SUV-ul Bentley e tot mai aproape: avem prima imagine-teaser a viitorului model britanic

de Bogdan Mirică
Miercuri, 19.03.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bentley a publicat astăzi prima imagine a viitorului său SUV. Modelul, o premieră în gama constructorului din Regat, a adunat deja 2000 de comenzi, deşi nu a fost nici măcar finalizat.

Dezvăluit în premieră mondială în cadrul ediţiei din 2012 a Salonului Auto de la Geneva, conceptul EXP 9F al celor de la Bentley este tot mai aproape de a se materializa într-un model de stradă.

Bentley a prezentat conceptul SUV EXP 9 F

SUV-ul de serie, primul model de acest gen din istoria Bentley, revine astăzi în atenţia publicului cu un teaser oficial menit să capteze din nou atenţia fanilor şi să suscite interesul asupra unui produs inedit. Bentley susţine că modelul pe care îl vedem astăzi prin intermediul teaser-ului „va fi cel mai luxos şi puternic SUV de pe piaţă, fiind capabil să creeze un segment cu totul aparte”.

2000 de comenzi pentru SUV-ul Bentley

Va fi cel mai luxos şi puternic SUV de pe piaţă, fiind capabil să creeze un segment cu totul aparte.

Bentley
Potrivit oficialilor britanici, SUV-ul a primit deja 2000 de comenzi, chiar dacă forma finală nu a fost văzută de nimeni şi este încă departe. Premisele sunt extrem de optimiste după această primire bună, constructorul din Regat estimând vânzări anuale ale SUV-ului de 3000 de unităţi.
Până la această ţintă ambiţioasă, Bentley plănuieşte investiţii de 800 de milioane de lire sterline.

Designul anticipat de fotografia teaser ne oferă o revizuire completă a designului văzut pe EXP 9F cu o grilă şi o capotă noi. Programt să îşi facă apariţia la mijlocul anului 2016, SUV-ul Bentley va fi oferit, la doi ani de la debutul oficial, şi alături de un tren de propulsie hibrid. Tot până în 2018 este fixată şi ţinta de creştere Bentley, care presupune atingerea unui număr de 15.000 de clienţi. Producţia va fi asigurată de uzina de la Crewe, Marea Britanie.

Bentley creşte producţia motorului W12

Esential 9000 de motoare W12 vor fi produse în fiecare an la Crewe.
Tot la Crewe Bentley are planuri mari cu motorul W12. Deşi toţi ceilalţi constructori se gândesc la downsizing, brandul britanic a pregătit o extindere a producţiei propulsorului pe benzină. Uzina de la Crewe va angaja alţi 100 de oameni care să urce producţia motorului de la 5000 de unităţi pe an, cât este în prezent, la 9000 de unităţi până în 2017.

Comentarii (7)

  • nu-l vad bine....
    3 19
  • @vianu
    la figurat,nu?
    11 6
  • @vianu
    nici nu trebuie pentru ca tu nu contezi pentru ei.
    21 3
  • parca ar fi din desene animate, cel putin botul
    cred ca-i desenata de vreo ... domnisoara designer
    2 13
  • Adrian
    O sa fie gritesc !
    1 14
  • Adrian
    Grotesc
    3 12
  • Unul din elementele spectaculoase la design-ul unui Bentley sunt tocmai farurile. Mie mi se par printre cele mai class la un automobil. Le-ati vazut vreodata in realitate? Aprinse seara cand masina merge lejer cu traficul pe o staduta cocheta din centru?

    Si Rolls e impozant la exterior, dar interiorul e departe de Bentley sau Maybach. As zice chiar si S Class in versiunile de top. Odata cu aparitia acestui SUV, cei 1% din populatia globului cu venituri stratosferice vor putea sa se diferentieze inca odata de plebea de pe drumurile publice. Daca la ora actuala Cayenne, Land Rover si G/GL mi se par singurele optiuni high end la clasa asta, EXP 9F va schimba complet reguliie jocului.

    Eu unul abia astept sa-l vad live.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru