jurul soarelui... asa ca mie nu imi pasa de unele maimute care doar "latra" pe aici si nu sunt in stare sa aiba un argument.

    @Tc 1900.
    La.bă fa tu una si te calmeaza, mocofanule.

    Agresivitatea in exprimare nu te face sa ai dreptate. Asta e doar un semn de animal, care crede ca daca isi elimina adversarul, automat are dreptate.
    Tu de fapt nu ai zis nimic, doar iti arati frustrarea.

    Unii macar au incercat sa argumenteze cumva, mai mult sau la subiect.

    @Bă...
    Poate tu ai vise umede, cand vezi masini.
    Eu vorbesc in cunostinta de cauza.
    10 13
  • "...la viteza constanta, acceleratia este zero, conform fizicii, deci organismul nu simte nimic" bre,nu e chiar asa,la viteza constanta acceleratia este 1G. Daca ar fi 0 ai fi in imponderabilitate,ai pluti :) Poti ajunge la 0 de la+ la - G intr-un avion care incepe sa se lase de bot sau urca pe ascensionala pana se opreste si o ia inapoi :). Iar cu cat creste viteza,cu atat o sa se amplifice si G-urile,nu ma crezi? Ia la fel de volan la 20km/h si apoi la 220km/h,sa imi spui daca te-ai lipit cu mecla de geam sau de scaunul pasagerului.
    @Vmax Revino maine dimineata,se vede ca ai nevoie de un somn bun.
    5 6
  • inexorabil
    @(@xxx), subscriu fără drept de apel. Însă nu te aştepta să înţeleagă prea mulţi aceste adevăruri forte reliefate prin cuvinte perfect…inteligibile (chiar şi pentru “analfabeţii funcţional” – nu “funcţionali”, deoarece ne putem preta la o paralelă de fond cu “bolnavii mintal”, deci intervine adverbul), căci vremurile “în schimbare” (sau “versatile”, ca să cităm redacţia) se “remarcă” în primul rând printr-o orbire spirituală efectiv dezarmantă (era să scriu “ACEdikkkiană”). Tocmai de aceea trebuie să admitem existenţa…diavolului, mai ales că logica de bun simţ ne insuflă certitudinea triumfului întru prozelitism (Global) al unui rău care nu poate izvorî decât dintr-o fiinţă (din cauza forţei şi insistenţei cu care răzbate, zi de zi şi ceas de ceas – iată “asul din mâneca” emolarilor: tenacitatea! – în mintea unei omeniri care oricum a capitulat, comodă, laşă şi conformistă…), deci nu trebuie evaluat ca fenomen obiectiv şi cu atât mai puţin “spontan”.
    Apelând la mijloace stilistice, aşa cum Biserica poate fi definită drept mireasa lui Hristos, tot aşa omenirea se asemuieşte cu femeia curtată asiduu de Antihrist, dar într-o manieră extrem de agresivă, aidoma ţânţarului care te bâzâie necontenit noaptea, cât să-ţi intre în ureche, în nas sau în gură, oricât ai încerca să-l alungi, caz în care singura soluţie care îţi rămâne este să aprinzi…Lumina, să-l depistezi negreşit şi să-l striveşti fără cruţare…Altfel te “face sită”, başca “ţânţarul” nostru special îţi inoculează şi otravă, care nici nu-ţi dai seama când şi cum te va ucide (lăuntric…). Şi, la fel ca scenariul din “Terminator”, nu se va opri până când nu te va vedea cu desăvârşire mort.

    Impresionant…sofism, bade viteză normal de europeistă. Ah, da, urăşti (pe aripi principiale) “lumea şi lucrurile din ea” (indiscutabil, Seat-ul de performanţă ţi-a picat direct din Ceruri, ca dar binecuvântat). Numai că sclipirea mefistofelică apare printre rândurile tale, din moment ce mă îndemni să nu-mi...pese de semenii mei. Dimpotrivă, mă doare (şi noaptea în somn…sau în pretenţia de somn cu care mă confrunt) ce se întâmplă cu noi toţi (ai priceput??? – cu amărăciune, iar nu cu dispreţ sau cu ură îi judec şi, la o adică, nici pe mine însumi nu mă cruţ, deseori comiţând şi eu nişte erori de-mi vine efectiv să mă dau cu capul de pereţi, atunci când sufăr revelaţia cuvenită şi…cumplită, în urma stringentei introspecţii, dorind cu ardoare să derulez timpul înapoi, până în clipele nefastelor mele decizii, atât luate, cât şi…neluate, deşi se impunea s-o fac; evident că nu mă las biruit de iluzia putinţei de a opera pe axa timpului în funcţie de hatârul meu “reparator”).
    Oricum citezi din Scriptură numai ce-ţi convine. De altfel, pustnicii se roagă pentru ÎNTREAGA suflare a planetei, indiferent de culoarea ei confesională – este o obligaţie de conştiinţă şi, totodată, alegerea lor absolut liberă, fără să le sugereze cineva anume! Apropo, ia bate-le în uşa chiliei, propunându-le, pe un ton imperativ, să nu-i mai fugărească grija de lume (de fapt, ei se leapădă doar de rătăcirile ei, mai precis de erezii, nu de ea însăşi, recunoscând smeriţi că păcatul îi urmăreşte şi pe ei la tot pasul şi ceasul, la fel ca pe toţi oamenii).
    Of, pretenaş, mai bine ai fi tăcut…Axiomatic, nucile Ortodoxiei nu pot fi sparte cu dinţii de lapte ai înţelegerii. Iar mustrarea efectuată astfel este lovită de nulitate, chiar dacă este animată (nu mă îndoiesc) de bune intenţii.

    Cât despre toleranţa “imperioasă” pe care o invoci, ţin să-ţi amintesc o…poruncă hristo-apostolică: “Nu fiţi părtaşi la faptele cele fără roadă ale întunericului, ci mai degrabă osândiţi-le pe faţă” (Efeseni 5:11). Încape vreun echivoc aici??? A, da, în mod primordial se pune problema dacă le recunoşti…Eu susţin ferm că nu suntem chiar nişte novici (imberbi precum Electrikkk), ca să nu bucurăm de o asemenea aptitudine/putere.

    PS. Având în vedere că necuratul nu s-a sfiit să grăiască până şi prin gura Apostolului Petru, nici noi, nota bene: cei nu prea (sau chiar deloc?) cucernici, dacă nu cumva urât transfiguraţi de amprenta inevitabilă a vremurilor "avansate", nu suntem scutiţi vreodată de acest risc, nu?
    14 15
  • Edikkk
    Gata? Ați terminat?

    1) cu 180 km/h poţi face orice depăşire şi de fapt îţi trebuie ACCELERAŢIE, nu viteză, iar electricele rup termicele la acest capitol

    2) kktul de Germania fără limite este SINGURA excepţie de pe glob, SINGURA!!! De ce? ca să refuleze nebunii să nu facă WW3
    În Australia, ditamai continentul, limita este de 110 km/h pe autostradă, iar la 115 DEJA AI AMENDA TRIMISĂ ACASĂ ÎN PLIC de tona de radare fixe

    3) citiţi cel mai recent articol cum la viteze peste 120-150 km/h dacă ai accident organele interne se fac muci

    4) mare parte din "pasionaţi auto" din România sunt doar nişte vitezomani iresponsabili
    Peste 130, hai 150 km/h, oamenii civilizaţi îi fac doar la raliu sau circuite contra cost pentru public
    11 18
  • Edikkk
    uitai

    5) în România există debandada asta ca în toate ţările ex comuniste sau ex sovietice, unde NU SE VREA STOPAREA FLAGELULUI - VITEZA EXCESIVĂ
    pentru că peştele de la cap se împute, o grămadă de poliţişti, jandarmi, militari, politicieni, primari, etc BAGĂ TARE că oricum nu sunt radare fixe şi te opreşte "COLEGU"

    Aşa cu radare fixe, este legea egală pentru toţi, dar nu se vrea efectiv.

    Hai seară bună în coteţul România, unde toţi se dau cocoşi, dar în SUA şi Australia nu ar depăşi 113 km/h garantat.
    11 15
  • inexorabil
    Băi acesta cu oasele creierului (al tău sigur posedă schelet) frakkkturate, cum vine asta? Pe de-o parte, ai oroare de valorile “iresponsabile” ale vitezei, iar pe de alta te scapi în nădragi de exaltare că “electricele fac praf termicele la performanţe dinamice” ?!

    Îmi pare foarte rău că mă văd nevoit să mă exprim astfel, dar voi, e-hipnotizaţii, sunteţi doar nişte pramatii…nu de oricare, ci de soi!

    Şi să nu vă mai hazardaţi pe interval, că vă cosesc mai straşnic decât doamna cu obiectul respectiv.
    15 17
  • Bla bla
    Pe scurt se anunță că puterile mașinilor vor scădea și că nu se vor mai proiecta cu țelul de a depăși această valoare, la fel cum fac germanii cu S-urile și șeptarii lor când e vorba de 250km/h.
    Pentru 99,9999% din populație oricum acea viteză este una neatinsă în întreaga viață așa că nu văd de ce inflamarea asta. Cine are nevoie de viteze superioare va opta pt alte mărci (Dacia nu a prins așa viteză decât în simulările de pe bancurile de probă :) ). Cine are chef de curse și adrenalină poate găsi negreșit ceva circuite și pe la noi pentru datul în mașină, fără a exista riscul să pui pe alții în pericol. La 180km/h nu mai rămâne nimic cred identificabil din oricare parte a unui astfel de accident
    9 3
  • 7563948756
    nu mai incercati sa dialogati cu inexorabil sau sa-l intelegeti in vreun fel, pentru ca nu veti reusi. este cea mai slinoasa si alunecoasa persoana peste care am dat in online, noroc ca nu si in viata reala. un om plin de contradictii si fete, in functie de circumstante. inexorabil este exact SARPELE.
    10 15
  • @7563948756
    Bine,hai sa dialogam cu tine,tw rugam!Arata-ne ce si cum,vorbeste cu noi,explica-ne ca un pedagog unde gresim,cum sa facem,arata-ne calea cea dreapta. Suntem numai ochi.
    12 13
  • pai dacia indelineste aceasta cerinta chiar de la infiintare. Exista vreun model de la dacia care atinge 180km/h?
    8 7
  • @ionel
    Da,toate de acum dar tractate de o Dacia 2000 de prin 1980.
    7 3
  • @ionel
    exista ionele, dar tu vrei mura-n gura. lasand la o parte ironia ta de slaba calitate, te invit sa pui mana sa cauti.
    5 7
  • Eram in 2002 pe lângă Nice si mă duceam cu un amic francez către Monte Carlo (excursie de roman neaoș sa bifez ca am ajuns acolo).Amicul meu își cumpărase un Clio Williams(SH benzina 2l 150 CP fabricat in 1993, nu mi-a spus niciodată cat a dat pe el, sigur nu a fost ieftin, cu volan pe dreapta in plus) Mașina potenta mie mi-a plăcut foarte mult. La un moment dat apare in fata noastră un Ferrari Enzo, omul care era in el, conducea calm chiar sub limita legala. La un moment dat, omul din Ferrari ne-a văzut ca ne grăbim si ne-a făcut loc sa depășim. Bun am ajuns in Monte Carlo, am belit si noi ochii pe acolo, am înghițit in sec si hai sa bifam si Sanremo. La intrarea in Italia am oprit într-o parcare, o poza sa mâncam un sandwich (bineînțeles făcut de noi si amicul meu chiar daca era francez, tot rupt in dos era). Lumea din parcare se uita un pic la Clio, cand amicul meu era in culmea fericirii (ca se uita lumea un pic la mașina lui), trece ala cu Ferrari(același) , încet (zice-ai ca merge cu frâna de mana trasa), impetuos nici dracu s-a mai uitat la Clio. Ne-am terminat rahatul nostru de sandwich, amicul meu s-a întristat si ne-am întors in Franța (nu am apucat sa vad Sanremo nici pana in ziua de astăzi)
    Nu vreau sa supăr pe nimeni, dar:
    1. Sa-ti cumperi mașină „normala” cu motor cu mulți cai putere fata de serie, ti-ai luat o teapa monumentala. Au păcălit, ce au păcălit constructorii generaliști cu RS, GT-line, dar gata s-a înfundat!
    2. Chestia ca vrem adrenalina, depășiri scurte,... ca mă simt bine, sa mă vaza lumea ce mașină puternica am, scuze, seamănă a onanie mentala
    2 4
  • @inexorabil
    se putea sa nu intram in Saptamana Mare fara putina subversiune ideologica marca @inexorabil?

    Am inteles punctul tau de vedere:
    Vestul e Antihrist-ul iar Rusia si China sunt Sf. Gheorghe si Sf. Petru, nu?

    Vestul iti urmareste fiecare miscare, Putin nu-si urmareste supusii iar Xi te-mping nici atat. Cad toti pe fereastra si beau ceai cu poloniu de prosti ce sunt!

    Iar Putin un ingeras sfios, i se mai spune Sf. Vladimir:
    https://www.youtube.com/watch?v=lqXlVeZk7fY

    Ia zi domnu pacient, zi pe sleau ce ar trebui sa facem ca sa nu te mai vedem agitat?

    Lumina ochilor nostri, mare carturar, zi-ne in ce directie sa o luam ca sa fie bine si sa nu fie rau!

    PS: nu e crestineste sa fii extremist si nici confuz in gandire!
    12 7
  • Obregia
    A se nota ca se discuta doar despre masini pe acest site!

    Pe inexo il supara softul!
    3 8
  • Mai xxx, nu toti gandesc ca tine cand isi iau o masina puternica.
    Pana una alta ma lamureste si pe mine ce Dacie atinge 180 la ora?
    4 5
  • @ionel
    Pe ac doar Dusteru' de 1,3,pe gps niciuna!
    7 3
  • A fost una, Supernova cu motorul de la Renault de 1,4, 184km/h pe GPS si cred ca mai mergea un pic forțată
    3 4
  • @ @xxx
    La viteza constanta, acceleratia este ZERO.
    Nu confunda acceleratia gravitationala cu acceleratia pe orizontala.
    Mai puen mana pe o carte de fizica de a 9-a.
    Nu te face de rusine pe aici. ;-)

    Nu am nevoie de somn.
    Dar nici tu nu ai nevoie de somn, ca se vede ca tu visezi si vorbesti aiurea, ca esti cu capul in nori.

    Si se vede ca esti si prost fiidca confunzi notiunile.'
    Atunci ce sa ma mai mir ca nu intelegi ce spun.
    HAHAHA
    10 6
  • Ala care si-a luat Ferrari sa-l vada lumea si sa se taraie cu el e un cocalar mort dupa imagine. Prietenul ala al tau cu Williams-ul era un pasionat pe care nu-l interesa sa se afiseze ci sa se simta bine la volan si s-o alerge,fiecare cu viciul lui.
    @Vmax,tu putzarliniutar cu gluma ta de Seat din 2010 de 5000de euro vad ca te certi cu toata lumea de pe aici dar ne faci pe toti frustrati,asta dupa ce ne-ai facut pe toti maimute de la bun inceput ca nu suntem de acord cu prostiile tale. Personal nu dau doi lei pe rabla ta de Seat ba shit,o gluma sinistra cu pretentii de masina sport,un golf amarat in fapt.Asta daca o ai,pun pariu ca max 1.6 benzina aspirat ti-ai permis si tu.
    5 12
  • C-am uitat,dacia supernova de 1.4 cu motor de Renault prindea pe bune dupa mult timp fix 161 pe gps,bine,cand arata acul ca are 160 avea 138-140 pe gps. Nici clio cu acelasi motor dar 16 valve,cel de 98 de cai nu prindea 185 pe gps. Cand arata pe ac 180 la vale,atunci se apropia si supernova pe bune de 160
    4 8
  • inexorabil
    Ca de obicei, “prietenii” mei de pe AM se aruncă direct la concluzii (alea “pertinente”). Aidoma deja nărăvitei “mainstream media”, “charisma” le ţine loc de demonstraţie (darămite să le pretinzi a fi şi riguroasă…) şi au impresia că, astfel, trec drept “persuasivi” în ochii maselor în privinţa portretizării “dujmanilor” [ai (e-)poporului, desigur]. Iar dacă se întâmplă să realizeze şi ei că eforturile lor sunt zadarnice, atunci n-au încotro decât să mizeze întruna pe singura armă pe care securiştii, lacheii lor şi adepţii lor o iubesc cu patos: “Calomniaţi, calomniaţi, ceva tot va rămâne!” (Beaumarchais – “Bărbierul din Sevilla”). Cu alte cuvinte, iată tabloul sugestiv al unui sistem eminamente totalitar.

    Am explicat de atâtea ori, cu subiect şi predicat, cum văd eu Occidentul…adevărat (în cuget şi-n simţiri, adică ancorat pe fertilul sol spiritual şi cultural, nu redus la instinctul pur consumerist, aşa cum au vrut de la bun început şi, din păcate, au conturat în timp Illuminati via Marx şi apoi via Şcoala de la Frankfurt), dar gagiii de pe aici nu doar că răstălmăcesc la turaţie maximă, ci îi închipuie şi amnezici pe cititori, recte “fraieri”. Iar cacealmaua şablonardă a “comunismului” nu face decât să-i acopere de ridicol, pe ei, SOCIALIŞTII pursânge…

    Către aceste vipere fără leac: oricum, ceea ce aţi întâmpinat până acum din partea mea reprezintă cca. 1 % din potenţialul meu…Repet: de-abia aştept RĂZBOIUL TOTAL din viitorul cel invariabil sumbru al omenirii, pe care, o, Doamne, dă-mi zile să-l “prind” ! Apropo, “prietenilor”, preocupaţi-vă încă de pe acum să vă găsiţi o planetă similară cu Terra (nu există, dar încercaţi!).
    7 8
  • inexorabil
    PS. Eu “cu mai multe feţe” ?!? Mafia, mă confunzi cu tine însuţi?...De cât tupeu eşti capabil, măi băiete?
    A, şi ce fel de “şarpe” sunt eu? Cel care a ispitit-o pe Eva? Cel care a grăit prin gura Apostolului Petru, spre a-I da Domnului “sfaturi salvatoare” de…jertfa mântuitoare de lume? Sau cel care edifică de zor Minunata Lume Nouă?
    6 7
  • @inexorabil
    Ma, esti dus rau cu pluta.
    Pai daca o arzi cu DUMNEZEU, ce ameninti cu razbunare ?

    Cine il numeste pe aproapele nebun, vrednic de gheena este.

    Tu iei doar ce ti se pare ca iti foloseste din BIBLIE, mai satana.
    Si diavolul se poate arata in chip de inger de lumina.
    Inapoia mea satano !
    8 4
  • @Vminimus
    Mai baiete,rabla ta de Seat atat face,max5000 de euro cu maxima indulgenta,daca noua coaja ta hidoasa era nici 27000e in versiunea Cupra ,doar nu crezi ca loganul tau spaniol si-a dublat valoarea in 11 ani precum masinile de colectie. Iar de noua costa nici cat jumatate din masina mea,bine,tu putzarliniutar atat te-a dus capul,sa iti iei o prastie de Leon cu tractiune si sa crezi ca te dai cu cel putin un Ferrari. Esti fix cocalarelul ala de semafor cu masina tunata taraneste,tobe sport si fata de fraier,care si-o fura de la primul sleeper de nici nu stie ce l-a depasit.Mare bravura ai facut,un cip scris la colt de strada,alte injectoare,o turbina mai mare si un cat sport,mama,esti un adevarat zeu. Acum,inapoi la adunare si trezirea la realitate ca vad ca te urecheaza toti pe aici.
    7 7
  • @Vminimus

    Cine ma urecheaza ma kakatule?
    Ca esti doar tu care comentezi aici cu nume diferite.

    Pai am spus de maimute si prosti si vad ca nu m-am inselat. Ca ti-ai facut aparitia.

    Am inteles ca esti o maimuta tampita.
    Ti-am tot repetat aceleasi explicatii, dar vad ca rumegi acelasi kakat.
    Se vede ca habar nu ai de masini, de fizica samd.

    Eu sunt real. Tu traiesti in imaginatie.

    Ia spune-mi ce masina ai tu, mai cunoscatorule?
    Ia uimeste-ma.
    8 5
  • No zi mai kkatule, ce masina ti-ai luat tu in 2010 care sa fie de 3 ori mai scumpa decat a mea si sa aiba mai mult de 500cp.
    Te pomenesti ca vreun M5.
    Dar ala nu e sleeper.
    Pai tocmai ca un Seat de 5ooCP e sleeper, ca nu te astepti sa fie asa performant.
    Dar se vede ca nu ai notiunea termenilor.

    No, deci ce masina ai, oligofrenule, asa speciala de iti permiti sa ma jignesti
    7 5
  • @Vminimus

    In caz ca nu iti mai raspund in seara asta, sa stii ca m-am dus cu loganul meu spaniol, cu ma-ta pe centura, sa ii dau o mu.ie, ca sa iti poata plati internetul pe telefon, ca sa poti viza la masinii de 10 ori mai scumpe decat masina mea.

    HAHAHA
    8 0
  • inexorabil
    Fiinţa cu mii de feţe nu renunţă nici pişcată cu ceară. De fapt, este atât de previzibil că nu…

    Ia priviţi minune (deloc cerească însă), fraţilor: ateul declarat care, de obicei, este şi miştocar pe deasupra (“mnezeo”) s-a dat de trei ori peste cap, ca Greuceanu, şi s-a metamorfozat într-un “superb” apologet al credinţei ortodoxe !?

    Arsenalul securistic este atât de bogat în resurse…psihologice. Acum indicăm încă o asemenea tactică, recte “Biruieşte-l pe duşman cu armele lui!”.

    Mai trist este că nu ştii NIMIC despre “războiul total”. Îţi închipui, într-un mod consternant de superficial, că “dujmanii” îţi vor lua jugulara, la propriu, cu ochii injectaţi de ură şi cutremuraţi de orgasm sadic instantaneu! Eşti chiar nostim în ignoranţa ta desăvârşită!!
    Măi urechistule, creştinii se vor întemeia în acelaşi duh de luptă cu Domnul lor, dar nu vor produce şi aceleaşi efecte! Prin urmare, creştinii sunt perfect conştienţi atât de rolul lor menit, cât şi de limitele pe care trebuie musai să le respecte: “Nu vă răzbunaţi singuri, iubiţilor, ci lăsaţi loc mâniei lui Dumnezeu, căci scris este: *A Mea este răzbunarea; Eu voi răsplăti, zice Domnul* “ (Romani 12:19).
    Iar când am spus că îmi doresc să ajung la acele vremuri, motivaţia mea este că nu mai suport calvarul acestei parodii de vieţi telurice; pur şi simplu vreau să se isprăvească…Tu însă speculezi imediat ceea ce eu DOAR sugerez în substrat, ca să “avertizezi” lumea cum că, văleleu, ne despică nebunu’ cu toporu’, psihopatu’, pseudo-ortodoxu’ ăsta extremist!

    Ah, trepăduşii de pe aici mă amuză straşnic. Să iasă la intersecţie adevăraţii profesionişti ai “războiului nevăzut” (implicit, ai “bruiajului”), recte eternii băieţi cu ochi albaştri, nu diletanţii ăştia, care trag cu gloanţe oarbe. Başca ar fi mai suculentă confruntarea…

    PS. @Vmax, suferi cumva de coprolalie?! Opreşte-te, prietene, nu confunda acest site cu un closet public. Întinzi cam mult coarda libertăţii de exprimare.
    Redacţia???
    9 7
  • Napoleonului cu apucaturi mesianice i-a crescut un morcov in poponeata pentru ca cineva (nu stim cine, inca) ii raspunde cu aceeasi carte.

    Pop-KoRn si...vizionare placuta
    6 9
  • Sufar de coproFOBIE. Tocmai de aceea ma lupt cu coproculturile.
    Unui mar ii spui mar, unui "scaun" ii spui "scaun".
    Daca tot iti place biblia... vorba psalmistului "cu cel bland, bland voi fi, cu cel indaratnic ma voi indaratnici".
    Si pomul dupa fructe se cunoaaste.

    Redactia ar trebui sa limiteze specimene (scato-mani) care folosesc nume multiple pentru a da impresia ca sunt persoane diferite care propaga aceeasi gandire.

    Unei persoane care habar nu are de masini, fizica, logica si se mai bate si cu caramaida in piept, cum sa-i spun?

    Ba mai mult sunt jignit si in alte articole, cum e cel despre kona.
    Mi se utilizeaza pseudonimul, scriidu-se comentarii, ca si cum m-as autodenigra.

    Un astfel de om, e un om care merita sa il respect?

    La cate X6-uri sunt in tara, eu nu pot sa imi permit un seat tunat de 500cp?
    Ce e asa mare greutate de a intelege asta.
    Am dat si un link cu REVO stage 4 pentru 500cp.
    https://www.onlyrevo.com/product-details/software/seat/leon-mk2-2005-2012/123/stage-4.
    Dar evident ca nepricepandu-se la masini, a avut impresi ca am platit softul de 700 de euro si gata.
    Pai un cunoscator stie ce inseamna STAGE.UL in tuning si nu s-ar fi facut de rusine.

    Ba mai mult mi se spune ca are o masina dubla ca pret decat a mea.
    Deci el fara sa imi spuna ce masina are, e credibil si eu nu.
    Daca as fi spus ca am un Koenigsegg, poate ca as fi fost un mincinos.
    Dar un Seat tunat, nu e ceva namaintalnit.
    Sau cum... el isi permite masina de 100k euro, dar eu nu imi permit.
    Si fara sa ma cunoasca imi spune el ce masina am, de 90 cp samd.
    Asta nu e la limita liberttatii de exprimare cand colporteaza stiri false si ma denigreaza ?

    Si chiar daca ar avea masina de 100k euro, nu inseamna ca are 500 de cai.

    In plus scopul meu nu a fost de a ma lauda cu masina, ci de a arata ca desi as putea fi impotriva limitarii, in pofida masinii pe care o detin, sunt de acord cu limitarea,

    Ba mai mi se spune ca as fi lasat la semafor de un sleeper.
    Pe langa prostia demonstrata anterior, imi arata in continuare ca nu are notiunea termenilor.

    Pai un BMW, AUDI, MERCEDES, nu prea are cum fi sleeper, ca te astepti sa aiba multi cai.
    Daca e M5, E63 AMG, RS6, automat nu e sleeper, ca pasionatii stiu ca sunt supercaruri la costum.
    Daca e o varianta normala a celor de sus, ca sa fi esleeper, trebuie sa fie tunata.
    Ei ce sa vezi.? Doar masian mea e tunata IN GARAJ SI CU SOFT DE PE SITE OBSCUR, cand masinile altor oameni sunt preparate taman la MANTHEY RACING (pentru cunoscatori).
    Alte marci, franceze, italiene samd, nu sunt premium. Deci daca seatul meu e un logan spaniol, nici celelate nu sunt mai premium.
    Un alt aspect e ca si alea, ca sa fie sleepere, ar trebui sa aiba un swap de motor, ceva. SI aia unde le fac?
    Nu tot in garaje obscure?
    Tocmai ca seat e potrivit ca sleeper, deoarece nu e nici masina supersport, nu e nici premium, si nu e nici trabant.
    E o masina normala, pe care o poti tuna astfel incat sa aiba f multi cai, mai ales la nivelul anului 2010, cand 500 cp erau mai multi decat ce inseman astazi aceasta valoare.
    5 7
  • @inexorabil

    In plus tu te-ai bagat in discutie cu mine din sevrajul tau maniacal, din deliriumul tremens lingvistic pe care il ai, jignindu-ma cu poezia da de nivel scato.

    Eu chiar ti-am elogiat modul cum jonglezi cu cuvintele, dar tu ai continuat sa ma ataci.
    Atunci la ce te astepti?
    7 8
  • inexorabil
    În viaţa aceasta, n-ai timp de odihnă…Ticăloşii (evit adjectivul “incurabili”, ca să nu comit pleonasm) ţi-l răpesc fără îndurare.
    Vine însă neapărat Judecata…Sf. Ioan Botezătorul avertiza încă de acum 2000 de ani că se apropie – oare cât de aproape să fie, după 2000 de ani de conturare a spectrului apropierii?! De fapt, această hiperbolă denotă grozăvia nemaipomenită a JdA.

    Personal, voi intensifica operaţia de combatere a Ersatz-ului globalist. Voi avea grijă ca vorbele mele să fie mai tăioase decât katana – că altceva nu i se cuvine lui satana!
    Iar pe făneii locali îi devorez ca aperitiv. Mai pe româneşte: give me really tough opponents!
    10 5
  • @ inexorabil
    Pentru unul care se considera Mesia si se foloseste din citate din Biblie, esti un adevarat AntiChrist.
    Doar si satana e priceput in ale Dogmei si Bibliei, altfel nu i-ar fi pacalit pe protoparinti.

    Esti doar un INSELAT.
    Ar trebui sa propovaduiesti Pacea, nu sa vii cu amenintari.
    4 9
  • Esti nebun,esti handicapat mintal.Mai si vorbesti ca un etnic rrom.
    9 3
  • inexorabil
    @Vmax, ai tras de “super” Seat-ul tău ca de un cal mort. Cine n-a fost de acord şi-a primit imediat ştampila: “kktule!”. Foarte creştinească, desigur.
    La urma urmei, nimeni nu te opreşte să-ţi descrii maşina la superlativ. Oricât ai avea chef – din partea mea, cel puţin, poţi să scrii tomuri întregi!
    Dar nu pretinde ca toată lumea să-ţi împărtăşească părerile şi senzaţiile, chiar şi dacă ele ar corespunde situaţiei concrete şi, în definitiv, adevărului!

    În ansamblu, mai avem mult de studiat despre conduita civilizată inechivocă. Din nefericire, tocmai alde “kisheat” şi “kkt” se erijează în astfel de mentori! Iar cine “pune botul” la dialectica aerului “democratic” pe care cică l-ar aduce dânşii este plăsmuit din acelaşi aluat…

    Mafioso, tot nu pricepi, bre căpcăune?! Cuvintele sfinte sună în gura ta de demon…ateist precum cheia unui mecanic zdrăngănită de masa rotundă a unei reuniuni ministeriale.

    Pacea zici, hm? Straniu! Hristos Însuşi: “Nu socotiţi că am venit să aduc pace pe pământ; n-am venit să aduc pace, ci sabie” (Matei 10:34). Sau: “Pace vă las vouă, pacea Mea o dau vouă; nu PRECUM (subl. mea) dă lumea vă dau Eu” (Ioan 14:27). Iar pacea nu se cade a fi confundată cu muţenia şi încremenirea cuiva de a înghiţi pe nemestecate putregaiul vostru progresist!

    Nu mă socotesc, băi acesta, niciun Mesia. Fiindcă în niciun caz nu voi putea eu să apar “pe norii cerului, cu putere şi cu slavă multă” (Matei 24:30). Decât dacă eventual aş…simula, precum se aude despre Proiectul Blue Beam. Acolo şi atunci să-l identifici pe Antihrist!!!

    Păi, chiar aşa?! Vorbim doar ca să ne aflăm în treabă? Sau ca să-i mai ardem o copită “dujmanului” ?...La cât mai multe, nu?

    N-am idee dacă tertipul odios “A-l birui pe duşman fix cu armele lui” ţi-a fost insuflat sau nu de idolii tăi, securiştii (de rit nou, neoliberal-neosocialist), dar ţi-ai ales complet neinspirat noua menire: aceea de “teolog”.
    Ruşinează-te, diavole, căci cruntă va fi bătaia ta!
    9 6
  • "Iar pacea nu se cade a fi confundată cu muţenia şi încremenirea cuiva de a înghiţi pe nemestecate putregaiul"

    atunci eu de ce sa ma lsa calact in picioare de toti oligifrenii care mi-au SI DEMONSTRAT PE DEASUPRA ca NU SE PRICEP.

    Si o spun a 15-a oara, eu nu m-am laudat cu Seatul meu.
    Eu doar am specificat ca desi as putea merge cu aproape 300km/h, sunt de acord cu limitarea la 180.

    Judtificarile ulterioare au aparut cand onor Scatofili (unii sunt TeoFILI, in cazul de fata ScatoFILI) li se parea asa neverosmil sa ai un Seat de 500 cp care e instabil, facut in garaj cu soft de pe site-uri obscure.
    In plus mi-au folsit pesudonimul pentru a ada impresia ca eu insumi m-as fi autodenigrat.

    Pai cu asemenea specimene nu ai cum reactiona altfel.

    Chiar de-as avea o vechitura de Passat... si ala depaseste 180km/h.
    Deci asta e ideea.

    Tu cum ai reactiona?
    Ca vad ca nici tu nu te lasi calacat in picioare de catre altii. Eu de ce m-as lasa.
    Daca ar fi vorba de teorii, da as intelege, ca fiecare are fiilosoifia lui.
    Dar atat timp cat vorbesc de lucruri concrete, existente, cu dovezi, ce vrei sa fac.
    Repet, TU CE AI FACE? NU LA FEL ?
    6 8
  • @ ireconciliabil

    Eu recunosc ca sunt pacatos "dintre care cel mai mare sunt eu", cum spune Pavel... si deasemena ca "binele pe care il vreu nu-l fac si raul pe care nu-l vreau, il fac".
    Dar tu "Mesia", de ce ameninti ?
    "Razbunarea este a Mea, spune Domnul".

    Eu am incercat, prin explicatiile mele sa arat ca aceea ce spun eu este real, cu dovezi.
    Dar daca nu am cu cine sa ma inteleg, am pus in aplicare cele trei etape (sau STAGE-uri... sîc) ale iertarii.
    Dar la etapa a 3-a, daca nu vrea sa inteleaga si nu vrea nici de preot sa asculte (in cazul de fata dovezile pe care le-am oferit)... atunci "sa fie ca un vames si ca un pagan pentru tine" (adica mine, ca sa traduc).
    4 8

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru